Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Narodonozabavni bi morali pred FDV protestno nažigati harmoniko

Narodonozabavni bi morali pred FDV protestno nažigati harmoniko

Zakaj samo burek, ne pa tudi glasbenega ekvivalenta bureka – goveje muzike? Človek je vendarle doktoriral v Sloveniji, zato se spozna na vse slovenske kulturne fenomene. Specifično za burek je pa usposobljen dr. Janez Janša s kosovskim doktoratom.

Odgovor na objavo uporabnika
Desperadodajka, 05.02.2022 ob 19:05

Saj slovenčki svoje narodnozabavne glasbe sploh nimate. Tiste harmonikarijade ste prekopirali od Tirolcev in Bavarcev, zraven pa še otročja besedila.

SPloh ni res holcarji so jih povzeli od nas in ukradlji naso Golico, ki je slovenska, zato avtor AVsenik ni nikoli hotel napisati besedila za to skladbo, ki so jo Nemci v Munchnu kradljivo registrirali in zaščitil na patentnem uraduikot svojo. Kaj pa mislite, da pomeni   Oberkreinermusik? Gornja Kranjska, danes Gorenjska in še del današnje avstrijske dežele, ki je včasih spadala pod naše ozemlje. To je zgodovina našega slovenskega naroda.

Hahha, 06.02.2022 ob 00:33

saj pa že vidiš, 05.02.2022 ob 19:09

Tako ti povem, 05.02.2022 ob 18:56

saj pa že vidiš, 05.02.2022 ob 18:44

Hja, res je, Srbi, Hrvati… cenijo svojo kulturo.

Pri nas pa se ogromno Slovencev posmehuje narodnozabavni glasbi. Sploh ta mestni.

Recimo Avsenik je še vedno izjemno popularen v Avstriji. Še vedno je slovenski glasbenik z največji prodanimi ploščami, a Slovenci raje nabijajo južnjaško muziko.

Pri nas pa se ogromno Slovencev posmehuje narodnozabavni glasbi. Sploh ta mestni.

Ker jih je sram svojih ruralnih korenin, se napihujejo kot žaba, ki bi rada vol postala:(

K sreči se jih večina prej razpoči!

Ja, to so nerazgledani revčki, ki se sramujejo slovenskega, klanjajo se pa srbobosanskohrvaškemu.

Avstrijci pa mirne duše častijo Avsenika. Radi zavrtijo našo glasbo.

Avstrijcem, Švicarjem, Nemcem je jasno, da narodnozabavna glasba izvira iz Slovenije, da je začetnik Avsenik. Na monu pa najdeš tepce, ki mislijo, da smo to glasbo mi kopirali od drugih. Hja, ko se klanja Srbom, Hrvatom…

HAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAUAHAHAHAHAHA uhhhh ta je pa dobra, svaka cast legenda hahahahhaa

ćefurće kaj ti ni jasno, ja Avsenik je to izumil , pa naj bo to tvoji cigu migu kulturi prav ali ne, nič nismo mi kopirali, izumili smo in OBERKRAIN je domovina OBERKRAINVOLKS muzike, mar ne bi bilo čudno da bi se neka muzika imenovala po deželi katera je to muziko ukradla..

ćefurji se boste morali še marsičesa naučiti

(https://www.youtube.com/watch?v=s7wSegkbsCo)

Le burek sodi naj, 07.02.2022 ob 23:05

Ko je že skoraj Prešernov dan, bi rekla, le burek sodi naj.

Slovenci imamo danes spet razlog, da se zaradi dveh kolajn s prijatelji poveselimo ob kranjski klobasi, litru vina in dobri slovenski glasbi, .

Huhhh, 05.02.2022 ob 22:31

Jaz sem recimo veliko bolj ponosna na Laibach kot izvozni artikel, kot pa na oberkrajnerje.

Enako jaz. Predvsem zato, ker so Laibach bolj prijetni za moja ušesa (pa so popolnoma slovenska, ušesa  namreč) kot pa Avseniki in ostala narodnozabavna glasba .

Ta glasba izvira iz začetka 19. stoletja iz Nemčije (Bavarska), Avstrije, Južne Tirolske ter Češke (polka).

Ja, Avseniki so začetniki pri nas.

Res je, da glasba izvira iz Slovenije in je izrazito (-srednje)evropska. Za razliko od balkanske cigu migu glasbe, ki ima turške korenine. Še sami ljudje tam so prej podobni turkom, kot pa arijcem (evropejcem).

Moja ušesa, 08.02.2022 ob 12:35

Enako jaz. Predvsem zato, ker so Laibach bolj prijetni za moja ušesa (pa so popolnoma slovenska, ušesa  namreč) kot pa Avseniki in ostala narodnozabavna glasba .

