Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika naravno odvajalo

naravno odvajalo

Katera hrana je naravno odvajalo?
Včasih sem kar precej zaprta, pa mi namočene slive nič ne pomagajo, pa tudi ne zelna voda. Kaj lahko še uprabim za naravno odvajalo.

lp

Sveže (!!!) naribana jabolka.
Sezam v jogurtu (nekaterim še bolj pomaga kefir).
Otrobi.

Česa drugega se pa zdajle ne spomnim.

Pri meni ga ni cez Nescafe..:)) boljse od Donata…:)) drugacna kava mi pa ne dela tezav.

Resno: kar se odvajal tice, imajo ljudje cel kup zvijac, enim pomaga to, drugim kaj drugega. Iz bogate zakladnice ustnega izrocila povzemam, kar mi naprej pride na misel:

– 3 dl tople vode, pomesane s sokom 1 limone, na tesce
– zlica olivnega olja ali koscek masla, prav tako na tesce
– jogurt (pri nekaterih ima ravno obraten ucinek)
– cigareta
– zmiksan kivi, pomesan s kozarcem vode
– kislo zelje in repa
– namoceni ovseni, jecmenovi ali psenicni kosmici

Predvsem je treba piti zelo veliko tekocine. Najmanj 2l vode na dan, lahko tudi 3. Hrana naj bo bogata z vlakninami (polnozrnat kruh, zelenjava, strocnice).

Kdo drug bo imel prav gotovo se kaksno dodatno idejo.

pozdravcek,

proxima

Hej!
Redna uporaba lanenega semena, ki ga lahko dodas jogurtu, muslijem, cimvec celuloze ( sveze sadje, zelenjava…), voda ( bolj sluz) kuhanega neoluscenega jecmena, kuhana cikorja, kuhan velik radic ( tisti , ki ga vec ne jemo surovega).
Sveze naribano jabolko, ki ga malo pustimo, da porjavi…pa zapira.
Zato pazi, da ga sproti ribas in v usta. Sicer pa ne vem, zakaj ne bi bilo bolje kar celega pohrustati in dobro v ustih zmleti:)))

Sama teh tezav nimam. Sem pa prakticirala pri mami in redna uporaba tega je rodila uspehe. Sliv ne opusti. Jaz sem jih namocila zvecer v vrelo vodo( pol kozarca) in je potem zjutraj popila, slive pa v koruzne kozmice ali v muslije. Donat je tudi redno pila.

Za pomoc je tudi dober en sirup iz naravnih zelisc, ki ga dobis v lekarni.
Ne spomnim se imena. Ni pa odvajalo.

Lep pozdrav

tudi sama imam velike težave s tem. Ne pomagajo ne slive, ne lanena semena. Edina stvar, ki meni pomaga, je:
zjutraj na tešče popijem pol litra mlačne vode, nato pa čez pol ure še skodelico kave brez mleka. Uspeh je zagotovljen.

Vse od naštetega sem sprobala, pa mi ni nič pomagalo:((
Zadnje čase vsako jutro, pred skodelico muslijev z mlekom, pojem dve suhi slivi. To nekako gre …

Drugače pa je zame bil najboljše naravno odvajalo – izpit na faksu!:)))

<http://kate.moj-album.com/>

Menda pomaga kivi na tešče.
Meni je zjutraj dovolj skodelica kave z mlekom 🙂

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Zame vsekakor žlica (drobljenih) lanenih semen, namočenih v mleku (vodi, jogurtu). Po možnosti na tešče.

Mene pa “spravi na obrate” včasih kava, vedno pa špricer z belim vinom… včasih tudi šampanjec (pa ne vedno)…

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Pri meni učinkuje več stvari (ločeno):
– rogaška,
– veliko gibanja,
– sprememba prehrane.

Redno 2 dcl mlačnega Donata na tešče.

