Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Napihal 0,75, začasno odvzeto vozniško dovojenje

Napihal 0,75, začasno odvzeto vozniško dovojenje

Pa še link: http://www.avp-rs.si/vozniki/rehabilitacijski-programi-za-voznike-prekrskarje/izbris-kazenskih-tock

Izbris kazenskih točk

Voznik, ki je imel v organizmu več kot 0,80 do vključno 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,38 do vključno 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, se lahko udeleži Rehabilitacijskega programa, ki ga na podlagi ugotovitev predhodnega kontrolnega zdravstvenega pregleda predlaga zdravnik (pooblaščeni izvajalec zdravstvene dejavnosti).
Slika3

Voznik potrdilo o uspešno zaključenem programu, ki ne sme biti starejše od treh mesecev, sam predloži organu, pristojnemu za vodenje evidence kazenskih točk, ki mu iz evidence izbriše kazenske točke.
Omejitev je le-ta, da se vozniku štiri kazenske točke lahko izbrišejo le enkrat v dveh letih, ne glede na to, ali je opravil program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo, ali je opravil zdravstveni pregled s svetovanjem ali če se je udeležil ustreznega rehabilitacijskega programa

POZDRAVLJENI, TUKAJ STE NAVEDLI DRUGAČEN ODGOVOR… PROSIM ZA INFO. HVALA,LP

izziv
Izbris kazenskih točk

05.03.14 14:13
Pozdravljeni!
po izreku 16 kazenskih točk sem se odločil opraviti zdravniški pregled in na osnovi tega edukacijske delavnice za izbris 4. kazenskih točk.

Potrdilo o opravljenih delavnicah sedaj imam. Nihče pa mi ne ve povedati kamu ga predložim, pošljem … torej kaj narediti, da bom dejansko dosegel izbris.

Hvala v naprej in lep pozdrav!
Odgovori • Citiraj sporočilo
lukarupnik
Re: Izbris kazenskih točk

05.03.14 14:50 Moderator
Pozdravljeni, potrdila je potrebno dostaviti na Min. za pravosodje, oddelek za evidenco kazenskih točk, Zupančičeva ul. 3, Lj. Lp

Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.as-amtk.si, info@as-amtk.si

Pozdravljeni, hvala za opozorilo na napako. Ni mi jasno kdaj so zadevo spremenili. Prej tega ni bilo možno. Drugače se odgovor nanaša kam poslati potrdila. Glede na vprašanje sem odgovoril kam se posredujejo listine za izbris ne pa kakšne listine se pošilja. Pogledal sem tudi link in ugotovil, da navajajo, da se da brisati k.t. tudi v vašem primeru. Zadevo preverjam… Vsekakor se obrnite še na avp in povprašajte kako in kaj. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Pozdravljeni Luka,

sem zadevo preverila tudi jaz, direktno na ministrstvu za pravosodje oz. na oddelku za brisanje kazenskih točk. Gospa je bila nadvse prijazna in je potrdila da lahko v mojem primeru brišem 4 točke seveda po obisku zdravnika, ki izvaja kontrolne preglede in po tem ko se bo zdravnik oz psiholog odločil katere delavnice mi bo predpisal. Dokumente pošlješ k njim in zadeva je urejena.

Spodaj pripenjam še link iz zakona o voznikih, tako da je še vse skupaj okrepljeno z zakonsko podlago.
(GLEJ POD ŠTEVILKO 3)

http://www.uradni-list.si/1/content?id=101703

44. člen

(udeležba v programu dodatnega usposabljanja za varno vožnjo)

(1) Programa dodatnega usposabljanja za varno vožnjo se mora udeležiti oseba, ki ji je izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja na podlagi kazenskih točk, ki niso bile izrečene zaradi prekrškov vožnje pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi in jo v program napoti sodišče po opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu v primeru odložitve izvrševanja prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, skladno z zakonom, ki ureja prekrške.

(2) Programa dodatnega usposabljanja za varno vožnjo se mora na podlagi ugotovitev kontrolnega zdravstvenega pregleda pred ponovnim opravljanjem vozniškega izpita udeležiti tudi oseba, ki ji je prenehala veljavnost vozniškega dovoljenja.

