Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika naravno odvajalo

naravno odvajalo

Proč s sladkorji…..in vso “slabo” hrano. Potem ne potrebuješ nikakršnih odvajal.

Preverjeno na meni.

Veliko hrane, ki vsebuje veliko vlaknin pa bo (temne testenine in riž, ovseni kosmiči …). Meni je pa tut pomagala stisnjena limona v topli vodi. Pa kava in cigaret 🙂 Baje je dobra tudi zelena kava. Sama je sicer še nisem poskusla, ampak razmišljam da bi jo …

moja prijateljica je imela probleme, in jih se ima, baje je tud malce v psihi, ker ji komi odvajalne tablete pomagajo…
ampak k je bla bolj sproscena…so ji pomagali kuhani ovseni kosmici notr je pa nametala sadje npr banane pa jagode al pa tud jabolka..pa orescke in suho sadje pa spila probioticen napitek…
to ji je pomagalo…ne vem kako bi komi drugemu, sam vseen opazujte v kaksnem stanju ste ko se zaprtje zacne, probite s ksnimi dihalnimi vajami in probite se malo sprostiti in pa telovaditi..morda ksna yoga al pa kej podobnega…

Uporabljaj sezonsko sadje češnje, ribez… pa tudi peteršilj je odlično odvajalo

Najprej se dela na psihi, ker nervoza ene odpre, druge-mene zapre. Sam imam tudi veliko težavo v kolikor jem mastno – svinjsko meso, kakšen McDonald Tako da je dobro če je v prehrani veliko zelenjave in seveda vlaknine kot že zapisano. Po mnenju mojega zdravnika je potrebno hrano tudi dobro zgristi. Od zelišč pa pomaga pelin, trpotec, potrošnik – mešanica čaja jih imajo tudi na spletnih trgovinah in kakšne starejše gospe na kmečkih tržnicah, ki so povsod po sloveniji. Kar se tiče pa jogurtov pa meni pomagajo vsi jogurti ki so slabega okusa /na pol kefir) V bistvu kar se zadeva mesa sem že na pol vegi. Vsake toliko časa si privoščim klobaso…pa sem spet zaprt.

Tole pomaga meni, ki sem res težak primerek,kar se prebave tiče:

5 dag suhih fig
5 dag suhih sliv
5 dag rozin
3-5 dag sena čaja (lekarna)

vse sestavine zmeljem v paličnem mešalniku, še z rokami pregnetem in oblikujem kroglice, ki jih hranim v hladilniku. Jaz vsak drugi dan pojem eno kroglico (oz. po potrebi), v velikosti ene žlice. Grizljam jo počasi in čez popijem kozarec vode. Prebava ok, brez zvijanja, napenjanja….
Recept sem dobila od gospe, ki je imela raka na črevesju in si s tem neškodljivo ureja prebavo.

Sena čaj je zelo škodljiv, ker se črevesje nanj hitro navadi, potem pa so problemi še večji.Zato zelo previdno z njim.

Žličko jedilne soda bikarbone daš v usta, čez mal tople vode, nato poplakneš še z 2 dcl tople vode – to narediš 3x na dan in greš vsaj 1x na wc, če že ne večrat in v bolj tekoči obliki 🙂 meni edino to pomaga, nobene slive, kava in zgornji recepti…

Pozdravljene!

Zanima me, ali obstaja kakšen recept kako sadje, ki ga “skuham” za pripravo Vroče ljubezni, shraniti?
Ali se da vložiti v lonček in kako dolgo potem to drži?

Sedaj sproti nabiram sadje in ga zmrzujem…problem je, da različno sadje zori ob različnem času…tako imam skupaj zamrznjenih več kupov jagod, več kupov borovnic, več kupov ribeza, več kupov malin itd.

sedaj zorijo še robide in bi jaz vso sadje lepo vrgla v en lonec, ga osladkala, prevrela in nalila v lončke podobno kot marmelado…pri tem mi je pomembno ednino, da so v “omaki” celi koščki sadja.

kakšno je vaše mnenje? bi to šlo?

Mene včasih donat drugače pa pojej hruško čez pa jogurt to te bo pa zagotovo pognalo.

