Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Nasa druzina je odpovedala dopust na Korculi

Nasa druzina je odpovedala dopust na Korculi

Pa policaji z radarjem sredi travnikov lovijo divjake, ki vozijo 15 km več, kot je omejitev zaradi kraja…. Ki je 200 m naprej. J…. naj se tko gulit nediomorodce. Me še lep čas ne bo več.
[/quote]
Kako pristranske izjave,da glava boli. Če je kje bolj policijska država je to pri nas. Desetkrat več ustavljajo kot na hrvaškem. Tam plačaš kazen par deset eur pr nas nekaj sto eur za isti prekršek. Kakorkoli obrneš je pri nas desetkrat hujše. Ti pa zaradi piranskega zaliva lažeš glede hrvatov. Pri njih skoraj da ne kaznujejo nas slovencev. Naši pa hrvaške voznike dobesedno oderejo. Malo objektivnosti ti ne bi škodilo. Že 35 let se veliko vozim po hrvaški in včasih naredim prekršek. Nikoli nisem rabil plačat kazni. Rekel mi je policist. Slovenac pazi kako voziš in adijo. Zajebavajo pa svoje v polni meri.
[/quote]

Seveda so kazni na hr. Z največjim užitkom ti jo napiše in to že leeeta. Zakaj bi bilo sedaj drugače?

No, vsaj nekaj razumnih komentarjev. Ljudje dol so isti kot lani in kot pred 10 ali 20 leti. Enako kot pri nas se trudijo preziveti z mizerijo, imenivano placa ali se vecjo mizerijo, imenovano penzija. In enako kot pri nas velja, kar sejes, to zanjes. Prijazen pristop se nikoli ni povzrocil neprijazne reakcije.

Na Korčuli je čisto drug svet, kot v Istri. Mi gremo za 10 dni na Mljet, potem pa se malo v hribe v Avstrijo. V Istro ali Kvarnet pa na bi šla. Tudi obala in morje mi tam nista všeč.

570€? Hahaha. Vrjetn HRK, pa še to tja in nazaj.

Drugače pa ne skrbite, na Hrvaškem imajo sedaj probleme s podivjanimi Angleži.

Iz Bosiljeva (izvoz Metlika) do Splita je cca 25€, trajekt malo manj (odvisno od destinacije)…. to je cca 50€….pa toliko nazaj + bencin , normalno

[/quote]

470 evrov!!!!!!! SPLIT – VIS pet oseb +avto + prikolica povratna!!!!!!!!!!!!!!!

JADROLINIJA

PA si oglejte sami

470 evrov samo za trajekt

http://www.putovnica.net/prijevoz/trajekt-split-vis-jadrolinija

Zakaj?? ste eni tako funkcionalno nepismeni?

[/quote]

JADROLINIJA

PA si oglejte sami

[/quote]

Ja s prikolco pa res še nism šla na trajekt.
Drugič pa že takoj v uvodu napiš kaj vse cena vsebuje. In ja, tud če so podražil poleg cest tud trajekte, jih vrjetn niso ful. Ceste so podražil za 10%, zato je bil ta špas s prikolco na Vis tud prej vrjetn drag. Skratka, tist katermu ni žal denarja za pot, bo šel tud na Vis, ostali pa kam drugam.

Lp iz Andore.
Kdor je že kaj sveta videl je prišel do ugotovitve, da hrvati za svoje aszro n omnr cene nr ponujajo praktično nič. Umajo lepo morje lepo naravo vendar predrage kempe, apartmaje.
Glavni dopust preživljamo že leta v Franciji, Izaliji, Španiji letos del tudi v Andori. Za cca tri dni pa obiščemo rudu Hrvaško, vendar od nas ne dopi dosti.