(3) Programa dodatnega usposabljanja za varno vožnjo se lahko udeleži tudi imetnik veljavnega vozniškega dovoljenja, ki doseže ali preseže štiri kazenske točke, pa do dneva, ko opravi program, ne preseže 17 kazenskih točk, če mu kazenske točke niso bile izrečene zaradi prekrškov z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi. Po uspešno zaključenem programu se vozniku z dnem, ko organu, pristojnemu za vodenje evidence kazenskih točk, predloži potrdilo o opravljenem dodatnem usposabljanju za varno vožnjo, enkrat v treh letih, izbrišejo iz evidence štiri kazenske točke.

(4) Imetniku veljavnega vozniškega dovoljenja se štiri kazenske točke na podlagi prejšnjega odstavka lahko izbrišejo le enkrat v treh letih ne glede na to, ali je dodatno opravil tudi zdravstveni pregled s svetovanjem ali če se je udeležil ustreznega rehabilitacijskega programa zaradi prekrška vožnje pod vplivom alkohola.

(5) Potrdilo o uspešno opravljenem programu dodatnega usposabljanja za varno vožnjo velja tri mesece.

Pozdravljeni, sem se tudi sam posvetoval in dobil enake informacije. Na začetku se zadeva ni izvajala, ker se medicinska stroka ni mogla uskladiti kako in kaj. Sedaj je zadeva možna. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Spoštovani,

pred dnevi so me ustavili policisti in preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,64 mg alkohola v izdihanem zraku. Trenutno čakam na sklep sodišča. Lahko v tem času že opravim kontrolni zdravniški pregled. Pomembno je namreč, da vozniško dovoljenje, zaradi službenih potreb, dobim čimprej nazaj.
Zanima me tudi, če obstaja kakšna evidenca preteklih prekrškov, povezanih z vožnjo pod vplivov alkohola, saj sem pred cca sedmimi leti enkrat že izgubil vozniški izpit (preizkus alkoholiziranosti je takrat pokazal 0,71 mg alkohola v izdihanem zraku).

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav,

Tilen

Pozdravljeni, na kontorlni zdr. pregled se lahko prijavite. Ko dobite sklep o začasno odvzetem v.d. lahko vlagate predlog za vrnitev. Če bo sodišče ugodilo predlogu vam ga vrnejo. Nato boste imeli še zaslišanje pred sodiščem in zatem izrek sodbe, ki bo govorila o kazni in posledično o prenehanju veljavnosti v.d. Zatem lahko vlagate predlog o prenehanju veljavnosti v.d. oz. za t.i. pogojni odvzem. Evidenca prekrškov obstaja. Vsekakor vam ne gre v prid, da ste že ponovno opravljali vozniški izpit, vendar predlagam, da vlagate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. saj imate razloge za odlog. Lp

Zdravo.

Imam eno vprašanje. Včeraj so me ustavili policisti in ker, sem napihal 0.63 mi je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, dan pred prekrškom pa sem opravil izpit za A kategorijo ampak nisem šel na upravno enoto da bi ga zamenjal. Zdej me pa zanima če velja prepoved tudi za to kategorijo ali ne, v potrdilu ki sem ga prejel od policista pise da imam prepoved vožnje za am, b1, b, g

Pozdravljeni, za izdajo in veljavnost v.d. je potrebnih več elementov. Predlagam, da se na UE pozanimate kako je z izdajo v.d. za A kat. Torej ali imate prepoved tudi za A kat. ali ne. Sam menim, da ne vendar nisem prepirčan. Lp

Zdravo.
Jaz sem imel v soboto situacijo da sem napihal 0,45. dobil sem globo 450€ polovično ki sem jo že poravnal in 16 k.t.
leto in pol nazaj sem bil ustavljen in sem dobil 8 k.t. iz istega razloga…drugih prekrškov v zvezi z alkoholom ni.
Skupaj je to sedaj 24 k.t.
Izpit imam 8 let.
zanima kakšna je verjetnost da mi ga vzamejo? rabim ga za v službo ker delam do enih ponoč in javnega prevoza ni se pa vozim vsak dan 50km v službo.

