Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Naše slovenske počitnice

Naše slovenske počitnice

Tudi jaz točno razumem, kaj je avtorica mislila in nisem opazil, da bi komu kaj vsiljevala. Pač se ji je ena ideja utrnila.
Če bi ljudje porabili regres za letni dopust in rekreacijo, čemur je po definiciji namenjen, bi bili tudi bolj delovni, sproščeni, prijazni – ker bi bili bolj spočiti. Tako pa sama grenkoba, fovšija, nesramnost (vsaj po tem forumu sodeč).

Ne vem, kaj se razburjate na avtorja tega posta!! Raje se zahvalite bogu, zvezdam in še komu, da delate v Sloveniji, kjer je Regres obvezen in ga mora delodajalec obvezno izplačati!! Delam v Sloveniji in sem bil po sili razmer prezaposlen na podjetje na tujem, kjer regresa sploh ne poznajo!!! TOrej regresa ne dobivam (so pa druge ugodnosti, zaradi katere mi to stanje kar odgovarja).
Spet me bo 1000 in en potolkel, da sem si sam kriv….

In po kateri kurji logiki človek ne bi smeš dopusta koristiti doma, pa je zastonj, denarja pa nameniti za nekaj, kar mu več pomeni? Ker ti zdaj navijaš, da se regres nameni za korporacije, hotele, sobo dajalce – človek, ki dopust preživi doma in mogoče bolj uživa ob bližnjem jezeru, pa naj ne dobi nič? Lepo so vam oprali glave, da smo turizmu – beri korporacijam in goljufom s sobami dejansko nekaj dolžni.
[/quote]

a ti znaš brati in razumeš prebrano???? napisal sem, da ima ideja določen smisel in “Torej bi se načeloma lahko izplačeval tudi v bonih v kontekstu razumevanja letnega dopusta.”
to pa ne pomeni nujno financiranja korporacij ali kar že imaš v mislih. Sicer pa vsakršno trošenje denarja je posledično tudi financiranje nekih “korporacij”. A če nabaviš kurilca z regresom, nisi financiral Petrola? če si nabavil TV, nisi financiral Merkurja?
Sam definicijo “regres za letni dopust” razumem, da je to neka pomoč pri financiranju oddiha, dopusta itd, nečesa, kar ti bo potem dalo novih moči v nadaljnjem delu, neko spremembo v vsakodnevni rutini itd. V tem smislu je morebitno koriščenje bonov celo koristno, ker bo nekatere prisililo v neko življenjsko spremembo, v nekaj zase, v neko doživetje, da ne bodo samo vpeti v vsakodnevni boj za “preživetje”.

In po kateri kurji logiki človek ne bi smeš dopusta koristiti doma, pa je zastonj, denarja pa nameniti za nekaj, kar mu več pomeni? Ker ti zdaj navijaš, da se regres nameni za korporacije, hotele, sobo dajalce – človek, ki dopust preživi doma in mogoče bolj uživa ob bližnjem jezeru, pa naj ne dobi nič? Lepo so vam oprali glave, da smo turizmu – beri korporacijam in goljufom s sobami dejansko nekaj dolžni.
[/quote]
Eni ste še bolj neumni, kot zgleda na prvi pogled …

[/quote]

…po kurji logiki babjih budal na monu!

p.s.: hepifamily princeske v svojem balončku, ki bi zaradi dolgega časa rade uporabljale svoj “intelekt”.
…smeh in solze….

Po mojem bi morali regres ukiniti, ker ga ne znate pametno porabiti … He he.
No, jaz ga sploh ne dobim, ker sem samozaposlena, pa kaj? Nobenemu ga ne zavidam. Mi je pa žal, da je toliko nespametnih ljudi, ki se ne znate veseliti tega, kar imate.

a ti znaš brati in razumeš prebrano???? napisal sem, da ima ideja določen smisel in “Torej bi se načeloma lahko izplačeval tudi v bonih v kontekstu razumevanja letnega dopusta.”
to pa ne pomeni nujno financiranja korporacij ali kar že imaš v mislih. Sicer pa vsakršno trošenje denarja je posledično tudi financiranje nekih “korporacij”. A če nabaviš kurilca z regresom, nisi financiral Petrola? če si nabavil TV, nisi financiral Merkurja?
Sam definicijo “regres za letni dopust” razumem, da je to neka pomoč pri financiranju oddiha, dopusta itd, nečesa, kar ti bo potem dalo novih moči v nadaljnjem delu, neko spremembo v vsakodnevni rutini itd. V tem smislu je morebitno koriščenje bonov celo koristno, ker bo nekatere prisililo v neko življenjsko spremembo, v nekaj zase, v neko doživetje, da ne bodo samo vpeti v vsakodnevni boj za “preživetje”.
[/quote]

In kako denar, izplačan v denarju ne omogoča dopusta po meri vsakega posameznika? Medtem ko z izplačilom bona DOLOČIŠ, kako bo dopust preživet in kje? In koga boš z njim podprl?

