Napihal 0,75, začasno odvzeto vozniško dovojenje
Obrazec ne obstaja. Lahko pa se tega lotite na dva načina: ali prošnjo enostavno sestavite sami (bodite čim bolj ponižni), ali pa to predate odvetniku. Niti za eno od obeh variant, pa ne obstaja zagotovilo, da boste uspeli, čeprav vsaj tej, začasni vrnitvi, v kolikor nimate že od prej kakšnih “trofej”, skoraj vedno ugodijo.
Pozdravljeni,
najlepša hvala za odgovor.
Imel bi še eno vprašanje, ki me zelo muči.
Kakšni so vzroki, da ne narediš uspešno kontrolnega pregleda?
Mene namreč skrbi, ker so mi na zdravniškem pregledu pred dvema mesecema izvidi pokazali, da imam gama-gt 3.0, dovoljen pa je 092.
Ali lahko na osnovi tega dobim negativno mnenje?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
V kolikor ga veliko “tankate” potem imate na pregledu sila slabe možnosti, ker ne samo, da se opravijo jeterni testi, po novem, že kar nekaj časa, namreč opravijo t.i. CDT test, ta pa pokaže ravno to, ali npr. dnevno popijete npr. 4-5 pirov, kar se sicer, če jih ne spijete naenkrat v enem dnevu “razblini”, vendar pa za stroko to pomeni, da ste alkoholik in podvržen temu, da ste za volanom nenehno malce “pod gasom”.
Brez zamere za napisano, a taka so dejstva, govorim iz lastnih izkušenj. Torej, v času do pregleda ne smete, ampak to ni pogoj, da ga boste uspešno opravili, od alkohola zaužiti niti “a”, kakor se reče, pijte čim več raznih čistilnih čajev in vode.
Lahko na mail: matejcko@gmail.com
Jasna
zdravo
19.12. 14 so me ustavili ter napihala, na kraju so mi vzeli v.d.
29.9. sem dobila domov sklep v katerem mi je v pravnem poduku pisalo da lahko v roku 3dni vložim ugovor. Napisala sem da mi je žal, da se zavedam kazni, zakaj rabim izpit itd. zraven sem se napisala datum kontrolnega zdravniškega pregleda ki ga imam 7.1. Problem je zdaj ta ko še enkat berem ter pod pravnim podukom pogoji za vrnitev začasno oduzetega v.d. piše da bi morala poslati predlog in ne ugovor kot sem ga jaz, in tudi nekje na forumu sem zasledila da se sodiscu nikdar ne ugovarja tenvec samo predlaga, zdaj pa me je strah da bi sodisce samo zaradi tega mojo prosnjo za vrnitev predcasno oduzetega v.d. zavrnilo? Kaj naj zdaj naredim? Naj pošljem predlog za vrnitev začasno oduzeto v.d. skupaj s zdravniškim
potrdilom? Naj še povem da imam zagovor
15.1. Prosim vas za činprejšnji odgovor
Pozdravljeni, kot ste napisali se za vračilo začasno odvzetega vozniškega dodvoljenja (z.o.v.d.) NE vlaga ugovor temveč predlog za vrnitev z.o.v.d. skupaj z izvirnikom kontrolnega zdr. pregleda. Torej, če želite vrnitev z.o.v.d. pošljite predlog za za vrnitev skupaj z pregledom. Če ste podali ugovor in ga bo sodišče sprejelo, kot ugovor bo verjetno zavrnjen, kot neutemeljen. Nekaj je ugovor in nekaj je predlog za vrnitev. Lp
Pozdravljeni, glede na navedeno imate možnost, da vam t.i. pogojno vrnejo v.d. Ugoditev predloga je poleg preteklosti odvisna tudi od razlogov zakaj potrebujete v.d. in zdr. rezultatov. Lp
Pozdravljeni,
Napihal sem 0,75. Opravljal sem ko. zdravniški pregled (izvide dobim jutri). Klical sem veliko odvetnikov in vsak želi za 1 predlog 120eur+ Pišem pa tole zato, da vam povem, da sem spoznal neverjetnega človeka sem mislil, da takih ljudi ni več. Vsak predlog + svetovanje vam napravi za 1EUR !!! Ko sem ga vprašal zakaj, je odgovoril, da je razlog samo 1 in to je iz protesta proti izkoriščanju malih ljudi!! Ta lsit ni vreden toliko denarja in čisto prav ima. Pravi tudi, da jih je spisal že čez 500 pa so vsem še vse vrnili! Kar pa je najbolj neverjetno je to, da ko nabere 100EUR jih da v dobrodelne namene oz. kakšnemu ki ga sreča in rabi pomoč=)
Če gdo rabi HELP, me kontaktirajte na PV pa povem še kaj več!