lp Rok

Pozdravljeni, dobili boste sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na sklep lahko podate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. skupaj z kontrolnim zdr. pregledom. Če sodišče sledi predlogu boste dobili od 6 mes. do 24 mes. t.i. pogojne dobe. Lp

Do 22.8. sem odsoten…

LP
Imam en problem in upam da mi boste na temu portalu znali odgovoriti 😀 Policija mi je zasegla avtomobil 7.7.2014 po pošti sem dobil obvestilo da se moj avtomobil nahaja pri izvršitelju Marjan Hojsu pred včerajšnjem sem imel obravnavo na sodišču danes sem pa od sodišča dobil odločbo vendar nikjer ni navedeno kako da dobim svoj avtomobil nazaj niti mi je karkoli o tem sodnica povedala o tem.V odločbi mi sicer piše da moram stroške avtovleke in hrambo vozila plačati ampak ne vem na koga naj se obrnem našel sem sicer spletno stran od izvršitelja in sem ga klical ampak se nihče ne oglasi ne vem kaj da naredim klical sem tudi na upravno enoto kjer so tablice avtomobila in mi je zaposlena povedala da lahko tablice pridem iskati šele ko bo sodba pravnomočna se pravi po 8 dneh o avtomobilu pa mi ni znala nič povedati..zdaj me pa zanima ali je kdo od tukaj imel podoben primer?kako dobim vozilo nazaj?kolikšni so stroški približno?vsak odgovor pride prav

pozdravljeni,imam vprašanje. Včeraj sem napihal 0.62miligrama alkohola začasno so mi vzeli vozniško dovoljenje, ali mi grozi tudi stalni odvzem? Hvala za odovor

Verjetno bodo upoštevali še toleranco merilne naprave in tako bo vaš rezultat 0,57, kar pa pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, saj je meja s katero še prideš nekako skozi 0,52.
Najprej vam sledi sklep o začasnem odvzemu VD, zato, se kar najhitreje prijavite na kontrolni zdravniški pregled, da vam bo sodišče, na podlagi pridobljenega zdravniškega spričevala in, če boste seveda napisali predlog za vrnitev začasno odvzetega VD, to tudi vrnili. Tu zraven boste prejeli tudi globo 1.200€ + 18 KT. Ta postopek traja cca. 1 mesec.
Po temu pa sledi sklep o prenehanju veljavnosti VD, kar je že povsem drug postopek od zgoraj omenjenega. V tem sklepu pa bo na koncu v pravnem pouku navedeno, da lahko na ta sklep vložite predlog za odložitev sklepa o prenehanju veljavnosti VD, kateremu mora prav tako biti priloženo veljavno zdravniško spričevalo, oz. bo zadostovalo že tisto, ki ga boste pridobili za predlog o vrnitvi začasno odvzetega VD. V kolikor vam sodišče ugodi, boste prejeli sklep o odložitvi prenehanja veljavnosti VD kjer vam bodo odmerili poskusno dobo (od 6 – 24 mesecev) v kateri se lahko vozite, vendar ne smete storiti prekrška, ki bi zahteval 700€ globe ali 3 KT. Seveda boste napoteni tudi na edukacijsko delavnico.
Da pridete do te stopnje traja cca. 3-4 mesece in, ko boste potegnili črto, vas bo to vse skupaj prišlo cca. slabih 2000€, lahko tudi več.

Pozdravljeni! Mene zanima nekaj… Meni je 02.07.2014 pretekla pogojna… potem so me 29.07 ustavili in sem napihal 1.16. Danas sem nesel zdravnisko spricevalo na sodisce in so mi dali takoj sklep da sem izpolnil pogoje in danisem nevaren za na cesto zato se mu ugodi…Tako sem dobil zacasno voznisko nazaj pa me zanima ce lahko spet dobim odlozitev prenehanja vozniskega dovoljenja? Vnaprej se zahvaljujem za odgovor

Pozdravljeni, lahko boste vlagali predlog za t.i. pogojni odvzem. Lp

Pa a je moznost da dobim spet pogojno voznisko stem da sem dobil zacasno nazaj? in da so napisali da se ugodi ker nism kao nevaren za na cesto? Pa tud v vabilu za na sodisce so napisali napacne datume d sm zacetnik a sploh nisem pa tud napacne datume in leta o prejsnih treh prekrskih… LP

Pozdravljeni, odločitev je na strani sodišča. Možnost obstaja, izgledi za odobritev so slabi. Če so napačni podatki v sodbi o tem obvestite sodišče, ki je izdalo vabilo ali povejte to na zaslišanju. Lp.

