Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Naslov filma II

Naslov filma II

Zanima me orginalen naslov filma, ki je bil v slovenščino preveden kot “plačilo za strah”.
Film je črno-beli, zgodba pa se odvija na naftnem polju, kjer je prišlo do vžiga naftne vrtine. Za pogasitev le-te, potrebujejo večjo količino nitroglicerina, ki pa je v nekem oddaljenem kraju. Za prevoz najamejo mislim da tri tovornjake, na cilj pa prispe samo eden.
Zanima me ime režiserja in glavnih igralcev, z orginalnim naslovom, pa bom te podatke našel na IMDB. Ali ima kdo ta film (vcd ali Divx).

LP

salaire de la peur. režiser je henri georges clouzot, igrajo pa yves montand, charles vanel, peter van eyck idr. (to sem prepisala z imdb, ker se mi je zdelo, da sem ta film že videla in da je v njem igral montand, nisem si pa mislila, da je tako star. ne vem zakaj imam v spominu barvnega.)

Hvala.
Imam pa močan občutek, da gre za dva filma o isti temi in sicer starejša črnobela verzija je bila narejena v ameriški produkciji. Prav to verzijo iščem, saj o fracoščini nimam pojma, tako da ne bi razumel nič.
Kaj misliš, ali bi se ta in drugi starejši filmi lahko našel na netu.

LP

tale, črnobel, je iz ’53. in kolikor je videti, zraven ni bilo amerikancev. na imdb imaš ob strani tudi eno rubriko, ki govori o dvd verzijah. če sem prav videla, se da zadevo tudi naročiti pri amazonu in ima angleške podnapise.
aha, našla sem pa tudi barvno “verzijo”, iz leta 1977, ki pa je ameriška koprodukcija, z naslovom the sorcerer.

New Report

Close