Najdi forum

Narastek…

Ovseni narastek:
Pol škatle ovsene kaše (ok. 125 g) sem dala kuhat v 1/2 l mleka z enim vanili sladkorjem in natreenom. Na škatli sicer piše, da se kuha 20 minut, ampak jaz sem jo kuhala skoraj 1 uro in še vedno ni popila mleka in je bila “al dente”. Zato sem dodala ovsene kosmiče – toliko, da sem dobila zelo gosto maso. Pustila sem, da se ohladi, in nato vmešala 3 rumenjake, 1 pest rozin in pribl. 20 dag posnete Vipavske skute. Beljake sem stepla v sneg in dodala malo soli in 1 žlico sladkorja. To sem previdno vmešala v ovseno maso in hop v pečico (180 stopinj).

Proseni narastek sem naredila v bistvu enako kot ovsenega, le da sem namesto ovsene kaše uporabila prosene kosmiče – jih je treba uporabit, ker niso preveč dobri oz. izgled je bolj tako tako. V pečici je lepo narastel, ko pa sem ga vzela ven pa je upadel, ampak okus je pa bil super.

hvala Majci,
bomo poskusili!

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close