Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Naselje Šmidov log – Komenda

Naselje Šmidov log – Komenda

Pozdravljeni,
Odločamo se za nakup hiše v novem naselju Šmidov log v Komendi. Prosim, če se mi kdo javi, če se tudi odloča za nakup oz. če je že kupil ? Pa nasplošno o tem kraju, smo družina iz Ljubljane, malo nas bega vožnja – vsi smo vezani na Ljubljano, prosim naj mi kdo, ki je iz Komende napiše koliko časa rabi od tam do Ljubljane in kakšne so kaj zveze z avtobusi ? Za vsak podatek bom hvaležna. Lepo nedeljo še naprej.

Živjo,

mi smo se v Komendo priselili pred štiri leti in smo kar zadovoljni. Največja težava je seveda vožnja v Lj. Zjutraj med sedmo in osmo jaz do službe v centru Lj. porabim kakšnih 40 minut, včasih manj, občasno tudi več. Nazaj pa kakšnih pet do deset minut manj. Vozim pa se po gorenjski avtocesti. Mislim, da avtobus v Lj. vozi vsako uro. Kot rečeno, smo mi kar zadovoljni, otroka obiskujeta šolo v Komendi oz. Mostah, ki se mi zdi v redu. V šolo pridejo tudi učitelji iz glasbene šole Kamnik, tako da otrok popoldne ni treba vozit še v Kamnik.

lp, komendčanka

Hvala za odgovor. Nisi me čisto prepričala s tistim, ko si napisala, da ste “kar zadovoljni”, ste se preselili v hišo ? Poznaš morda Šmidov travnik ? Saj res kaj pa trgovina z osnovnimi živili ali pa kakšen večji center, kje je ? Kaj pa zdravstvene storitve in pošta ?
Še enkrat hvala.

Brez zamere, Pejka, samo obnašaš se kot Paris Hilton, ki še ni pomolila nosu iz velemesta Ljubljane. Toliko predsodkov. Komenda in še marsikakšna vas v bližini Ljubljane nudi vse ugodje ti se pa obnašaš kot da greš v ne vem kakšno necivilizacijo. Aja, vodovoda še ni pri vseh hišah. Ampak v vaši sigurno že bo. Samo za elektriko se pa le pozanimaj.

kako so nekateri agresivni.

@pejka
, sicer nisem iz komende, imam pa občasno podobne idje o preselitvi, zato moj izkušnja.
Najprej še povem, daje navedeno je pač moj pogled in nikakor mišljeno kot izhodišče za prepire na forumu o tem, kje je bolje živeti. Vse ima svoje prednosti in slabosti, ki jih pač dojemamo različno, ker smo ljudje smo različni. Kar je nekomu všeč, drugemu ni.

Predvsem je dobro je vedeti, kaj ti je pomembno in kje so ti omejitve in to potem realno presojati.

Imaš po službi dovolj volje in časa za druge dejavnosti? Greš dopoldne, če ti otrok v vrtcu ali šoli zboli, lahko ven za tako dolgo, da ga boš iz Komende recimo odpeljala do staršev, recimo v Ljubljano?
Si lahko privošči dva avta? Kako boš uredila prevoz otrok ali sebe, če se en avto pokvari, partner pa je recimo službeno odsoten?
Kako je z otroki? So zadovoljni s katerokoli jezikovno šolo, plesno šolo… ali hočejo točno določeno?
Imajo/imaš kakšne posebne dejavnosti, ki jih tam ni?

Predlagam, da si eno lepo soboto vzameš čas, se odpelješ tja in pričneš raziskovati. Tako boš spoznala infarstukturo (vrtec, šola, knjižnica, trgovina, frizer, mesnica, trafika, pošta..) . Z malo sreče boš dobila tudi informacije iz prve roke, od domačinov.

