Najdi forum

Narejene spletne strani

Kje se lahko dobi že kakšne narejene spletne strani na internetu, da si jih downloadaš in si sam spreminjas text.
hvala

Sedajle sem malce slabe volje – tako lep odgovor sem ti že napisal, vendar nasvet na koncu vključuje tudi “…pritisni F5” in sem namesto da bi napisal F5 v resnici pritisnil F5. Pa je šlo vse v maloro.
Bom poskusil še enkrat, apak ne bo tko fajn kot je bilo prvič:))

Takole: ravno z downloadanjem ne bo šlo gladko, se pa tudi da. Bolj ti svetujem uporabo raznih programov ala DreamWare ali FrontPage, ki ti bodo z kupčkom predlog močno olajšale delo.
Najbrž pa veš, da potem za svojo spletno stran potrebuješ nek prostor na strežniku, kjer potem stran objaviš. Tak prostor brezplačno nudijo volja.net in siol, pa najbrž še kdo. O tem je bilo tu že veliko napisanega, zato pobrskaj malo nazaj. Mimogrede. V skrajni sili lahko uporabiš tudi Microsoftow Word ali brezplačni OpenOffice Writer., ki ju oba lahko spišeš kot oobičajni dokument, shraniš pa kot spletno stran.
Druga elegantna možnost je, da uporabiš predloge, ki jih nudijo nekateri ponudniki spletnega prostora in v zameno samo pritaknejo kakšen banerček v zgornjo vrsto. Tak je recimo je pa res da je malce naporen, saj moraš biti med urejanjem svoje strani stalno priklopljen.
Tretja – tvoja možnost je pa takale: Na spletni strani ki ti je všeč uporabiš ukaz
Pogled(View) – Izvorna koda(Source)
in odpre se ti beležnica z HTML kodo te strani. Shrani jo na svoje namizje (Datoteka – shrani kot…) in vse skupaj zapri.
Shranjena datoteka ima končnico .txt, ki jo spremeni v htm ali html. Sedaj jo lahko odpreš z dvoklikom in ponovno odpreš izvorno kodo.
Tako: po mili volji se igraj z to kodo (tekst, ki ga lahko spreminjaš je običajno izven “oklepajev” ) obvezno jo po vsaki spremembi srani (Ctrl + S) in na “svoji” spletni strani pritisni osveževanje (ali pritisni tipko – khm – F5)
opazuj kaj se dogaja in kmalu se boš marsikaj naučil.
Še to. kakšne zapletene strani niso primerne za ta način, predvsem se izogibaj strani s končnicami php, takih, ki imajo v svoji izvorni kodi “frame” ipd.

Ali ni bilo prej tukaj več odgovorov?!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close