narava – fotoaparat
Prosim za vaš nasvet, kateri fotoaparat naj kupim.
Želim predvsem slikati detajle iz narave, tudi majčkene stvari, približati, rastline, živali, oblake, nebo, pokrajino, ljudi. Želim čisto sliko in lepe barve. Ne spoznam se preveč na fotoaparate, da bi vedela katere lastnosti naj pri fotoaparatu za moje želje iščem, zato prosim za nasvet vas, katerega mi priporočate?
S katerim ste bili do sedaj za takšno fotografiranje zelo zadovoljni in vas ni razočaral?
Pa še glede velikosti – je bolje manjšega, ploščatega ali je večji, z večjim objektivom ravno tako še priročen kam za na pot npr.?
Vaše izkušnje.
Hvala lepa in lp,
Ana
Uf takih aparatov je ogromno…
iz mojih izkušenj Canon IXUS nikoli ne razočara. Ne glede na model.
Je pa kot pravim takih aparatov, ki bi zadoščali tvoji potrebi, ogromno.
In k sreči postajajo vse cenejši in cenejši.
Manjši fotoaparat lahko daš pač v žep in ga diskretno prenašaš s sabo ne, da bi sploh kdo vedel, da ga imaš pri sebi. Ampak z njim nimaš dovolj optičnega zooma in, če bo nek objekt oddaljen že 40 metrov stran, ga boš težko ujela, kaj šele detajle.
Dokler večji aparati z večjimi objektivi in posledično večjim zoomom, pa “vidijo” zelo daleč. In boš lahko iz domačega balkona lahko slikala rože sosede 100 metrov naprej.
Je pa prenašanje takih aparatov spet druga zgodba, saj rabiš vedno torbo zanje pa vsi že od daleč vidijo, da imaš aparat…
Glede dimenzij moraš sama vedeti kaj ti bolj ugaja.
Meni osebno je bolje v rokah držati nekaj masivnega, da se ve, da je to fotoaparat. Sicer pa so tudi tukaj omejitve. Menjava objektivov, en kup dodatne opreme, ki nima veze s samim slikanjem ampak razpihovanjem prahu, čiščenjem ogledal ipd.