Javni prevoz pa najbolj enostavno preveriš pri prevoznikih…

Zelo dobro poznam razmere v Komendi (pa ne živim tam) in tale travnik na katerem se gradi.Najprej mi sploh ne potegne, kako zelo bodo s tem naseljem pokvarili izgled tega kraja…denar pač.
No…Pred gradnjo je bil to močvirnat travnik, nižji od ceste, ki je služil razlitju potoka, ki gre mimo, ob ujmah.Lani so ga lepo nasuli in s tem posegli v naravo.Denar je prevladal pred razumom in lani septembra, ko so bile poplave je delno tudi zaradi tega posega v naravo močno (kot še nikoli) poplavilo ogromno hiš tam naokoli, vključno z bodočim Šmidovim logom, ki je bil cel v vodi kljub nasutju!!! Dobro, da ni bilo tam že kaj postavljeno. Sedaj so celoten teren še dodatno nasuli in dvignili ter morda nekoliko bolje uredili odvodnjavanje kaj bistvenega, da se to ne bi ponovilo pa še niso storili!Torej, preden se boste selili tja jih povprašajte o zadnji poplavi.
Drugače pa je Komenda super za bivanje, je mirno naselje hiš, zelo blizu naravi in ne bo vam nikoli žal.Avtobusna povezava z LJ (Brnik-Mengeš-LJ)je med delavniki na vsako uro, ob sob. ned. pa se mi zdi na dve uri, z ostali kraji (Kamnik, Domžale) pa bolj tako tako, sploh sobote, nedelje in prazniki.Morda se bo ob številnih novih priseljencih v Mostah in sedaj tudi v Komendi kaj spremenilo.

Aha no pa še ostalo….imajo pošto, imajo zdravnika, imajo občinsko stavbo, zobarja, cvetličarno, solarij in celo internet:))…..V centru Komende se bo gradil Mercator.Zaenkrat pa sta tam dve majhni privat štacuni, v bližini v Mostah je Tuš, pa spet ena privat štacunca.Po večjih nakupih se gre zaenkrat v Kamnik, Domžale ali LJ.
Verjamem, pa da se je problem preseliti iz LJ na vas.Tu pač ni trole na 5 min.

skorajkomendčanka res newem kaj ti je. Dej se mal skoleri.Kakšna Paris Hilton a sploh veš kdo je to? Glede na to kaj govoriš predvidevam da si daleč od mesta nekje z neke vasi in sploh nevem kje si zanjo slišala. Take komentarje pa kar zadržuj zase, s tem PEJKI nisi nč pomagala.
LP

Za: komenda
Res hvala za izčrpen odgovor. Nam graditelj obljublja, da zdaj tudi ob večjih padavinah ne bi smelo biti težav. Investicija ni majhna, mi pa še vedno dvomimo v zagotovila prodajalca. Ne vem na koga naj se še obrnem, moti me pa tudi to, da je oglas za to naselje, že kar nekaj časa na internetu, vendar konkretno prodane ni še nobene hiše. Kaj je tu narobe ?

PEJKA

Vse je relativno.Poplave, ki so se zgodile tistega usodnega septembra se ne dogajajo vsak dan, so pa pogostejše, vendar spet ne vedno na istem mestu.Šmidov travnik so po poplavi dodatno nasuli, obeta se tudi neka ureditev potoka, da bi se morebitna odvečna voda izlila nekje višje.To pa je do takrat, ko se bo uredilo dodatno odvodnjavanje tega potoka, začasno še v večje težave postavilo okoliške hiše, saj jih bo ravno zaradi višanja tega nekdanjaga travnika poplavilo še prej, ob veliko manjših ujmah kot lani septembra.Voda je bila takrat tik pred začetkom tega travnika na cesti visoka cca 1m!Hiše naokoli s kletmi pa polne vode, do stropa kleti!
Mislim, da je prav, da se to razve, saj ogromno škode niso utrpeli samo prebivalci Železnikov, temveč še kdo, v tem primeru tudi prebivalci tega kraja v večji meri zaradi nepremišljenega posega v naravo.
Zakaj tukaj morebitno še ni prodane nobene hiše ne vem.Morda, ker še ni kaj konkretnega zgrajeno, ljudje pa nočejo stvari samo na papirju.Bo pa po mojem mnenju, ko se bo to začelo prodajati zelo hitro prodano, saj je lokacija skoraj izredna, če štejemo, da to ni večje mesto.Nekaj časa je bil zelo zaželjen tudi Kamnik, sedaj pa so ga tako zasičili s tistimi bloki, da se za moje pojme tam komaj diha.Tukaj se kaj takega ne bo zgodilo.

