Narastek…
Ovseni narastek:
Pol škatle ovsene kaše (ok. 125 g) sem dala kuhat v 1/2 l mleka z enim vanili sladkorjem in natreenom. Na škatli sicer piše, da se kuha 20 minut, ampak jaz sem jo kuhala skoraj 1 uro in še vedno ni popila mleka in je bila “al dente”. Zato sem dodala ovsene kosmiče – toliko, da sem dobila zelo gosto maso. Pustila sem, da se ohladi, in nato vmešala 3 rumenjake, 1 pest rozin in pribl. 20 dag posnete Vipavske skute. Beljake sem stepla v sneg in dodala malo soli in 1 žlico sladkorja. To sem previdno vmešala v ovseno maso in hop v pečico (180 stopinj).
Proseni narastek sem naredila v bistvu enako kot ovsenega, le da sem namesto ovsene kaše uporabila prosene kosmiče – jih je treba uporabit, ker niso preveč dobri oz. izgled je bolj tako tako. V pečici je lepo narastel, ko pa sem ga vzela ven pa je upadel, ampak okus je pa bil super.
Forum je zaprt za komentiranje.