In kako denar, izplačan v denarju ne omogoča dopusta po meri vsakega posameznika? Medtem ko z izplačilom bona DOLOČIŠ, kako bo dopust preživet in kje? In koga boš z njim podprl?
[/quote]
Letos je določeno samo, da v Sloveniji, ne pa ali v kampu, hotelu, privatniku … Nič posebnega, pametna odločitev. Ampak ne za bed.ake, ki raje dnar Hrvatom nosijo.

[/quote]

Ajme meni, jaz in še številni imamo življenje prek zadost zanimivo, da ne rabimo, da nas delodajalec sili v “spremembe rutine”. Kdo si ti, da boš določala, kdo živi v rutini in kdo ne in kdo je potreben spremembe in kdo ne? In celo na kakšen način in pri kom jo je potreben? Vse to je z boni določeno vnaprej. Kot že milijonkrat povedano – boni niso namenjeni razveseljevanju in počitnicam prebivalstva, ampak reševanju turizma. Enkrat je bilo dost, se ti ne zdi?

Letos je določeno samo, da v Sloveniji, ne pa ali v kampu, hotelu, privatniku … Nič posebnega, pametna odločitev. Ampak ne za bed.ake, ki raje dnar Hrvatom nosijo.
[/quote]

Bevskaš na napačnega, mene Hrvaška ni videla že 15 let.

Tudi upokojenci dobijo regres. Pa da vas vidim, junake, kako boste dementnim vzeli denar, ki gre za dom in jih prisilili, da ga dajo za dopust.

Boni so bili zato, da bi imel slovenski turizem nekoliko pomoči.
Regres je pa zato, da imam JAZ kaj od tega, karkoli že hočem. In mi ne more noben vsiljevat, za kaj ga porabim in kam grem z njim na dopust, če sploh. Mislim, da mnogo ljudi v Sloveniji regres (žal) porabi za preživetje (ne za garažna vrata ali televizor ali obleke, morda za šolske potrebščine otrok ali pa celo za hrano in položnice) in jih pri tem briga za kulturo, šport in take zadeve.
Vi pa komot dele regresa dajete za koncerte, karte za fitnes ali karkoli že, kakor vam drago. In morda komu nov televizor več pomeni kot da bi mu nekdo vsilil neke kulturne dogodke, ki ga ne zanimajo.

Bevskaš na napačnega, mene Hrvaška ni videla že 15 let.

Tudi upokojenci dobijo regres. Pa da vas vidim, junake, kako boste dementnim vzeli denar, ki gre za dom in jih prisilili, da ga dajo za dopust.
[/quote]
V sistem se da vključiti tudi izjeme, a ne?

Boni so bili zato, da bi imel slovenski turizem nekoliko pomoči.
Regres je pa zato, da imam JAZ kaj od tega, karkoli že hočem. In mi ne more noben vsiljevat, za kaj ga porabim in kam grem z njim na dopust, če sploh. Mislim, da mnogo ljudi v Sloveniji regres (žal) porabi za preživetje (ne za garažna vrata ali televizor ali obleke, morda za šolske potrebščine otrok ali pa celo za hrano in položnice) in jih pri tem briga za kulturo, šport in take zadeve.
Vi pa komot dele regresa dajete za koncerte, karte za fitnes ali karkoli že, kakor vam drago. In morda komu nov televizor več pomeni kot da bi mu nekdo vsilil neke kulturne dogodke, ki ga ne zanimajo.
[/quote]
Ravno JAZ z velikimi tiskanimi je problem sodobne družbe. Ker mislite, da ste središče sveta. Pa niste, sirote … Najprej rečeš JAZ, potem pa izražaš neko kvazi skrb za druge ljudi v Sloveniji. Kdo ti bo verjel, da ste briga kaj drugega kot lastna r.t?

V sistem se da vključiti tudi izjeme, a ne?
[/quote]

Ja, Slovenci smo rekorderji v izjemah v zakonih. Teh izjem je po navadi toliko, da zakon izgubi smisel. Pa izvzamemo vse dementne, pa vse invalide, pa vse v domovih v ostarele, pa vse na minimalcih, ker od bonov itak nič nimajo, ker si počitnic ne morejo privoščit, pa še milijon izjem … Da bi se nehali praskat, kjer vas ne srbi, pa ne.

In zakaj tocno bi mogla it v fitnes, ce imam fitnes doma v obliki dela na vrtu?

Zakaj si moram kupit knjigo, če grem lahko v knjižnico?

Pa kaj enim ni jasno?

In te boni so kar nekaj…moji starsi so si ze decembra rezervirali in placali dopust…jim boni ostanejo.
Sama sem malo pred porodom in ne grem na dopust…boni ostanejo
Brat ima ravno dojenčka….boni ostanejo
Tašča je ostala brez zaposlitve in nimajo denarja za dopust….zopet boni ostanejo

Ja ful, nam je država pomagala.