Pozdravljeni!

Pred približno dvema letoma sem pri kontroli prometa napihal in dobil 16 kazenskih točk in 900 evrov kazni (polovička, ker sem plačal takoj 450).
Od takrat vozim zelo previdno, če ne celo preveč in predvsem trezno, kar pa sem itak počel tudi prej (smola pač).
No , zapravil sem kar nekaj časa, pa nikjer nisem dobil odgovora na naslednje vprašanje :
Kdaj se mi izbrišejo kazenske točke,oz. če gre to postopoma, v kolikem času bom brez njih.
Pa ne mi prosim lepo soliti pameti z raznimi varnimi vožnjami in rehabilitacijskimi programi, ker na to ne pristajam in je itaq vse narejeno tako, da se služi na revežih (od zakonodaje naprej).
Zanima me pa to samo iz tega razloga , ker bi rad vedel kdaj bom lahko prenehal biti nevaren zase in za okolico ,ker ne bom več gledal samo na merilnik hitrosti ampak tudi na promet (malo za hec)

Hvala za odgovor in lep pozdrav
Tine

Pozdravljeni kazenske točke (k.t.) se brišejo po dveh letih od pravnomočnega prekrška. Na Ministrstvu za pravosodje, na oddelku za evidenco k.t., Župančičeva ul. 3, Lj. lahko podate vlogo za izpis k.t. in boste videli ali jih še imate ali. Lp

Tole kar ste napisali zadnje še kako drži. Namreč prestajam t.i. poskusno dobo v kateri ne smem storiti nobenega prekrška, ki bi mi prinesel 3 kazenske točke, saj v tem primeru izgubim možnost obdražati vozniško dovoljenje. In ja, kakor ste napisali, človek je povsem presran in namesto, da bi bolje opazoval celotno dogajanje okoli sebe, neprestano bulji v števec, pa ali bo uspel še pravočasno čez zeleno, da ne bo slučajno že rumena ipd., skratka, vozim dosti bolj nezanseljivo kakor sem vozil prej.

Problem in smola .
22.8 so me ustavili policisti in mi dodelili tri kazenske točke zaradi hitrosti.Mesec dni po tem dogodku pa sem po vrnitvi z trgatve napihal 0.50.Prislužil sem si še novih 16 pik ter globo 900evrov polovička 450.Smola je zaradi tega,ker sem brez službe,brezposeln na ženinih ramenih.Izpit rabim ker moram ženo pozimi vozit v službo ter z nje,kajti živimo na podeželju in ni avtobusnih povezav žena pa se pozimi ne upa na cesto.Dodatno rabim izpit za delo s kmetijskim strojem doma in prevozom iz gozda.Do zdaj nisem nikoli imel problemov z alkoholom.Pred pihanjem sem pa naredil norijo in na dušek spil deci ustne vodice. Zanima me kaj vse me sledi in kako bo z izpitom.l .

Pozdravljeni,

Zanima me samo koliko časa običajno preteče od prejema sodbe o prenehanju v.d. do sklepa od prenehanju v.d. po katerem se lahko vloži predlog za odlog prenehanja v.d.. Sodbo ima datum 30.09.2014 torej sedaj je minil že mesec in pol.

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni, ponavadi traja do dva meseca, ni pa nujno, lahko je več lahko je manj. Odvisno od zasedenosti sodišča. Lp

Pozdravljeni,

pozdravljeni,imam vprašanje. V sobotoj sem napihal 0.84miligrama alkohola začasno so mi vzeli vozniško dovoljenje. Po prebiranju vašega foruma sem zasledil tudi obrazec vloge za vrnitev začasno odvzetega v.d.
Zanima me, ali obstaja obrazec, za oddajo prošnje za odlog prenehanja veljavnosti v.d., ki ga bom dal v 15 dnevnem roku po prejemu sodbe.

Hvala za odgovor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close