Napihal 0,75, začasno odvzeto vozniško dovojenje
Pozdravljeni.
Imam eno vprašanje, sem na pogojnem in kot je iz sklepa razvidno mi pogojno traja do konca novembra. Pred parimi dnevi sem napihal 0,35 (brez tolerance) se pravi 0,30 pred dogodkom nisem pil alkohola sem ga pa 12-13h prej in je bilo vseeno dovolj, odvzeta mi je bila vozniška za 24h in kazen ter 8kt.
Zanima me imam še sploh kakšno možnost da obdržim V.D.?
Če je možnost, kakšen je postopek?
Hvala za odgovore.
Lep pozdrav.
Pozdravljeni.
Imam eno vprašanje, sem na pogojnem in kot je iz sklepa razvidno mi pogojno traja do konca novembra. Pred parimi dnevi sem napihal 0,35 (brez tolerance) se pravi 0,30 pred dogodkom nisem pil alkohola sem ga pa 12-13h prej in je bilo vseeno dovolj, odvzeta mi je bila vozniška za 24h in kazen ter 8kt.
Zanima me imam še sploh kakšno možnost da obdržim V.D.?
Če je možnost, kakšen je postopek?
Hvala za odgovore.
Lep pozdrav.
Pozdravljeni.
Imam eno vprašanje, sem na pogojnem do konca novembra in sem pred parimi dnevi po 12-13 urah ko sem nazadnje pil alkohol, napihal 0,35 brez tolerance, se pravi 0,30 z toleranco ki je policista nista zabeležila v zapisnik, skratka preveč. Odvzeto mi je bilo VD za 24h in dobil sem kazen + kazenske točke.
Zanima me, se imam moznost obdrzati voznisko dovoljenje in če imam kakšen je postopek?
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Pozdravljeni, možnosti za obdržanje v.d. so slabe. Da zavlečete pravnomočnost zadnjega prekrška bi se lahko pritožili in s tem zavlačevali. če bo šlo, do konca pogojne dobe in morda se spregleda in obdržite v.d. Drugače pa , ko boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. boste lahko nanj ugovarjali (ne vem sicer kaj bi navedeli v ugovoru) vendar dvomim, da boste uspeli. Dejstvo je, da ste napihali in s tem zakonodajalec smatra, da se niste rehabilitirali. Če se niste strinjali z rezultatom bi morali predlagati strokovni pregled, kjer pa bi bili rezultati verjetno še slabši. Lp
Pozdravljena nujno potrebujem nasvet, 28.12.2016, sem napihal 0,60, prekrskovprej nisem imel, odvzeto mi je bill voznisko dovoljenje in sedaj cakam sodnika za prekrske, kaj mi narediti doma imam kredit sluzbo imam 35 km dalec in je mozno samo z avtom, CE izgubim v.d. mislim da nimam vec izhoda izgubim sluzbo kredita ne modem placat lahko SE samo fentam ker ne vidim izhoda. Hi moral cakat da dobim vabilo sodisca Ali kaj naj naredim grem k odvetniku Ali res bi moral tudi Na zdravniski pregled zal nimam izkusenj in ne vem o tem NIC. Najlepsa hvala za odgovor LP. Lahko naj prepricam sodnico in VSO zadevo da dobim nazaj v.d.
Pozdravljeni, če želite v.d. nazaj morate opraviti kontrolni zdravniški pregled, na spodnji povezavi imate seznam izvajalcev, in nato lahko podamo predlog za vrnitev na sodišče, ki bo izdalo sklep o začasno odvzetem v.d. To je en postopek. Sledilo bo zaslišanje in sodba v imenu ljudstva in nato še sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep lahko podamo predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. Najprej predlagam, da opravite pregled in me nato kontaktirate na spodnjih naslovih. Želim vam srečno in uspešno leto 2017. Lp
Hvala za zgoraj naveden odgovor. Sedaj me pa zanima sledece, dobim sem sklep po posti da imam casa 3 dni da odam ugovor ki ne zadrzi izvrsitev sklepa. Kaj narediti zdravniski pregled imam naslednji teden 18.1 2017 pa imam zaslisanje na okrajnem sodiscu. Napisal sem ze predlog za vrnitev v.d. sedaj se naredim zdravniski pregled in posljem po posti pred zaslisanje Ali nesem vse skupaj na zaslisanje??? Pise da lahko imam zraven odvetnika zagovornika, naj grem Sam Ali z odvetnikom. Hvala se enkrat za odgovor in srecno 2017
Pozdravljeni, verjetno ste dobili sklep o začasno odvzetem v.d. Kot sem že navedel v prejšnjem odgovoru lahko na ta slep vlagamo predlog za vrnitev z kontrolnim zdr. pregledom. Brez tega ne bo šlo. Ugovora ni smiselno podati, razen, če tehtno ugovarjate na kaj konkretnega. Rok za podajo predloga za vrnitev je do konca postopka o prenehanju veljavnosti v.d. Torej po zaslišanju boste dobili sodbo in po sodbi sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Predlog za vrnitev zač. odv. v.d. lahko pošljete pred zaslišanjem. Prej ko boste poslali prej bodo obravnavali predlog in odločali in posledično boste prej dobili v.d. Lahko pa neset tudi na zaslišanje predlog in zdr. spr. Bolj priporočam, da greste sami na zaslišanje. Lp
Lepo pozdravljeni
Imam dve vprasanji…
1. Ali po prenehanju oz izteku casa ki je bil naveden za pogojno vrnjeno vd obvestijo da je pogojna pretekla ter stanje pik?
