Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika naravni zrezek

naravni zrezek

Hello,

ima kdo nasvet kako naj naravne zrezke ki jih želim pripraviti z omako “zmehčam”-vsakič so tako trdi da jih komaj režem.

Hvala in lep pozdrav

Polly

Na tanko narezes, potolces in dusis do mehkega.

Nejka–

Na začetku jih popečeš na močnejšem ognju, da izteče sok, potem pa ogenj zmanjšaš in jih počasi dušiš v pokriti posodi, zalivaš (recimo z juho, vodo, vinom…). Če jih dovolj dolgo pacaš, jih še rezati ni treba, kar razpadejo.

Dovolj dolgo jih moraš kuhati. Puranji zrezki so mehki v pol ure do 3/4 ure, goveji pa v eni uri. Če si se zamerila mesarju in ti je dal staro govedino, boš zrezke dušila celo dve uri.

Lp, ela S

Kolikor jaz vem je treba zrezke potolčt in NA HITRO na velikem ognju popečt,le tako ostane ves sok v mesu in je posledično bolj mehek,če pa iz njega izteče vsa tekočina je pa trd in “žaganjast”.No vsaj tako so nas učili na gostinski šoli in zaenkrat še najbolj ratuje.

na hitro jih popeci na zelo vročem olju z obeh strani, tako da iz njih ne more steči voda, potem jih vzami iz olja in jih daj za cca 10 min v rugo ,toplo ponev in pokrij z pokrovalko, potem pa jih daj ponovno v ponev z oljem in naredi omako- lahko pa jih prej še premažeš z senfom, pomokaš in potem po tako kot sem ti gor napisal- če potem ne bodo mehki, pridem jaz in jih pojem

meso ne sme priti direkt iz hladilnika, ampak mora biti sobne temperature.
meso mora biti uležano.
pred pečenjem ne smeš soliti.
če jih želiš v omaki, jih moraš dušiti dovolj dolgo, če nimaš časa, jih vrzi v ekonom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close