Tudi meni ni pomagalo dosti stvari ko sem bila zaprta. Ugotovila sem da mi zelo pomaga, če si zjutraj ozamem rdečo grenivko (učinek je takoj), ali pa kava, cviček po jedi..(učinek takoj), pri lanenem semenu pa rabim kar nekaj časa za odvajalo. Tud noben donat in slive mi niso pomgale.Mogoče probaj z grenivkami, ali limonado-toplo na prazen zelodec.

Živjo,

Jaz sem si pa prebavo popolnoma uredila s Psylliom- vlakna indijskega trpotca.
Izdelek mi je priporočila prijateljica, ki je tudi imela težave s prebavo.
Kupila sem ga v trgovini Mama Terra v Kamniku, ker stanujem dokaj blizu Kamnika,
prijateljica ga je pa kupila v neki Sanolaborjevi trgovini.

Živjo!

Je mogoče že kdo poskušal z ricinusovim oljem? Baje, da če vzameš dve žlici te požene ko vraga…

Lp

Od vseh znanih “for”, meni prav nobena ne pomaga… Tako sem ugotovila, da pri meni deluje samo to: surov bokoli ali zelje za zajtrk, vsak dan.

Suzi 7,

Jaz sem sedaj poskusila ta Psyllium (vlakna indijskega trpotca) in moram reči, da mi je res pomagal. Preizkusila sem namreč že skoraj čisto vse zaradi kronične zaprtosti in moram priznati, da je to prva stvar ki mi je res pomagala. 🙂

Jaz tudi nisem imela urejene prebave, dokler se nisem začela minimalno 3krat tedensko rekreirati. Sedaj je vseeno kaj jem za zajtrk, čeprav mi najbolj ustreza sadje. Pa piti je treba veliko.

Ugotovu sm, da mene najbolj zapira, če v sebi nosim stres, pritisk, strah in si ga ne dovolim spustit. Garantiram vam, da je najboljše odvajalo spustit vse pizd…je iz telesa, da grejo stran in si dovolit živet sproščeno!!! Če ti to ne uspe, potem so zame najboljše kuhane suhe slive, ki zmerno vrejo 3 minute in jih ohlajene pojem kot kompot.

Ugotovil sem, da mene najbolj zapira, če v sebi nosim stres, pritisk, strah in si ga ne dovolim spustiti. Garantiram vam, da je najboljše odvajalo spustiti vse žlehtnobe iz telesa, da grejo stran in si dovoliti živet sproščeno!!! Če ti to ne uspe, potem so zame najboljše kuhane suhe slive, ki zmerno vrejo 3 minute in jih ohlajene pojem kot kompot.

Sm nekje slisala da v 2 dl vode zmesas jusno zlico soli. Sm spropala. Nism cist vsega popila ker je ogabno, ampak deluje.

grenka sol

Najboljše naravno odvajalo je, da na tešče popiješ mrzlo hrano ali še boljše toplo kavo (ni važno kakšna kava samo, da je ali vroča ali topla)

Definitivno cigareta in kava :).

No ta je pa dobra, kot naravno zdravilo propagirati CIGARETE IN KAVO.Kako pa sta v bistvu škodljiva kava in cigareti pa še to na tešče se pa nič ne vprašaš. Oprosti mojemu komentarju, ampak pač tako mislim.
Lp.

fajn se odvajajo orehi, pa tudi drugi oreščki.

Jaz sem probala najprej laneno seme v vodi (zdaj vidim, da ga treba dlje časa jemati, da učinkuje) .. no potem marelice, Donat, sadje… pijem nek sirup iz lekarne, ki naj bi deloval na volumen blata v črevesju,.. pa ga pijem že 4. dan,… pa ni nekega blaznega učinka. Na blato sem sicer šla v tem tednu 2x (bolj malo).. ampak zaprta sem že od prejšnje srede, se pravi točno 8 dni.. nevem še ščim naj si pomagam,.. pijem dosti, gibam se kolker da .. zaprtost je pa še kar pa še napihnjenost zraven
je pa res, da moja prebava ni bila nikoli redna (beri 1x ali 2x na teden) :/

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close