Napredovanje v višji plačni razred
Pozdravljeni,
od 1.8.2002 do 28.9.2006 sem bila zaposlena v javnem sektorju. Ker sem vmes menjala delodajalca in se moje ocene ob tem očitno niso prenesle, nisem napredovala v višji plačni razred (žal do sedaj nisem bila obveščena o možnosti napredovanja vsake tri leta in zato na to nisem bila pozorna). Nato sem se zaposlila v gospodarstvu, od 1.11.2009 pa sem ponovno zaposlena v javnem sektorju. Ker sem še vedno v izhodiščnem plačnem razredu, me zanima ali mi glede na to, da imam za seboj skupno že več kot 6 let zaposlitve v javnem sektorju, pripada napredovanje v višji plačni razred, kljub vmesni prekinitvi zaposlitve v javnem sektorju? Zanima me tudi, ali lahko za nazaj naknadno uveljavljam napredovanje vsaj za obdobje od leta 2002 do 2006? Mislim, da za nenapredovanje niso bile problem ocene, saj sem bila do sedaj vedno dobro ocenjena, je pa res, da se iz prvih dveh let zaposlitve niti ne spomnim, da bi me letno ocenjevali.
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Nadja
Po izobrazbi sem višja fizioterapevtka in sem po prevedbi delovnih mest prevedena na delovno mesto diplomiranega fizioterapevta z odbitkom dveh plačilnih razredov, po 23. letih delovne dobe pa odbitek samo enega. Pred prevedbo sem napredovala za pet plačilnih razredov. Delodajalec pravi, da zaradi neustrezne izobrazbe (višješolska) več ne moremo napredovati kot kolegi, ki imajo visokošolsko izobrazbo-diplomiran fizioterapevt. Ali drži, da nam pripada samo 5 napredovanj?
Forum je zaprt za komentiranje.