Da so dali 200 eur bi imeli vsaj za hrano, tako pa….
Lahko je s polno ritjo srat in določat kako naj drugi porabijo svoj denar.

Bolezen, kakšne druge težave krive takemu izbruhu?

Brez skrbi, živimo pošteno in dostojno, en otrok dela doktorat, drugi bo končal magisterij, pa dva gimnazijca. Torej z izobrazbo ne bo težav. Tečajev v tujini ne potrebujejo, zazidljive parcele še manj. Vsak bo dobil nekaj za začetek, da se osamosvoji, potem pa kakor se bodo znašli. V redu?
[/quote]

En od starejsih bi bil taman za ovo, ki glanca pa kuha pa nakupuje na dopustu za celo druscino. Po stilu pisanja vidim, da bi se s tasco fino ujele.

Mi bonov ne rabimo. Na dopustu smo bili 14 dni v tujini. Ampak ne bomo pustili, da zapadejo, zato si bomo privoščili še enkrat. Nikakor pa ti boni ne pomeni, da ljudje ne nosijo denarja v tujino. Da si ne bo kdo delal utvar. Dokaz je Hrvaška, polna Slovencev.

Pohvalno avtorica, se s teboj popolnoma strinjam. Očitno ste prava domoljubna družina in upam, da ste se skupaj zahvalili gospodu Janezu Janši, ki vam je omogočil takšne počitnice ter da tudi otroke učite spoštovanja in vdanosti Njemu.

kakšna lahkotnost odločanja in zapovedovanja !

ne, nočem regresa v bonih! Še teh vavčerjev ne bom izkoristila – kar je v Slo zanimivega, sem že videla/obiskala, na silo pa ne bom hodila na neke kmečke turizme. Sem mislila na jesen MOGOČE izkoristit za toplice, pa me je po vseh novicah o stenicah minilo. Kdo pa pravi, da moraš denar za dopust (kar regres je) porabit v Sloveniji?! A si predstavljaš vsako leto tak dren in svinjarijo kot je letos na obali?! Ma ga ni denarja, hvala lepa.

Regres naj kar lepo ostane v eurih, ne rabim fitnes karte. Me od pucanja oken zadost bolijo roke in rit 🙂 dodatni vavčerji so pa dobrodošli. Kdor jih izkoristi prav, kdor pa ne, pa tudi.

ne uporabljaj besede “misliti” v zvezi s tabo
ti ne gre ☺ .. predlagam, da lapaš ☺

kakšna lahkotnost odločanja in zapovedovanja !

ne, nočem regresa v bonih! Še teh vavčerjev ne bom izkoristila – kar je v Slo zanimivega, sem že videla/obiskala, na silo pa ne bom hodila na neke kmečke turizme. Sem mislila na jesen MOGOČE izkoristit za toplice, pa me je po vseh novicah o stenicah minilo. Kdo pa pravi, da moraš denar za dopust (kar regres je) porabit v Sloveniji?! A si predstavljaš vsako leto tak dren in svinjarijo kot je letos na obali?! Ma ga ni denarja, hvala lepa.
[/quote]
Kakšno odločanje in zapovedovanje, si ti zdrava? Samo na misel mi je prišlo in sem napisala, to je vse. Kar se tiče stenic pa malo preveč bereš žuto štampo. Naša dva tedna sta minila v tako čistih apartmajih, da sem prav ponosna, da se tudi pri nas dosega spodoben nivo.

Regres naj kar lepo ostane v eurih, ne rabim fitnes karte. Me od pucanja oken zadost bolijo roke in rit 🙂 dodatni vavčerji so pa dobrodošli. Kdor jih izkoristi prav, kdor pa ne, pa tudi.
[/quote]
Joj, ste zateženi, fitnes je bil samo primer. Lahko bi bilo tudi smučanje, drsanje, telovadba za otroke, plavanje, karkoli športnega. V fitnesu tudi sama še nisem bila in tudi ne bom. No, za pucanje tvojih oken pa težko 🙂 🙂

Kakšno odločanje in zapovedovanje, si ti zdrava? Samo na misel mi je prišlo in sem napisala, to je vse. Kar se tiče stenic pa malo preveč bereš žuto štampo. Naša dva tedna sta minila v tako čistih apartmajih, da sem prav ponosna, da se tudi pri nas dosega spodoben nivo.
[/quote]

TEBI je prišlo na misel in si že kar predstavljaš, da bi vsem tako pasal. Ali si tako omejena ali tako naduta ? Ali oboje?

Joj, ste zateženi, fitnes je bil samo primer. Lahko bi bilo tudi smučanje, drsanje, telovadba za otroke, plavanje, karkoli športnega. V fitnesu tudi sama še nisem bila in tudi ne bom. No, za pucanje tvojih oken pa težko 🙂 🙂
[/quote]

Se pravi, ti bi izdala bon za karkoli – samo da je nekaj? Ali vsakemu individualnega? Hm, pa ne, da nekaj takega že imamo? Imenuje se DENAR!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close