hrvati so z vsebino ponudbe ostali 20 let nazaj….ja, morje je lepo, sploh Dalmacija, ampak primerjava cena;kakovost pa ne zdrži. Mi slabo rata, ko gledam mini hotelske sobe, apartmaje , ki so opremljeni s kosovnim odpadnim materialom (staro pohištvo, stari katodni mini televizorji), kuhinjska raztegljiva zofa je za njih še vedno ležišče za dve odrasli osebi, da ne govorim, da za pomivalni stroj še niso slišali. Sploh. Problem je cena- zaračunajo ti kot suho zlato, pri ponudbi, ki pa je solidna in sprejemljiva, pa lahko bankrotiraš. Dejansko je ceneje iti na počitnice na Karibe. Da ne govorimo o Španiji, Italiji. Grčiji, Turčiji…

In kje na Visu bi lahko postavil prikolico?

Pajade no. Za stiriclansko familijo je apartma (tak z novo opremo, klimo, vkljucno z wi fi in pomivalcem) tik ob morju kljub podrazitvi cestnine in trajektov se vedno cenejsi na Hrvaskem. Ne vem kaj ti gledas oz kdaj si nazadnje vil/a tam, ampak karkoli primerljivega ke drazje v Italiji in Grciji. Francije ne gledam, ker je ciganija in umazano morje, tudi Italija je en del zanic, Spanija je masovni turizem, Portugalska hladno morje. Skratka, mi prisegamo se vedno na jug Hrvaske, predvsem otoke. Iscemo mir in cisto morje, kar pa z lahkoto najdemo.

[/quote]

JADROLINIJA

PA si oglejte sami

[/quote]

Kun vendar; v eno smer. Torej 100 kn v obe smeri, vozilo + nekaj oseb.

*1000 kun.

Pajade no. Za stiriclansko familijo je apartma (tak z novo opremo, klimo, vkljucno z wi fi in pomivalcem) tik ob morju kljub podrazitvi cestnine in trajektov se vedno cenejsi na Hrvaskem. Ne vem kaj ti gledas oz kdaj si nazadnje vil/a tam, ampak karkoli primerljivega ke drazje v Italiji in Grciji. Francije ne gledam, ker je ciganija in umazano morje, tudi Italija je en del zanic, Spanija je masovni turizem, Portugalska hladno morje. Skratka, mi prisegamo se vedno na jug Hrvaske, predvsem otoke. Iscemo mir in cisto morje, kar pa z lahkoto najdemo.
[/quote]

Za omenjeni apartma z vsem kar si naštel- nova oprema, wi-fi, klima, pomivalc, ob morju – boš v kroatiji bankrotiral. Poleg tega, da boš to moral iskat z lučjo pri belem dnevu.
Če pa ne znaš jezikov in se ne upaš nekam drugam in nikjer razen v sosednji državi nisi še bil-potem pa tule na MON-u zagovarjaš hrvate.

[/quote]

Za omenjeni apartma z vsem kar si naštel- nova oprema, wi-fi, klima, pomivalc, ob morju – boš v kroatiji bankrotiral. Poleg tega, da boš to moral iskat z lučjo pri belem dnevu.
Če pa ne znaš jezikov in se ne upaš nekam drugam in nikjer razen v sosednji državi nisi še bil-potem pa tule na MON-u zagovarjaš hrvate.
[/quote]

:-)))) Prodajaš bučke, ali pa si tako nesposoben, da jih ne najdeš. Sem v enem takšnem, plačam pa 65 EUR na dan. Ne, ne povem ti, kje sem, ker pridem naslednje leto spet. Mi je fino, Slovencev skoraj da ni v bližini, ostalih pa je tudi za vzorec. Ti pa kar hodi v Španijo, Francijo, Portugalsko…. Je fino tam za izlet, za dopust pa ne bi, hvala. Sem prelazil tudi to, pa me, razen nekaj res skritih kotičkov, ni prepričalo. Atlantik mi je premrzel, Sredozemlje pa je tam preveč natrpano s turisti. Sploh letos je v Španiji katastrofa, ker je toliko turistov. Uživaj, jaz namreč berem novice na netu in gledam morje s terase. Mogoče grem še kaj plavat malo kasneje.

