naravni puranji zrezki
Zdravo!!!
Lepo vas prosim za pomoč. Sem v resnih težavah:)
V soboto namreč prideta k nam na kosilo tašča in tast, jaz pa se kuhanja šele učim pa tudi ne kuham kaj dosti mesnih stvari, ker med vikendi, ko jemo doma, vsem bolj pašejo brezmesne zadeve.
Torej rada bi čimbolj nazoren, preprost, a seveda okusen recept za puranje zrezke v naravni omaki. Prosim tudi za nasvet, kakšno meso naj kupim pri mesarju, verjetno najbolje že kar narezanega ali ne???
Pa še nasvet, kaj naj pripravim za zraven, prosim!
Hvala vsem za pomoč!
Uf, se spomnim, kako je bilo meni zoprno, ko sta se tast in tašča povabila na kosilo – pa sem znala kuhati, ampak vseeno hočeš, da izpade kar najbolje, ne?
Če si se odločila za puranje zrezke, samo rečeš mesarju, koliko naj ti jih da (seveda ti jih nareže). Malo jih splošči z roko, malo popraši z moko (ali pa tudi ne, kakor ti paše) in speci na malo olja. Jaz jih potem, ko dobijo malo barve, vzamem iz posode in v njej prepražim malo pora in čebule, zalijem z malo vode, dodam zrezke, majaron, solim in vse skupaj še nekaj časa dušim. Po potrebi prilivam vodo. Ko so zrezki mehki, jih spet vzamem ven, zmiksam prepražen por in čebulo, vse skupaj vrnem v posodo, malo zgostim, če je potrebno. Včasih dodam malo smetane za kuhanje in malo pokuham. Zraven pa kakšen riž, pražen krompir ali kus kus.
Na ta način ti bodo 100% uspeli: Na olju popeci zrezke, da dobijo lepo barvo in jim vzami s ponve, ter shrani na toplem, v isti ponvi na olju prepraži na drobno narezan česen da zadiši (veliko česna), ne sme spremeniti barve in dodaj deci ali dva vode ali belega vina, potem dodaj par lističev tost sira, ter naribaj še kakšen sir zraven, posoli, popopraj dodaj zrezke nazaj notri. Preden serviraš, vzami ven zrezke in v omako zamešaj kislo smetano (če želiš), sama raje dodam sladko, to premešaj in spet dodaj zrezke. Na koncu potresi po vrhu še peteršilj. Zraven je lahko riš, kuskus, pire krompir, krompi v kosih, široki rezanci,,,kar želiš. In seveda solata.
Forum je zaprt za komentiranje.