Najdi forum

napitnina?

Ojla,
zmeraj sem v dilemi, ampak na srečo ne velikokrat, ker grem k frizerju le na vsake kvatre… , bo pa kmal treba spet.
Tkole je: če je račun npr 4990 dam 5000, OK; če pa reče 5000, pa ne dam niti stotaka več, kot je račun. Sploh, če se mi zdi, da bi se dalo bolj pomatrat.
A veljajo kakšni drugi običaji, …ker se mi takrat vedno zazdi, da zasledim kar nekaj slabe volje na frizerskem obličju…

Pustiti frizerju “trinkeld” ali ne, je odločitev vsakega posameznika. Včasih, pa tudi še sedaj ponekod, dajejo kakšne starejše gospe še vedno vajencem, pomočnikom…v žep kakšen tolar za pranje glave.
Danes pa se zaradi pomanjkanja dobre volje in tudi denarja, to vse bolj opušča.
V tujini so napitnine ali kakorkoli že temu v salonih lahko rečemo,normalne. Gre samo za miselnost in tudi standard ljudi.
Verjamem, da je vsakemu frizerju v interesu, da se potrudi, imamo pa vsi včasih boljši včasih slabši dan, vendar v končni fazi to naj ne bi vplivalo na končni rezultat!
Skratka po želji, nekateri še puščajo več denarja, nekateri ne. Pri nas osebno zaradi tega nismo nobenega grdo gledali.
lp alenka

Zdravo!

Mene bi bilo zelo sram dati 10 SIT napitnine, raje ne dam nič. Običaj je cca. 20 % od cene, torej če je cena 5000 sit, je napitnina 1000 sit. 10 sit pa res ne dam niti klošarju. Mislim, da te je lahko sram.

LP

jaz pa mislim, da je ni treba biti sram…. a če bi ti frizerka zažgala lase bi ji dala tudi 1000 sit… ja sj pomoje bi ji ja… ti kr! nisi ji dolžan dati čisto nič lahko pa ji da recimo za eno kavico ne pa tisoč tolarjev…

lp

Ne vem, ali se naj smeje ali jokam. Halooooo!!!!!

Sram, da jo naj bo? Pa jurja napitnine, pri znesku 5.000,…

Mah, se škoda razburjat.

Ne vem zakaj bi morali dajati napitnino. Saj jaz je tudi ne dobim niti tolarja

a tistim, ki delajo v pisarnah daste tudi napitnino in drugim, ki opravljajo “nef-frizerski” poklic?

saj istko dobijo plačo, zakaj napitnina mi pa res ni jasno!

verjetno običaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close