2. Ali se s pritožbo na laserski radar da zamakniti časovno da bi npr za en mesec zamaknil kazen in pac posledicno ce bo treba placal polno kazen in ne polovicko
Imam namrec problem da so me ustavili na zelo nepregkednem mestu kjer je omejitev 50 sem pa na žalost pripeljal 68
Cez priblizno mesec dni mi pa bi naj preteklo pogojno…
S tem da je policist meril iz njegovega (civilnega) vozila ( sedel v vozilu in izmeril na razdaliji 199m mojo hitrost… Jas mislim da se vec kot 62-max 65 nisem pripeljal saj sem imel tempomat na 60
Lp.
Pozdravljeni, odg. na 1. vpr. nihče vas ne obvešča o poteku pogojne in stanju kazenskih točk.
odg. na 2. vpr. z ugovorom, v roku za ugovor, na plačilni nalog zadržite pravnomočnost prekrška ampak, če ugovoru ni ugodeno plačate polni znesek globe.
Lp
Pozdravljeni, tudi sam sem napihal 0,60 in mi je policist odvzel vozniško dovoljenje, a postopek do vrnitve vozniškega dovoljenja je tak, da se počutim huje kot kriminalec. 17.12.2016 sta me zaustavila policista in opravila alkotest, napihal sem kot sem že omenil 0,60, avto sem moral pustiti ob cesti, nisem ga smel sam premakniti na ustrezno mesto ampak je to storil taksist, ki me je nato odpeljal proti domu. Torej tudi peš nisem smel teh 4,8 km proti domu. Policist mi ni nič obrazložil kaj zdaj temu sledi tako, da nisem imel pojma kakšen je postopek in sem se malce pozanimal. V naslednjih parih dneh sem se naročil na zdravniški pregled v ZD Štore in k psihiatru v ZD Celje. 22.12.2016 sem prejel iz sodišča sklep o začasnem odvzemu VD in tudi vabilo na obravnavo , na katero sem bil vabljen 11.1.2017. Zdravniški pregled sem opravil 4.1.2017 (stalo me je 51,67 €), istega dne sem bil tudi pri psihiatru (stalo me je 60 €). Še pred obravnavo torej 6.1.2016 sem priporočeno poslal sodišču predlog za vrnitev začasno odvzetega VD. Ta predlog sem napisal sam s pomočjo vzorca in v njem obrazložil zakaj VD potrebujem in priložil tudi razna dokazila (zdravniško spričevalo, laboratorijski izvid, potrdilo delodajalca o delovnem mestu in delovnih nalogah, potne naloge itd.) Dne 11.1.2017 sem imel na sodišču obravnavo in sodnica me izprašala nekaj malega vprašanj. Opisat sem moral ta dan, kako je prišlo do prekrška. Vprašala me je, če sem se v teh dneh kljub temu da sem brez VD peljal kam z vozilom, kako sedaj poteka moj dan oz pot do službe in nazaj, če prekršek priznam ipd. Pregledali so tudi evidence o preteklih prekrških, vendar nimam v evidenci nobene kazenske točke ali prekrška. Dne 16.1.2017 sem prejel sklep, da se je ugodilo mojemu predlogu za vrnitev začasno odvzetega VD in odločilo, da se mi vrne začasno odvzeto VD. Poleg sklepa sem prejel tudi sodbo o prekršku in sicer globo v višini 1200 € in 18 kazenskih točk za prekršek ter poziv za plačilo sodne takse v višini 200 €. Sodnica mi je dejala, da ko dobim sklep lahko šele grem na upravno enoto in dvignem VD. Mislil sem, da bom nazaj dobil svojo staro VD a na upravni enoti so mi dejali, da moram prinesti sliko in mi bodo izdali novo vozniško dovoljenje za eno leto, za katerega bo potrebno odšteti verjetno okrog 30 €. Zanima pa me kaj sledi naprej? Na zdravniškem spričevalu piše, da se moram udeležiti edukacijskih delavnic in me zanima, se moram to sam kam prijaviti ali kako je s tem?