Žitarice (naravne in ne razni kornfleksi in podobno) odpirajo samo če so dobro namočeni. Če jeste take da še hrustajo vas še bolj zaprejo, ker se napnejo oz. napijejoj tekočine šele v želodcu oz. v črevesju.

Zrela hruška nas vse požene.

Hvala za vaša mnenja, bom preizkusila vaše nasvete.

Servus!

Meni resnično pomaga dve veliki žlici lanenega semena v jogurtu zvečer….zjutraj je rezultat.

pomagajo tudi suhe fige, ki jih namočiš zvečer v vročo vodo – zjutraj na tešče fige poješ, vodo, ki ima ZELO dober sladek okus, pa spiješ 🙂 Meni je to zelo všeč in si včasih tako namočene fige dam v jogurt ali muslije!
Drugače pa učinkujejo tudi z vročo vodo namočeni otrobi (recimo 4 žlice), zmešani z lanenim semenom (vsaj 2 žlici) in dodaš še malo jogurta…..
LP

pri meni je uspeh popoln,če zvečer namočim cca 8 suhih sliv ali marelic v vodo in to zjutraj popijem in pojem.
Suhe marelice delujejo pa tudi kar tako,samo jih moraš jesti kot samostoni obrok.
Trenutno me ima pa v obdelavi rota virus,ki sem ga staknila od nečaka čez vikend-o kaj bi dala,da kakšen dan ne bi mogla it ;-)))))

LP DoJa

Malo sem preletela poste…jaz osebno res nimam teh problemov…niti kdo iz druznine. Kar jih poznam -prisegajo na namočene slive (čez noč)…popiješ vodo na tešče in čez čas poješ še slive… Menda stvar učinkuje (pri težjih primerih) šele čez 3-5 dni!!! ? Torej, treba je biti …karakter ::)) Maja

Res je, da na vsakega drugače deluje hrana. Nekaj nasvetov ti bom napisala, mogoče bo kaj uspeha:
– na tešče turška kava brez mleka in z veliko sladkorja
– zvečer namoči žlico lanenih semen v 4-5žlicah vode. Zjutraj skupaj zmešaj namočena semena, sadni jogutr (LCA) in narezan kivi. Rezultati niso takoj ampak na daljši rok. Če boš to redno jedla vsako jutro, potem bo že v nekaj dnevih prebava urejena. (aja pa ne glej v zmes ker je grdega videza pa vseeno zelo okusno)
– kuhane bučke – cukini v paradižnikovi omaki.
– kuhan ohrovt na vodi s krompirjem
– sparov 100% jabolčni sok (pri našem tamalem so rezultati v eni uri:)))
– sadni sok iz svežega sadja na tešče
– namočene suhe slive ali marelice ali fige
– na dan vsaj 2 litra vode
– izogibaj se sladkarijam, čokoladi, suhomesnatim izdelkom, sirom, čipsom, gaziranim pijačam (kokakola menda precej zapira)

Lp, Ela S

Pri mojem sinu so delovale SVEŽE borovnice (ali pa zamrznjene).

Pri urejanju prebave mi najbolj pomagajo kiviji. Pojem 2-3 in stvar je rešena. Pa še veliko vitaminov naenkrat.

Mako

Nekje sem prebrala, da je dober tudi ananas na tešče.

Sama nimam težav, pa sem enkrat preizkusila. Pri meni deluje v roku 2 ur. Čez dan ne, samo na tešče ga pa res ne smem jesti.

Jaz sem pojedla samo kaki dve žlici ananasovih koščkov iz konzerve. Po navodilih bi ga morala cca 200g. Če imaš rada ananas poizkusi.

Poskusi z DonatOM. nEVEM PA ZAKAJ TI NEUSPE S SLIVAMI, VRJETNO JIH NISI POJEDLA DOVOLJ, potrebno jih je pojesti v velikih kolicinah, babi pravi, da odvajajo tudi suhe in sveze marelice pa sadje nasploh. srecno

mleko + pomarančni sok (naenkrat)

Sparglji so definitivno najboljsa izbira!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close