Napihal 0,75, začasno odvzeto vozniško dovojenje
Pozdravljeni, kontrolni zdr. pregled je enak kot prvič. Torej isti kriteriji. Stvar zdravnika oz. zdravnikova odločitev je ali vam ga “da” za trajno ali vam ga “da” za določen čas. Dokler kont. zdr. pregled ni ok ne morete podaljšati v.d. in ne smete voziti. Če rezultati niso ok na pregledu vas pošljejo na rehabilitacijo (opravljanje delavnic ali zdravljenje). Le te lahko opravlajte dokler niso rezultati ok. Lp
Pozdravljeni, moral bi vedeti ali ste storili en prekršek ali več njih. Načeloma boste v roku osmih delovnih dni od prekrška dobili sklep o začasno odvzetem v.d., nato boste dobili vabilo na sodišče ali poziv, da se izjavite o dejstvih glede prekrška, nato bo sledila sodba o prenehanju veljavnosti v.d. Ko bo postala pravnomočna boste dobili obvsetilo o prenhanju veljavnosti v.d. in imeli, načeloma 6mes. (lahko tudi več) prepoved pridobitve v.d. V tem roku lahko opravljate v.d. ne bodo pa vam ga izdali, dokler prepoved ne poteče. Upam, da sem vam odgovoril. Lp
Pozdravljeni!
Napihal sem 0.94 in so mi vzeli V.D. Opravil sem zdravniški pregled na katerem piše da moram ponovno opraviti le tega čez pet let ..in se moram udeležit edukacijske delavnice.Zanima me ,če imam kaj možnosti,za uspeh- za odlog prenehanja veljavnosti V.D.(ugovor).Naj povem da v tridesetih letih nisem imel kakega večjega prekrška,po tudi v.d.mi ni bila odvzeta Hvala ! lep pozdrav
Pozdravljeni!
Napihal sem 0.94 in mi je bilo takoj odvzeto V.D. Dobil sem odločbo o začesno odvz.,,Sedaj sem opravil zdravniški
na katerem piše da moram čez pet let ponovno opraviti-in da semoram udeležit edukacijske delavnice.
Zanima me če imam kaj možnosti z ugovorom za odložitev in pogojnim. Hvala!
Pozdravljeni, imate možnost obdržati v.d. pogojno. Potrebno je opraviti kontrolni zdr. pregled in podati predlog za t.i. pogojno obdržanje. Sodišče nato odloča ali vam odobrijo pogojnio ali ne v času od 6mes. do 24mes. Lp
Pozdravljeni,
zanima me ali v vmesnem času od zaključka preizkusne dobe pogojnega odvzema v.d. , pa do prejema odločbe sodišča, voznik še vedno ne sme storiti hudega prekrška (recimo prekoračitev hitrosti…3KT). Ali to lahko vpliva na končno odločbo sodišča kljub temu, da v preizkusni dobi ni storil nobenega prekrška.
Hvala.
Pozdravljeni, ne razumem vprašanja. Od zaključka preizkusne dobe do prejema odločbe??? Katere odločbe? Po poteku pogojne dobe “lahko” (ni pa priporočljivo) delate prekrške. In še kakšno končno odločbo sodišča še??? Lp
Pozdravljeni, nikakršnega obvestila ne dobite o poteku pogojne dobe. Potek vam piše v sklepu o odobritvi pogojne dobe. Lp
Pozdravljeni, predlog lahko oddate pred zaslišanjem. K predlogu morate dodati kontrolni zdravniški pregled, v nasprotnem primeru bo predlog zavržen. lp
pozdravljeni,
pred parimi dnevi sem storil prometno nesreco. V tej nesreci sem bil sam udelezenec, brez drugih. Avto sem obrnil na bok. V tem casu se je “slucajno” mimo pripeljala policija. napihal sem 0,69, policist mi je odvzel vozniško dovoljenje. To je moj prvi prekrsek v prometu, policist mi je povedal da dobim ostalo vse po posti. Kaksne so sankcije? kaj lahko storim da bo kazen nizja ce je sploh mozno kaj? drugace sem se student, brez rednih prihodkov.
hvala za odgovore
Pozdravljeni, dobili boste sklep o začasno odvzetem v.d., sledilo bo zaslišanje pred sodiščem in nato prenehanje veljavnosti v.d. Če opravite kontrolni zdravniški pregled lahko uredimo najprej začasno vrnitev v.d. in nato pogojno obdržanje v.d. za dobo od. 6mes. do 24mes. Morda bo lažje če me kontaktirate na mail, ki je v podpisu. Lp
Zdravo, pisem vam ker nevem kdaj napisati PREDLOG ZA ODLOG PRENEHANJA VOZNISKEGA DOVOLJENJA.