Lahko vprašaš še kaj in ti bom odgovoril po najboljših močeh.

lp!

Živjo vsem,
naša družinica je kupila 3SS (šmidov log) in smo za sedaj zadovoljni s potekom gradnje in izpolnjevanjem posameznih želj, ki smo jih imeli.
Kaj se bo pa pokazalo ob predaji in čez nekaj let – kdo to lahko predvidi in sodi?
Skatka, zaenkrat vse OK… mogoče poročam po koncu poletja, ko bomo že prebivalci Komende.
lp

Po nasutju travnika “Šmidov log” so sedaj naknadno in višje od od travnika nasuli del, kamor se je voda v večini izlila ob zadnji večji poplavi 18.9.2007.Prav tako so pred hiše, ki so bile poplavljene postavili zidane ograje.Tako, da bi bil lahko ob visoki vodi Šmidov log spet poplavljen, razen seveda, če bodo uresničili obljubo in uredili vodotok in izliv vode višje v gozdu.
Če imate stanovanje višje vam seveda ne bo zmočilo nog, avto in parket v individualnih hišah pa že mogoče.Seveda pa je vse to le moje nestrokovno mnenje.Če bi si šli kakšen teden ali dva nazaj, ko je močno deževalo cca 2 dni, pogledat višino vode, bi si lahko ustvarili svojo sliko.

mal hudo vse tole obvladaš. po mojem si ena tistih, ki jim gre na živce to novo naselje in sedaj odvrača morebitne kupce.

Kok ste eni čist mimo:), da ne bom rekel kaj…

Ne bom razlagal zakaj tako dobro poznam razmere, nisem Komendča-N, sem pa posredno na lastni koži občutil poplavo in še tretje – naselje mi ne gre na živce.Le nespamet ljudi (in moč denarja), ki so to gradnjo dovolili brez soglasja narave oz. vnaprejšnje ureditve vodotoka.Zgodilo se je točno to, kar so ljudje v bližnji okolici napovedali.

Pozdravljeni!

Tudi jaz in partner sva se odločila za nakup hiše v komendi, natančneje v Šmidovem logu. Lokacija mi je vsec, smo sicer iz domzal in rabimo do LJ, tudi do 30 min v jutranjih urah, ce je 40 iz Komende mislim da to ni nic hujega, imas pa zato popoudne svoj mir in si v naravi, trgovina je v neposredni blizini naselja, malo vecja pa ob vhodu v Komendo, menim da je to super lokacija, ki ponuja veliko aktivnosti in kvalitetno zivljenje.

komenda je kul, ker je naravna, pa sicer zelo blizu ljubljane. tudi okolica je super – polja, njive, gozdovi, vodice, mengeš, skratka vse na kupu. da ne govorimo o letaliscu 🙂

Pozdrav!

Sem opazila, da je tema že kar dolgo odprta, ampak vseeno še jaz posredujem svoje mnenje (iz prve roke, saj živim v neposredni bližini Šmidovega loga).

