Napredovanje
Poozdravljeni
Zaposlena sem v zelo uspešnem slo podjetju. Zaposlena sem na delovnem mestu delovke še iz študentskih let. Imam 7 stopnjo izobrazbe. Trenutno končujem mag študij.Zanima me ,kaj so moje pravice glede napredovanja? Delodajalec nikakor ne najde drugega delovnega mesta zame. A ni to malo mimo?
Hvala , lp
ja kaj si pa dosedaj delala? Mogoče pa nisi pokazala prevelikega zanimanja za drugo delo in se zdaj sprašuješ, zakaj je tako. Mislim, da bi že prej morala kaj narediti v tej smeri. Ker od študentskih dni pa do VII. stopnje, je pa kar nekaj let. mal si prespala, zgleda in bo verjetno v tej firmi težko narediti kaj dosti več.
Sem bila v enaki situaciji in sem morala menjat službo, če sem hotela napredovati.
Če je delodajalec zadovoljen s tvojim delom, kjer si, te ne bo zamenjal oz. te premestil drugam. Poleg tega najbrž lažje dobi delavca s 7. stopnjo, če ga že rabi, kot kakega sposobnega n.pr. proizvodnega delavca. Pa še slednjega manj plača.
ja kaj si pa dosedaj delala? Mogoče pa nisi pokazala prevelikega zanimanja za drugo delo in se zdaj sprašuješ, zakaj je tako. Mislim, da bi že prej morala kaj narediti v tej smeri. Ker od študentskih dni pa do VII. stopnje, je pa kar nekaj let. mal si prespala, zgleda in bo verjetno v tej firmi težko narediti kaj dosti več.[/quote]
Imam 2 univerzitetni izobrazbi in magisterij. Za to je potrebno 10 let študija. V šolo sem pa šla prostovoljno brez pogodbe z delodajalcem.
Delodajalec zelo dobro pozna moje želje in znanja, pa žal, sej veste, Slovenci smo poznani po nevoščljivosti.
Hvala vsem
Kaj pa če tvoj delodajalec enostavno nima drugega dela zate? A ti mogoče vidiš kakšno del. mesto, kjer nekoga rabijo in bi bila primerna? Ne vem sicer, kako pri vas zadeve laufajo, ampak vem pa, da v določenih podjetjih enostavno ni možnosti za napredovanje, ker nimaš kam napredovati. Če je v firmi en šef in par zaposlenih, ki delajo približno enakovredno delo, nimaš kam napredovati… Razen, če je sistem razvejan in je več različnih sektorjev, kjer rabijo vodje… ok, v tem primeru imaš šanse, če kdo gre stran, v penzijo ali kaj takega. Noben pa ne bo umetno uvajal novega del. mesta, da boš ti imela kam napredovati.
GGH, ti pa očitno sovražiš vse, ki so v lajfu dosegli več od tebe, presneta faušija slovenska. Sploh je ne poznaš, pojma nimaš kaj dela, kje dela in kako dela. Mogoče pa je zelo sposobna in pridna, ampak mogoče podjetje enostavno nima drugega dela zanjo. Jaz sem pred to službo delala v firmi, kjer je bil samo en šef, to je bil lastnik firme, ostali pa smo bli referenti. Vmesnega člena ali kakega vodja ni bilo, ker nas je bilo premalo. In če bi ostala tam, mi tudi doktorat ne bi pomagal, čeprav je šef tip človeka, ki zelo ceni izobrazbno in znanje, ampak če enostavno nima del.mesta, ga nima.
Zaposlena sem v enem izmed največjih podjetij v Slov in delovnih mest zame je izredno veliko. Gre enostavno za nevoščljivost in zatiranje s strani mojega šefa, ki enostavno ne more iz svoje kože, da bi imela jaz, ki sem sedaj delavka, kdaj boljši položaj v firmi kot on. To je pa to.
Kar se pa tiče GGH “Očitno si mislila da papir pomeni večja plača in šefovanje HAHA,.. bo treba še kej pokazat prej,…”, ti pa si očitno eden izmed tistih, ki v življenju nič ne naredijo, samo kritizirajo tiste ki se trudijo iz same nevoščljivosti.
Imam 3 otroke stare od 6 mesecev do 5 let in si želim biti z njimi čim več, zato si tudi želim službe z dopoldanskim delom in samo šola mi to resnično lahko omogoči.
Hvala vsem za mnenja
Jaz ti vsekakor privoščim in upam, da ti uspe.
Takih šefov, ki se bojijo konkurence, pa danes povsod kar mrgoli, ker imamo v naši državi tak butast sistem, da se lahko en bumbar, ki se je na primer pred 20 leti nekako (preko vez in ker še ni bilo toliko visoko izobraženih ljudi) uturil na visok položaj, drži tega del.mesta kot klop in ga brani s vsemi štirimi okončinami, med tem ko okoli njega mrgoli mladih, izobraženih in bolj sposobnih ljudi (sej samo takih se lahko bojiš, nekoga, ki nima pojma in ima samo papir, se nihče ne boji dati na višji položaj, ker vsi vejo, da bo hitro padel na realna tla).
Ampak tega sindroma ne bomo spremenili, dokler ti paraziti ne bodo šli v penzijo ali kaj podobnega… ne vem, ne vidim rešitve, žal.
Vedno več je mladih, visoko izobraženih, imajo magisterije in doktorate, pa ne dobijo dela ali pa dobijo nekaj za V.stopnjo. Res pa je tudi, je med temi tudi nekaj takih, ki o delu in praksi nimajo pojma. Vsekakor pa ti ne moreš biti med njimi, ker si očitno študirala ob delu in imaš izkušnje, samo priložnost še rabiš.
A nad tem tvojim šefom res ni nikogar, na katerega bi se lahko obrnila???
Forum je zaprt za komentiranje.