NARAŠČANJE TEŽE
Pozdravljeni,
sem že čist obupana. Stara sem 48 let, visoka 165 cm in tehtam 75 kg. V zadnjih 2 letih mi teža nenahno raste, zredila sem se že za dobrih 12 kg, kljub temu, da pri hrani in aktivnosti nisem nič spremenila. Zdravnik pregledal ščitnico, in je vse OK. Sicer imam 8 let že antidepresive (Cipralex), vendar sem se začela rediti, ko sem jih že 6 let jemala. Če bi bile krive tablete, bi se verjetno zredila hitro po tistem, ko sem jih pričela uživati.
Ne vem več kaj naj storim. Zaradi kg se še dodatno obremenjujem, ne počutim se dobro v svoji koži, vse se mi nabira okrog trebuha….
kakšen nasvet? tolažba?
hvala
Emšo. Napaka je to, da nisi ničesar spreminjala. Kalorične potrebe se vsakih nekaj let kar občutno zmanjšajo in ti bi morala za ohranjanje teže jesti vedno manj … Ne vem sicer, zakaj se ti je alarm prižgal šele po dvanajstih kilah, moral bi se ti po treh.
Si že v meni/menopavzi? Če že zdaj vzhajaš, se boš potem kotalila. Vzemi se v roke.
kaj pa vem182, 01.07.2021 ob 09:57
Emšo. Napaka je to, da nisi ničesar spreminjala. Kalorične potrebe se vsakih nekaj let kar občutno zmanjšajo in ti bi morala za ohranjanje teže jesti vedno manj … Ne vem sicer, zakaj se ti je alarm prižgal šele po dvanajstih kilah, moral bi se ti po treh.
Si že v meni/menopavzi? Če že zdaj vzhajaš, se boš potem kotalila. Vzemi se v roke.
prijazno. Hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.