nastavitev miške – vsakokrat znova???
Živjo!
Prosim za pomoč pri eni zadevi, ki zgleda ful nepomembna in brezvezna, pa vendar mi gre ful na živce.
Imam Windows XP, Word 2000 (menda), Explorer 6.0 itd. Ful me moti, da moram računalniku vsakokrat znova spreminjat nastavitev za število vrstic, za kolikor naj se premakne z enim premikom na koleščku od miške.
Odprem:
Start > Control Panel > Mouse > Wheel > Roll the wheel one notch to scroll: 5 lines at a time (namesto 1 line, ki jo ima računalnik sam določeno)
Pritisnem Apply in nato še OK.
In ko ugasnem računalnik in ga naslednje jutro spet prižgem, ga moram spet jovo na novo nastavljat.
Zakaj? Kaj mu ne štima? Če pritisnem Apply, naj bi to veljalo do preklica, a ne? Kakšna je potem sploh razlika med OK in Apply?
Hvala!
Miška
pojma nimam, ker mi je računalnik poleti nekaj štekal in mi ga je en prijazen fant vse na novo poštimal: sformatiral disk, ga razdelil na dva dela in vse programe (svoje) ponovno inštaliral.
računalnik je potem spet delal kot urca, samo to z miško se je pojavilo…
če je problem v driverju – a ga moram iskati po predalih ali ga lahko dobim tudi na netu?
ej, kako ste hitri z odgovori tu gor – svaka vam čast!
Jah, ne vem… Jaz nikoli ne inštaliram driverjev za miško, pa vedno vse dela tako kot mora.
Mogoče bi bilo dobro, da vprašaš fanta, ki ti je rihtal računalnik, kaj je to zakuhal…
Driverje seveda lahko dobiš na netu.
Celo za mojo (bivšo) zvočno kartico so bili driverji na netu, samo v kitajščini sicer, ampak bili so 😉
P.S.: a to si ti hotla imet dve particije, al zakaj ti je “razdelil disk na dva dela??”
pa, jaz se niti nisem kaj preveč poglabljala v to. pred leti je imel že moj cimer tako uštimano. je rekel, da je bolj varno – če se ti podre sistem na enem delu diska, ti grejo v maloro programi, ki jih vedno lahko še enkrat naložiš, na drugem delu diska pa “na varnem” ostanejo dokumenti.
Ko sem pa zdaj odprla control panel>mouse, se mi je pa pojavilo okence ERROR: “The C:/WINDOWS/System32/Windows default file, which contains the ‘Horizontal Resize’ cursor, is either missing or corrupt”. Kajhočemet??? Sploh se ga ne da več skinit proč…
Saj se gre sem pogledat tip miške, da lahko potem poiščeš driverje, a ne…?
Forum je zaprt za komentiranje.