Aja jutri nesem 1 predlog na sodišče, držite pesti.
Lep pozdrav
Pozdravlljeni!
Policaj me ustavi v kriziscu.Jaz se peljem po glavni cest ter zapeljem iz ceste na stransko cesto policisko vozilo je stalo na drugi strani.Napiham 0,58… po odvzemu in prejemu zapisnika ter potrdila za odvzem ga vprasam ce lahko zapeljem avto na drugo stran (kjer je bilo policijsko vozilo)ces da je tam vec prostora mi dovoli postavi se za avto rece pazi (ker se je tisti trenutek ravno peljalo vozilo po glavni cesti nato jaz premaknem avto na drugo stran(kljub temu da mi je ze odvzel voznisko ter podpisal dokumente… ker sem bil od doma cca 500m mi je rekel da me ne bo pridrzal(sicer bi me moral) in da lahko sedaj grem domov… Ali je to napaka v postopku in ali je smiselno to dokazovati na sodiscu… bil sem sam v vozilu edina prica so sorodniki ko sem prisel domov cca. 10min po temu ko so me ustavili?
Hvala za odgovor!
Pozdravljeni, predlog lahko vlagate ne glede na št. točk. Ne razumem kaj ste želeli z vprašanjem “Ali se lahko nadejam, po zgoraj večkrat omenjenih predlogih, da dobim VD nazaj? Uspeh za odobritev t.i. “pogojnega vračila v.d.” je odvisen od razlogov, prometne preteklosti in rezultatov zdr. pregleda. Lp
Pozdravljeni,
v petek (10.4) sem napihal 0.58 za kar sledi začasni odzem v.d., prebral sem celotno temo in zasledil, da lahko grem na sodišče predčasno na zaslišanje, saj se mi “mudi”, ker nujno potrebujem v.d, za službo. Sicer sklepa še nisem dobil. Seveda bom pa najprej opravil kontrolni pregled.Od prej pa nimam nič prekrškov. Okvirno me pa zanima kako dolgo traja, da dobim nazaj v.d. (samo v.d., ne pa kdaj bo celotni postopek končan). Zanima me tudi, če podjetje v katerem sem na novo zaposlen izve za ta pripetljaj?
Hvala za odgovor.
LP
V primeru odvzetega vozniškega dovoljenja, vam sestavim predlog o začasni vrnitvi vozniškega dovoljenja prav tako še potem predlog o odložitvi vozniškega dovoljenja.. Kdor potrebuje pomoč naj mi piše na mail.. pero.laka@hotmail.com Pa lep pozdrav
Lep pozdrav.. seveda lahko pošljete predlog o začasni vrnitvi.. Za pomoč se obrnite na moj mail. pero.laka@hotmail.com Z veseljem vam bom pomagal sestaviti oba predloga tako da bo možnost prejema visoka .. lep dan še naprej
Pozdarvljeni, vračilo začasno odvzetega v.d. se dobi v roku osmih delovnih dni od oddaje predloga za vrnitev, če odobrijo vrnitev in pa podjetje ne izve za pripetljaj Lp
nibilosreče
Re: Napihal 0,75, začasno odvzeto vozniško dovojenje
12.04.15 13:23
Pozdravljeni,
v petek (10.4) sem napihal 0.58 za kar sledi začasni odzem v.d., prebral sem celotno temo in zasledil, da lahko grem na sodišče predčasno na zaslišanje, saj se mi “mudi”, ker nujno potrebujem v.d, za službo. Sicer sklepa še nisem dobil. Seveda bom pa najprej opravil kontrolni pregled.Od prej pa nimam nič prekrškov. Okvirno me pa zanima kako dolgo traja, da dobim nazaj v.d. (samo v.d., ne pa kdaj bo celotni postopek končan). Zanima me tudi, če podjetje v katerem sem na novo zaposlen izve za ta pripetljaj?
Hvala za odgovor.
LP
Pozdravljeni,
Dobil veliko odgovorov, ampak še nisem prepričan, da vem kaj me čaka. Prosim za nasvet. Napihal sem 0,50 mg in vozil prehitro v naselju 68 km/h. Odvzeli so mi vd za 24 h in dobil položnico za plačat v znesku 1150 € (575 €). Dobil seveda tudi 19 KT. V preteklosti nisem imel podobnih dogodivščin. Ali naj opravim kontrolni zdravniški pregled, oz. Zaprosim za pogojni odvzem, ker vd rabim za službo kot vsi ostali sogovorniki.
Hvala za nasvet in lep pozdrav
Bojan
Pozdravljeni, ko boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. lahko po pravnomočnosti vložimo predlog za odlog. K predlogu bo potrebno dodati kontolni zdr. pregled. Načeloma se počaka sklep in se nato prijavlja na pregled. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.