Komenda je “spalno naselje”, kakšnega posebnega dogajanja (razen, če vas zanima kmetijski sejem in večinoma narodno-zabavne glasbene prireditve) žal ni. Verjetno je zanimiva lokacija za mlade družine, kjer starša delata npr. v LJ (oddaljenost z avtom prb 35 min) otroka pa lahko odraščata v naravnem okolju. Čeprav se 20 km od LJ ne zdi veliko, je oddaljenost lahko precej moteča, če človek nima lastnega avta, kar se vidi predvsem pri odraščajoči mladini, saj kakšnih zabavnih aktivnosti ni, večernih avtobusnih povezav pa tudi ne. Skratka, Komenda je primerna, če želite živeti v naravnem okolju, se sprehajati, hoditi v gore (izhodišče za Šenturško goro, naprej Ambrož, nato Krvavec), če pa si želite dinamičnega življenja z dobro družabno ponudbo v samem kraju, pa to žal ni primeren prostor.
Kar se tiče “družbene infrastrukture” imamo pošto, zdravnika, zobozdravnika, veliko športno dvorano, knjižnico, kulturni dom, živilska trgovina sicer je (precej majhna-načrtovan je mercator v okolici hipodroma).
KOnkretno o Šmidovem logu – sama se za nakup zagotovo ne bi odločila, četudi finance ne bi bile vprašanje. Kot je bilo rečeno je bil v osnovi to močvirnat travnik, ki so ga nasuli in po mojem mnenju precej neokusno pozidali (volumni so za območje definitvno previsoki, pa tudi zasnovi ne moremo reči arhitektura). Sami tlorisi stanovanj niso pretirano funkcionalni, svetlobe pa sobe na severni strani zaradi majhnih oken tudi ne dobijo veliko(vsaj v pritličju ne, mansarde so izjema zaradi strešnih oken). Če se vam lokacija vseeno zdi dobra (v gozdu ste lahko po 5min hoje, tenis igrišča 5 min hoje) vam predlagam, da si raje ogledate skupinico hiš (mislim, da je komercialno ime Sončna aleja), kjer gre za nizkoenergetske objekte, z bolj premišljeno zasnovanimi tlorisi, pa tudi sama ulica bo po mojem mnenju zgledala precej bolje, ko bo zadeva dokončana. Lokacija je praktično ista za nekoga, ki območja ne pozna – Šmidov log so hiše zgrajene na ravnem delu, Sončna aleja pa je predel na rahlem hribčku na vzhodni strani Šmidovega loga (da ne bo prevelike zmede – gradbišči se držita praktično skupaj, ločuje ju je majhen potoček).
Upam, da bodo informacije kljub vsemu koristile. =)

mi smo hoteli kupiti stanovanje šmidov log,ampak hvala bogu da ga nismo,teren močvirje v občini razen sejma nobene zabave,otroci brez igrišč,merkator obljubljajo že približno 3 leta narejeno nič,na kancu cene stanovanj in hiš mnogo previsoka to se tudi vidi koliko so prodali,vse skupaj se mi dozdeva da naselje šmidov log nebo nikoli narejen v celoti kakor so prospekti.
pa kupci brez zamire samo svoje mnenje sem napisal.
želim vam lepo bivanje v občini……

A je to zraven Podboršta?

Nekje vmes.Med Komendo, Podborštom, Gmajnico in delno Mlako:)

Je pa ponudba, da vzamejo nepremičnino v račun, kar je v današnjem času res ugodno. Kako ste zadovoljni zdajšnji naseljenci Šmidovega loga?

JOOOOJ, nikar v Komendo, haloooooo…

poplave, slabi vodovi, neciviliziran narod, ki ne pozdravlja…. mislim hudooo no,… dve uri pred neurjem že ni elektrike (če imate štedilnik na plin – z jeklenko seveda) potem si lako kuhate tudi v temi ali pa osvetlite stanovanje.

Pejka in ostali

groza je, jaz komaj čakam da nekdo od vas kupi moje stanovanje.

——————————————————————————————————————-

šifra: HOČEM V CENTER LJUBLJANE

——————————————————————————————————————-

Verjetno se sprašujete, če se norčujem ali resno mislim.

RESNO SE NORČUJEM.

Vi velemeščani kar ostanite tam, če ste že v samem začetku v dvomih…. mi malomeščani pa bomo namesto vas tukaj trpeli.

LP

bravo KURJAČ tuki je zakon!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close