Pozdravljeni, ko bo sodba postala pravnomočna, boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep boste lahko, po pravnomočnosti vroku 15dni, vlagali predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. Nato bo sodišče obravnavalo vaš predlog in izdalo sklep o ugoditvi ali zavrnitvi. Če vam ugodi, boste dobili od 6mes. do 24mes. pogojne dobe v kateri se boste lahko vozili ne boste pa smeli storiti hujšega prometnega prekrška. T.j. vsak prekršek za katerega, se poleg globe, izrečeje tudi kazenske točke. Če ga boste vam bo v.d. prenehal veljati in če ga boste želeli imeti ga boste morali opravljati na novo. Lp
Pozdravljeni spet jas. Sem na enaki tezavi kot kikis. Naredil sem zdravniski pregled napisal predlog za vrnitev zacasno odvzetega v.d. in na sodiscu odal vse sodnici, dobil sem sklep in sodbo 1200e in 200e sodnih stroskov in 18 kazenskih. zacasno dobil nazaj v.d. zanima me sedaj ko dobim sklep o odvzemu moram takoj napisati podobni predlog kot za zacasno vrnitev Ali pocakati. In ko ze zgoraj pise kaj je to predlog za t.i.? Financno sem na psu in poskusam ce bi le slo da bi lahko sam uredil in napisal nekaj podobnega kot na prejsnem predlogu. Hvala se enkrat.
Pozdravljeni,, ko boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. morate počakati 8dni, da postane pravnomočen in nato v roku 15dni (od pravnomočnosti) podati predlog za t.i. pogojno oobdržanje v.d. T.i. pomeni tako imenovano. Predlog je lahko vključuje podobnosti, kot predlog za vrnitev začasno odv. v.d. Prirediti ga morate na sklep o prenhanju veljavnosti v.d. Gled eplačila globe lahko v zakonskem roku zaporsite oz. sodišču predlagate za obročno odplačevanje globe. Seveda morate navesti zakaj ne morete plačati globe v enkratnem znesku. Lp
Luka Rupnik hvala vam za odgovor. Danes sem prejel SODBO V IMENU LJUDSTVA v kateri nič kaj posebnega ne piše razen da je globa 1.200 € in 18 kazenskih točk. Pod pravni pouk pa piše : Ker upravičenci do pritožbe, pritožbe niso napovedali, se skladno z določbo 98. člena Zakona o prekrških-1 šteje, da so se odpovedali pravici do pritožbe in zato pravni pouk ni potreben.
Globo in sodne stroške sem že plačal, imam tudi začasno vozniško dovoljenje. Zanima me na kaj moram biti pozoren sedaj naprej, da ne česa spregledam. Pride za to sodbo ta SKLEP O PRENEHANJU VELJAVNOSTI VD? Hvala za odgovor.
Pozdravljeni, ko bo sodba pravnomočna, oz. kakor razumem je že, saj ste se odpovedali uguvru, boste čez cca mesec dni dobili sklep o prenhanju veljavnosti v.d. V tem sklepu v pravnem pouku pisalu, da lahko zaprosite za odlog prenehanja veljavnosti v.d. v roku 15 dni od pravnomočnosti sklepa. To pomeni, da prvih 8 dni ne morete vlagati predloga za t.i. “pogojno” obdržanje v.d. in da lahko v roku 15 dni vložite predlog za odlog. Tega ne smete zamuditi. Če boste boste ostali brez v.d. Lp
Pozdravljeni, prav razumete, po pravnomočnosti sklepa lahko v 15 dneh vložite predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. V predlogu navedite razloge zakaj potrebujete v.d. Navedite tudi, da ste zdr. pregled že oddali pri predlogu za vrnitev začasno odvzetga v.d. Lp
pozdravljeni
policisti so me ustavili, napihal sem 0,71. sam postopek pa semeni zdi čuden, kajti vzel mi je vozniško dovoljenje in prometno od avta, moral sem podpisati nek papir, ki ga pa jaz nisem dobil, poleg tega je morala še kolegica podati osebno izkaznico, saj je morala ona premakniti avto, rekla je da vozniškega dovoljenja nima seboj, policist je odgovoril da ga ne rabi. oba sva morala podpisati nek papir, dobila pa nisva nobenega, poleg tega kot sem že rekel mi je vzel prometno in vozniško dovoljenje, brez da bi mi povedal kako naprej, rekel je samo da bo sodišče v roku 10 dni in da lahko grem. bi bilo možno da bi se kaj pritožil glede samega postopka?