Smo ponosni na njihovo ime:)

Mushroom, 08.02.2022 ob 12:44

Ta glasba izvira iz začetka 19. stoletja iz Nemčije (Bavarska), Avstrije, Južne Tirolske ter Češke (polka).

Ja, Avseniki so začetniki pri nas.

na slovenskih ohcetih se je slišala harmonika že precej pred Avseniki.

kar pa prav nič ne zmanjšuje ogromnega prispevka Avsenikov k prepoznavosti Slovenije v svetu.

Mi slovenci, mi slovenci, 08.02.2022 ob 12:55

Smo ponosni na njihovo ime:)

Mah, vzamem ime v paketu. Na začetku me je motilo  a potem dojameš celotno sporocilo in je okej.

Laibach praviš, kako glupo si , Laibach špila tudi to….

(https://www.youtube.com/watch?v=uX2cS8wvQHI)

Kaj drugega kot Avsenik? babše glupo !

Vem, razumem , si pač glupo babše pa ne razumeš, Avsenik je povsod, je največkrat izvajan avtor, golica je sploh rekorderka , ampak ti glupo babše bi Laibach…

hhm, 08.02.2022 ob 13:00

na slovenskih ohcetih se je slišala harmonika že precej pred Avseniki.

kar pa prav nič ne zmanjšuje ogromnega prispevka Avsenikov k prepoznavosti Slovenije v svetu.

seveda , prav imaš, vsi so pač pristali da se neka muzika imenije OBERKRAINVOLKSMUSIK ker bi se pač čudo slišalo CHECHFOLKSMUSIK, pa švabom pač ne bi bilo všeč če to ne bi bila BAVARIANVOLKSMUZIK, da ne omenjamo Avstrijcev, Tirolcev pa sploh, pa so se ti odločili in glasbo poimenovali kot so jo….

ćefurji ste pa res eni bedaki !

še nekaj za vas zarukance

https://www.radio.net/s/allesoberkrain

Ga ni na svetu, da zna basirat na harmoniko, kot Delčnjak.

Ta južni pa drugega nimajo in ne znajo kot cigumigu maaaaajjjjkooooo kuuuukaaaa…eno in isto, cviljenje,jokcanje.

norc na 2, 08.02.2022 ob 14:42

Laibach praviš, kako glupo si , Laibach špila tudi to….

(https://www.youtube.com/watch?v=uX2cS8wvQHI)

Kaj drugega kot Avsenik? babše glupo !

Vem, razumem , si pač glupo babše pa ne razumeš, Avsenik je povsod, je največkrat izvajan avtor, golica je sploh rekorderka , ampak ti glupo babše bi Laibach…

Pač nimava enakega glasbenega okusa. In ker jaz to razumem, ti pa ne, si glupo ti, ne pa jaz. Džizs. :-S

Narodnozabavna glasba mi pač ni všeč in pika!

Moja ušesa, 09.02.2022 ob 08:30

Pač nimava enakega glasbenega okusa. In ker jaz to razumem, ti pa ne, si glupo ti, ne pa jaz. Džizs. :-S

Narodnozabavna glasba mi pač ni všeč in pika!

Daj si kdaj umit ušesa.

norc na 2, 08.02.2022 ob 14:46

seveda , prav imaš, vsi so pač pristali da se neka muzika imenije OBERKRAINVOLKSMUSIK ker bi se pač čudo slišalo CHECHFOLKSMUSIK, pa švabom pač ne bi bilo všeč če to ne bi bila BAVARIANVOLKSMUZIK, da ne omenjamo Avstrijcev, Tirolcev pa sploh, pa so se ti odločili in glasbo poimenovali kot so jo….

ćefurji ste pa res eni bedaki !

od spodaj tako vidite čefurje?

Obstaja rešitev, 10.02.2022 ob 10:24

Daj si kdaj umit ušesa.

Moja ušesa so redno umita. Narodnozabavna glasba mi ni všeč. Če jo kdo v moji prisotnosti posluša, se umaknem, tako me moti. In če me boste še naprej posiljevali s tem, da bi mi morala biti všeč, bom tudi jaz postala nesramna do okusa tistih, ki vam je všeč.

Torej nisi čistokrvna, si mešana z nečem nečistim, Slovenci imamo to zvrst v genih, pri enih udari ven prej, pri drugih slej, pri mešancih z nečisto krvjo pa je proces daljši.

jasno in glasno, 10.02.2022 ob 11:30

Torej nisi čistokrvna, si mešana z nečem nečistim, Slovenci imamo to zvrst v genih, pri enih udari ven prej, pri drugih slej, pri mešancih z nečisto krvjo pa je proces daljši.

