Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija nastavitev zooma na televiziji

nastavitev zooma na televiziji

Včeraj sta se sinova nekaj igrala s televizijo in povzročila, da se je povečal zoom, se pravi, da se ne vidi v celoti cele slike, vseh podnapisov. Sem že prebirala v navodilu za uporabo, pa tega ne najdem. Skušala sem tudi narediti povrnitev tovarniških nastvaitev, pa tudi nisem našla. Imamo pa 5 let star TV znamke Grandprix, model STV 71-206 PIP, kupljen v Hofru. Zelo zadovoljni, do včeraj. A mogoče kateri ve, kaj se da še narediti. Sem tudi na servis klicala, pa so rekli, da se s tem ne ukvarjajo. Hvala za pomoč.

v takem primeru jaz čisto vse knofe na daljincu prešlatam … če ne, pa na SČ vprašam 🙂

Na servisu so ti pravilno povedali….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Kaj se zgodi, če večkrat zapored pritisneš tipko “zoom” ?

Sem že pritiskala na vse tipke, pa nič naredila. Seveda tudi tipko ZOOM. Mi zumira še bližje, skratka tri zoome imam, a noben ni tak da bi na ekrat prišla cela ena vrstica podnapisov, oziroma dve. Tudi slika ni več jasna. Vse je večje. Hvala za pomoč.

na mojem daljincu je tipka P.SIZE, da mi zoom, normal … večkrat probaj

Pozdravljeni,
Domnevam, da imate enak problem kot na tej sliki http://shrani.si/f/3f/sT/g8fSz1G/dsc01236.jpg ?
To pa je verjetno slika vašega daljinca http://shrani.si/f/3U/p3/1lLPxecv/dsc01227.jpg?

Problem verjetno ni v zoom funkciji amapak v funkciji raztegovanja slike. Svetujemo vam da najprej poskusite z klikom na tipko 16:9, v kolikor to ne bo pomagalo nas zanima kaj se pri pritisku te tipke spremeni? Ste poskusili TV izklopiti iz elektrike za 30 sekund in jo vklopiti nazaj, je slika enaka?

V kolikor nič od tega ne pomaga lahko poskusite naslednje možnosti (ni nujno da deluje na temu tipu televizorja):

1. Držite na daljincu modro in rdečo tipko vsaj 5 sekund, potem pa pritisnite še P- in V+ prav tako za 5 sekund. Pazite, da jih boste res pritisnil istočasno.
To poskusite v stand-byu in pri prižganem televizorju.

2. Pri izklopljenem televizorju na njegovih tipkah (ne na daljincu) držite P- in V+ in med tem prižgi televizor …
To poskusite pri popolnoma ugasnjenem televizorju in iz stand-bya.

Lp, Miha
Telemach

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close