Samo totalni papki brez samozavesti hodijo na morje in plačujejo, kjer se jim domačini smejijo v faco in se norčujejo iz njih. Kdor ima hrbetnico, odyebe take destinacije.

Tako da je ta tema prav fajn, ker se papki v njej kar smai pofočkajo.

Stojite kot budale na meji, nato plačate zelo drage cestnine, čakate kot papki na cest postajah, čakate kot papki na svinjsko drage trajekte, nato pa si delite postelji s stenicami komarji in ščurki v poslopju, ki je zadnjo obnovo videlo pred 20 leti, konkrento čiščenje pa tudi enkrat takrat…potem pa v restoranu čakate kot papki, ko kelnar pred vami postreže nemce…

in ste tiho in gledate v tla, pa masto plačujete, ker ste…papki.

A vse to si ti počel, potem pa ti je denarja zmanjkalo? 🙂 Bohpomagi, si pa res papak :-)))) Jaz tudi v sanjah ne bi niti pomislil na kaj takšnega.
Grem lepo mirno na jug, na meji nikoli ne čakam (že nekaj časa obstajajo maloobmejni prehodi), grem občasno na AC, pogosto se vozim po lokalnih cestah (sem na dopustu in se mi ne mudi), na trajekt mi tudi ni treba dolgo čakati, potem pa pridem v moju omiljenu kucicu iz more 🙂 In uživam v miru in lepem morcku. 🙂

Kdor ga enkrat doživi, si ga vedno znova zaželi.

[/quote]

:-)))) Prodajaš bučke, ali pa si tako nesposoben, da jih ne najdeš. Sem v enem takšnem, plačam pa 65 EUR na dan. Ne, ne povem ti, kje sem, ker pridem naslednje leto spet. Mi je fino, Slovencev skoraj da ni v bližini, ostalih pa je tudi za vzorec. Ti pa kar hodi v Španijo, Francijo, Portugalsko…. Je fino tam za izlet, za dopust pa ne bi, hvala. Sem prelazil tudi to, pa me, razen nekaj res skritih kotičkov, ni prepričalo. Atlantik mi je premrzel, Sredozemlje pa je tam preveč natrpano s turisti. Sploh letos je v Španiji katastrofa, ker je toliko turistov. Uživaj, jaz namreč berem novice na netu in gledam morje s terase. Mogoče grem še kaj plavat malo kasneje.
[/quote]

Malo kasneje greš spat, pa mamica te bo pokrila. Pa povej ji, da si ji vzel računalnik in da pišeš neumnosti po forumih.

Mi pa letos prav na korculo. Sicer grem raje kam drugam, ampak letos je slucajno nanesla prav hrvaska po dolgem casu. In se veselim 🙂

ceneje je Sardinija, korzika, azurna obala, kot pa južna Dalmacija

Do livorna je 500 km in trajekt za korzijko in Sardinijo, … pa vsake tolko časa dobim na mail, da lahko kupim 70% cenej karte za trajekt.
Do tja pa itak napraviš manj km ali pa pribl enak.
Tko, da odločitev ni težka

Cestnina do dubrovnika in nazaj je dražja kot pa naša celoletna vinjeta.
Hrvaška cestnina je dražja kot cestina do azurne obale, ko narediš več km o AC :))))

Istra in kavrner je pa obala in morje iztak za en qurac

Tko da…

Te vse destinacije ,ki jih naštevaš so naravno slabše od Dalmacije. Edino mogoče materialno je tam bolj pošlihtano. Vse tisto zaradi česar grem na morje pa tam manjka. Jebiga eni greste na morje samo zato da tehtate kje je cenejši in boljši standard ,drugi gremo pa izključno zaradi užitka. Saj tudi v Ameriki je boljše na plažah edino kopanje v morju je za en kurac.

….smo jo mi tako dobil in gremo z veseljem….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close