Na žalost ste med nami Slovenci tudi take usrane riti kot si ti. Da, na žalost je v vsakem narodu nekaj nacionalističnih govn, ki uničijo vse, kar je lepega in prijaznega. Zakoplji se nekam s tvojo usrano govejo muziko in uživaj. Nas ostale z boljšim okusom za ljudi, za dobro, za lepoto in za glasbo pa pusti pri miru. Govno nacionalistično si!

Moja ušesa, 10.02.2022 ob 11:34

Na žalost ste med nami Slovenci tudi take usrane riti kot si ti. Da, na žalost je v vsakem narodu nekaj nacionalističnih govn, ki uničijo vse, kar je lepega in prijaznega. Zakoplji se nekam s tvojo usrano govejo muziko in uživaj. Nas ostale z boljšim okusom za ljudi, za dobro, za lepoto in za glasbo pa pusti pri miru. Govno nacionalistično si!

Kako žalostno mora biti bivanje v Sloveniji človeka, ki tako podlo razmišlja!

Usrana goveja muzka, 10.02.2022 ob 11:53

Kako žalostno mora biti bivanje v Sloveniji človeka, ki tako podlo razmišlja!

Govno nacionalistično, nimaš se kaj oglašati! Ti in tvoji somišljeniki niste Slovenci, ampak nacionalisti. To je povsem nekaj drugega kot identifikacija z narodom ali nacijo in za take NIKJER, niti v Sloveniji, ne bi smelo biti prostora.

Moja ušesa, 10.02.2022 ob 12:19

Govno nacionalistično, nimaš se kaj oglašati! Ti in tvoji somišljeniki niste Slovenci, ampak nacionalisti. To je povsem nekaj drugega kot identifikacija z narodom ali nacijo in za take NIKJER, niti v Sloveniji, ne bi smelo biti prostora.

Pridi ob 17.00h v Polhov Gradec, kjer bomo Slovenci na sprejemu naše Bogatajeve Urške poslušali slovensko muzko. Verjemi, da ne bodo zašpilali niti ene od vaših Laibachov, ki še slovenskega imena niso imeli.

Poslušali ste jih pa tako in tako samo NACIonaliSTI, kateri ne bi smeli imeti prostora v Sloveniji! Hvala Bogu, skoraj mi je ratalo spustiti se na tvoj nivo.

Usrana goveja muzka, 10.02.2022 ob 14:16

Pridi ob 17.00h v Polhov Gradec, kjer bomo Slovenci na sprejemu naše Bogatajeve Urške poslušali slovensko muzko. Verjemi, da ne bodo zašpilali niti ene od vaših Laibachov, ki še slovenskega imena niso imeli.

Poslušali ste jih pa tako in tako samo NACIonaliSTI, kateri ne bi smeli imeti prostora v Sloveniji! Hvala Bogu, skoraj mi je ratalo spustiti se na tvoj nivo.

Po žalitvah, ki mi jih je napisal en naci, sem lepo in mirno napisala, da če me ne boste pustili na miru in mi boste še naprej vsiljevali narodnozabavno glasbo, ki mi pač ni všeč, bom tudi jaz postala žaljiva do vas. To te je doletelo, ker si moralo na plan s svojo hudobijo. Ker vsiljuješ nekaj, kar je pač tebi všeč, drugim pa ni. Še enkrat: nisi Slovenec ali Slovenka, ampak usran nacionalist.

Da, točno to se dogaja, kar pravi profesor Stanković. Da nekateri segmenti družbe narodnozabavno glasbo lahko politično zlorabijo. Prekleti naciji, še glasba vam pride prav za vašo usrano razdiraštvo.

Takole torej v resnici pravi profesor Stanković (je očitno šel Vezjak poslušati oddajo, ker se je le preveč lagalo):

»S tradicionalnimi družbami ni nič narobe. Tradicionalne vrednote v modernem kontekstu pa so lahko problematične iz različnih razlogov. Ljudje, ki poslušajo to glasbo, živijo v tem svetu in razmišljajo izrazito uniformno: ena vrednota, en narod ‒ v nekem trenutku bodo rabili samo še enega voditelja, pa bomo tam, kjer ne bi radi bili. Lahko vidimo, da politika z bolj avtokratskimi težnjami apropriira, podpira, uporablja, izrablja tudi to glasbo, ne samo v Sloveniji. Nočem reči, da je ta glasba sama po sebi avtokratska, fašistoidna, a je s svojim preprostim, enoznačnim, uniformnim svetom zelo pripravna za take prisvojitve.«

Skratka, Stanković pravi obratno, kot pa mu podtikajo naciji in drugi ljubitelji SDS in njihovih laži.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close