Odg. je spodaj…
Pozdravljeni, načeloma je to standarden postopek ob takšnem rezultatu na testu. Ni pa običajno, da podpisujete nekaj kar vam ni predstavljeno oz. razloženo zakaj gre in da niste dobili nikakršnih listin o tem. Vi bi morali dobiti listine o zasegu v.d. in prom. dov., zasegu vozila… Oz. če prav razumem vam je policist zasegel le prometno dovoljenje, brez pojasnila, avto pa je ostal tam ali so vam ga zasegli? Glede na navedeno bi se obrnil na postajo, kjer je policist zaposlen in zaprosil za pojasnilo glede dogodka. Glede na pojasnilo in listine bi se odločil kako in kaj. Boste oz. morali bi pa tudi dobiti sklep o začasnem odvzemu v.d. in vabilo na zaslišanje pri pristojnem sodišču. Lp
Pozdravljeni
Včeraj so me ustavili policaji in sem napihal 0,71, vse lepo in prav, čuden pa mi je sam postopek policista in me zanima če lahko to kaj uporabim proti njim oz. da se nekako rešim da mi ostane izpit ali bi vse skupaj samo poslabšal? Da vam na kratko opišem kako in kaj:
Policist me je ustavil, dobil sem za pihati, moral sem odložiti telefon ipd. Pokazalo je 0,71 na napravi, policist mi je to pokazal, potem pa odšel in me prav kmalu poklical k svojem avtomobilu, kjer me je vprašal še če imam koga ki bi lahko premaknil avto do parkirišča, odvrnil sem da imam v avtu še voznico začetnico ki je tudi nekaj popila, zato tudi ni vozila. Poklicati sem moral še njo k avtu, mogla je pokazati osebno izkaznico, odvrnila pa jim je tudi da vozniškega dovoljenja seboj nima in da je nekaj popila, policist je odvrnil da ga ne potrebuje ker zaključujeta z delom in da je ne bosta ustavljala. Nato sva oba morala podpisati nek papir(ki ga nisva dobila za pogledati, niti nama ni povedal kaj podpisujeva, niti nisva dobila nikakršne kopije ali česarkoli za domov) in rekel da lahko greva. Poleg mojega vozniškega dovoljenja mi je vzel še prometno od avta. Povedal pa mi ni nič drugega kot to da v roku 10 dni lahko pričakujem sodišče. Tako da niti ne vem kaj sem podpisal(ok, domnevam da to koliko sem napihal), niti ne kdaj dobim prometno ne nič?
Se vam zdi da bi to lahko izkoristil kaj na sodišču, ali je pač to standarden postopek?
Lp
Pozdravljeni, načeloma je to standarden postopek ob takšnem rezultatu na testu. Ni pa običajno, da podpisujete nekaj kar vam ni predstavljeno oz. razloženo zakaj gre in da niste dobili nikakršnih listin o tem. Vi bi morali dobiti listine o zasegu v.d. in prom. dov., zasegu vozila… Oz. če prav razumem vam je policist zasegel le prometno dovoljenje, brez pojasnila, avto pa je ostal tam ali so vam ga zasegli? Glede na navedeno bi se obrnil na postajo, kjer je policist zaposlen in zaprosil za pojasnilo glede dogodka. Glede na pojasnilo in listine bi se odločil kako in kaj. Boste oz. morali bi pa tudi dobiti sklep o začasnem odvzemu v.d. in vabilo na zaslišanje pri pristojnem sodišču. Lp
Pozdravljeni, to je bolj vprašanje za kakšnega zdravnika. Glede na to, da naj bi delali jeterne teste se verjetno lahko vidi uživanje za kar nekaj časa za nazaj. Točno pa ne bi vedel. lp
Forum je zaprt za komentiranje.