Napihal sem 0,61, naredil sem vse po tem postopku kot je ze bil dostikrat napisan, apak so še vseeno nejasnosti. Zdaj dobil sem dokumentacijo po naslednjem vrstnem redu:
-Sklep o zacasno odvzetem vozniskem dovoljenju
-se prijavil na zdravniski pregled ze pred sklepom
-sel na sodisce in zaprosil da me zaslisijo in oddal predlog za zacasno odvzeto voznisko dovoljenje, zaslisali so me se isti dan, zdravnisko spricevalo sem naknadno oddal na sodisce
-potem sem dobil sodbo in 1200+200 kazni
-cez dva dni sem dobil sklep o vrnitvi zacasno odvzetega vozniskega dovoljenja.
zdaj pa kdaj napisati PREDLOG ZA ODLOG, dobim se kaki sklep in na podlagi tega saklepa napisem se en predlog ali sem ze prepozen, sodbo sem dobil pred 15 dnevi.
za odgovor se vam ze vnaprej zahvaljujem.
Pozdravljeni, predlog se napiše in odda v roku 15dni od pravnomočnosti sklepa o prenehanju veljavnosti v.d. Torej, ko boste dobili sodbo, ki bo govorila o izreku 18 k.t. globi in ko bo postala pravnomočna bi morali dobiti še sklep o prenehanju veljavnosti v.d. in nato vlagate predlog. Poglejte še v sodbi pod pravni pouk, če vam tam slučajno piše o možnostih odloga. Lp
Pozdravljeni!
Ker se na pravo ter sodniškimi postopki ne razumem najbolje, se obračam na vas za kakršno koli pomoč.
-19.8 sem bil ustavljen, napihal sem 0.63
-24.8 sem dobil po pošti Sklep o začasno odvzetem V.D. ter vabilo na sodišče(31.8)
-5.9 sem prejel Sodbo v imenu ljudstva ter globo (1.200€)
24.10 imam kontrolni zdravniški pregled(prej ni šlo)
Zanima me slednje:
-Kdaj, po opravljenem zdravniškem pregledu, lahko vložim predlog za vrnitev začasno odvzeto V.D. ? Čakam sklep o prenehanju veljavnosti V.D?
-Globa: Piše da jo moram plačati v 30ih dneh po pravnomočnosti sodbe. Ker bi rad globo plačal po obrokih me zanima do kdaj imam čas, da pošljem prošnjo za obročno plačevanje?
Hvala že vnaprej!
Pozdravljeni, predlog se vlaga na sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja v roku 15 dni od pravnomočnosti. To pomeni, da ko prejmete sklep počakate 8 dni in nato v roku 15 dni vložite sklep za t.i. pogojno. Ko ste dobili sodbo lahko sodišču predlagate za obročno plačevanje. V pravnem pouku vam piše v kolkih dneh se lahko predlaga sodišču obročno odplačevanje globe. Lp
Lp. Napihala sem 0.75 dobila od sodnika kdaj imam obravnavo. Pred tem bom imela resen zdravniški pregled. Zanima me ce nesem na sodišče zdravniško potdilo in predlog za vrnitev v.d. mi lahko vrnejo izpit pred obravnavo? Mislite bom dobila izpit nazaj? Do sedaj nisem imela nobenega prekrska. Hvala za odgovore
Pozdravljeni, ja lahko vam vrnejo izpit pred obravnavo. Oz. v roku petih delovnih dni od oddaje predloga dobite odgovor sodišča. Če ga boste dobili nazaj je to odvisno od rezultatov pregleda, razlogov zakaj potrebujete izpit, sestave predloga in in vaše prometne preteklosti. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.