Naravno skodrani lasje
Pozdravljeni,
imam naravno skodrane lase, dolge in zelo, zelo suhe. Kar si dam na lase, nič mi ni všeč. Uporabljala sem že celo vrsto voskov, pa gelov, sprejev, vedno eni in isti rezultat. Lasje se sprimejo skupaj in so čisto suhi. Tudi če si dam na njih kakšno olje, se zmastijo in zgledajo kot da bi imela mastne lase. Tudi ko sem pri frizerju, vsakdo reče, da imam pretirano suhe lase. Tisti dan, ko si umijem lase, je frizura super, naslednji dan pa mi ni več všeč, ker vse nekam štrli. A ima kdo kakšen predlog kaj je najbolj ustrezno uporabljati za tako vrsto las?
draga Luci,
tudi jaz imam naravno skodrane lase. Tudi če jih ne umijem 10 dni, so še vedno suhi. Pomembna je tudi dolžina, če imam predolge lase, se od teže bolj zravnajo, prej zgubijo obliko. Zdaj imam nekako 25 cm dolge kodre.
Zato je pomembno pravilno striženje kodrastih las. Moja frizerka me vedno ostriže tako, da mi naredi volumen, nekako prime koder in ga narezlja v špico (in tako naredi z vsakim kodrom posebej).
Glede voskov in olja, to ti naredi samo težke lase in brez oblike. Mislim, da bi ti kakšna pena za večji volumen bolj koristila. Moraš jih več preizkusiti. Jaz uporabljam Pantene “peno za večji volumen las” . Ko imam res presuho lasišče, si naredim kuro z olivnim oljem: Zvečer si zmasiram lasišče z olivnim oljem, zavijem v brisačo ter izperem šele drugi dan zjutraj. Nikoli pa si ne dajam gela, olja ali voska čez dan, ker potem lasje izgledajo mastni in umazani.
Doma pa si lase sušim z mlačnim fenom (z difuzorjem), še prej pa na oprane vlažne lase nanesem peno za večji volumen las in za lepe oblikovane kodre. Sušim si lase z glavo navzdol.
Sicer pa take stvari mora svetovati vsaka dobra frizerka. Mogoče ti bodov kakšnem sodobnem salonu kaj več povedali.
Pozdrav,
Res je takšne lase težko krotiti. Vendar tako pač je, razen produktov za nego las, težko kaj dosti naredimo.
Pri suhih laseh ni priporočljivo pretirana uporaba olj, voskov, sprejev…Ker so lasje presuhi in preveč produktov vpijejo lasje. Bolj priporočljive so pene ali kreme za kodranje. poizkusi s profesionalnimi izdelki, ki jih dobiš pri frizerju. Dobri izdelki so naprimer od Tigija, Welle….
lp alenka
Kaj pa, če bi poskusila kaj iz kolekcije Satinique oz. Protique.
Sigurno poznaš kakšnega prodajalca Amway-a in ga prosi, naj ti prinese:
Vlažilni šampon
Vlažilni regenerator
Hi gloss serum
Če ti ne bo ustrezalo, še vedno lahko vrneš (v 90 dneh od nakupa) in dobiš ves denar nazaj.
Nataša
Poskusi izdelke Protique.
Sigurno poznaš kakšnega prodajalca Amway-a, ki ti lahko preskrbi:
Vlažilni šampon
vlažilni regenerator
Hi gloss serum
Nič ne moreš izgubiti. Če ti ne bo ustrezalo, lahko brez skrbi vrneš (v 90 dneh, ne glede na to, da si izdelke poskusila) in dobiš ves denar nazaj.
Le kje je tako???
Nataša
tole me je pa kar presenetilo, da na suhe lase ni priporočljivo dajati voska itd… sama imam izredno suhe lase in tudi zelo lahke, tako da mi štrlijo in frlijo – vosek mi je vsaj malo obtežil lase…
kaj mi predlagate za nego suhih las – sama uporabljam tigijev šampon in regenerator, nato pa gel za ravnanje las ter na koncu vosek (vse tigi) – moram pa povedat, da mi tigijevi izdelki (uporabljam jih že 2 leti) niso ne vem kako pomagali; lase imam še vedno močno suhe in cepljive.
mi lahko svetujete še kakšne druge izdelke oz. kaj delam narobe?!
pozdravček
tanja
Forum je zaprt za komentiranje.