Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija nasilni izklop računalnika in zbrisani podatki

nasilni izklop računalnika in zbrisani podatki

Pozdrav!

Imam problem. Na hitro sem izklopil računalnik ker je nakaj zaštekalo in ob ponovnem zagonu mi manjkajo neki programi in neke datoteke. Po mojem jih je to izbrisalo. Kako je z tem system recovery, a lahko jaz to dobim nazaj. Nekje sem slišal da moraš imeti to možnost vklopljeno. Mi zna kdo pomagat prosim?

Hvala, lp

Če uporabljaš XP-je, med Pripomočki in Sistemskimi orodji najdeš Obnovitev sistema, pa poskusi sistem obnoviti na zgodnejši čas, ko še nisi imel teh težav. Včasih uspe, vedno pa žal ne. Odvisno od tega ali imaš restore sploh vključen in kaj vse si počel pred tem.

Tajfun hvala,
to mi ne deluje. Tudi nikoli nisem še vključil restora. Zanimivo je da ne vidim tudi ene particije s podatki. Ampak prijatelj mi je rekel, da restore obnovi samo sistemske in programske datoteke, ne pa podatkov. Se da prit na kak način nazaj do particije?
Hvala

Težko ocenim, kaj se je dogajalo ob nepričakovanem izklopu tvojega računalnika in kaj vse si izgubil. Čudno, da bi zaradi ugašanja izginila kar cela particija. Si ob ugašanju morda nehote butnil ob računalnik, kar lahko povzroči tudi okvare na disku.
Obstajajo firme, ki se ukvarjajo z reševanjem poškodovanih diskov, ampak to precej stane – rezultati pa so pogosto kaj klavrni. Po Murphyu bodo skoraj gotovo našli predvsem tiste datoteke, ki niso pomembne. Seveda pa lahko daš disk v pregled na kakšen servis, da ga podrobneje pregledajo z ustreznim programom za testiranje diskov.

Lahko pa tudi sam poizkusiš s kakšno Linux-live različico, ali pa kakim Acronis disk director suite, Hiren’s boot cd ali kaj podobnega. Možnosti je kar nekaj…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close