Napihal 0,75, začasno odvzeto vozniško dovojenje
jaz se ponovno oglašam ,glede nesreče ki je bila 31.10.13.po pošti sem dobila sklep začasno odvzem vozniškega dovoljenja,1500e kazni,klub temu da nisem imela nikoli v 10 letih nobenga prekrška,postopek je poteko kr brez saslišanja.kljub temu me zanima sem brezposelna brez premoženja ,nobenga dohodka ,a na to gledajo kaj glede oprostitve ali kaj podobnega da ti kazen zmanjsajo ,ali je možno da zaprosim zagovor pri sodnici,ker postopek je zelo dolgi ,kar je potekalo brez kakršne škode .in po 5 urah na strokovni pregled marsikaj mi ni jasno prosim da mi malo pomagate do vrnitve vd,in kako je s plačilom hvala vam
Pozdravljeni, višina kazni je odmerjena glede na prekršek. V pravnem pouku bi moralo pisati, da lahko zaprosite za obročno plačevanje kazni. Na navedeno lahko zaprosite za znižanje globe. Za vrnitev začasno odvzetega v.d. lahko z predlogom in kontrolnim zdravniškim pregledom zaprosite za vrnitev v.d. Lahko tudi zaprosite za zaslišanje, da poveste dejstva, čeprav menim da kaj veliko ne bo pomagalo. To, da ste brezposelni in brez premoženja še ne pomeni, da lahko vozite vinjeni in povzročite nesrečo. Menim, da oprostitev odpade. Zadnejga stavka ne razumem “postopek je zelo dolgi, kar je potekalo brez škode .in po 5 urah na strokovni pregled”. Najbolje bi bilo, da mi vse listine, ki jih imate pošljete na mail in vas kontaktiram. Lp
Pozdravljeni, če ste k predlogu za vrnitev začasno odvzetega v.d. priložili le potrdilo o prijavi na kontrolni zdr. pregled, bo sodišče predlog zavrglo. Torej ne boste dobili v.d. nazaj. K predlogu morate priložiti izvirnik navedenega pregleda. Poleg tega morate v predlgu navesti utemeljene razloge zakaj potrebujete v.d. Lp
Pozdravljeni, na spodnji povezavi imate izvajalce kontrolnih pregledov. Tri dni časa imate za ugovor na sklep. Če želite vrnitev začasno odvzetega v.d. se ne ugovaraja ampak se poda predlog za vrnitev zač. odv. v.d. Za oddajo predloga ni omejitev. Predlog lahko vlagate kadarkoli. Lp
LP
Mene so tudi ustavili vendar sem voznik zacetnik in sem napihal 0.43. Odvzeli so mi vozniško
dovoljenje, sedaj me pa zanima čez koliko časa mi bodo poslali sodnika za prekrške in kakšno možnost imam da mi ne bi razvelljavili izpit. Imam pa tudi 3. kazenske pike zaradi prekoracitve hitrosti, ki sem storil pred slabim letom?
PROSIM ZA ODGOVOR
Pozdravljeni, ker ste voznik začetnik in ste storili prekršek za katerega je predpisana globa in izrek 16 kazenskih točk, boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja (v.d.). Na sklep lahko vlagate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Opraviti boste morali tudi kontrolni zdravniški pregled. Kadj boste dobili sklep je stvar sodišča. Ponavadi v roku meseca ali dveh. Lp
Odklonil alkotest, 18 KT, sodba pravnomočna, zaradi nevednosti zamudil rok za oddajo predloga o odložitvi prenehanja veljavnosti v.d. skupaj z kontrolnim zdr. pregledom. Čakam da bo sodišče uvedlo postopek prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja in sklep o prenehanju veljavnosti VD.
Kaj storiti?
Pozdravljeni, ne razumem čisto dobro napisanega. Kako ste zamudili rok za oddajo predloga za odlog, če hkrati navajte, da čakate, da bo sodišče uvedlo postopek o prenehanju veljavnosti v.d.? Torej običajno po zaslišanju sodišče izda sodbo v kateri navaja kaj ste storili in kakšno kazen vam dodeljuje, ter v pravnem pouku napiše kaj lahko še storite. Če v roku niste oddali predloga potem nimate kaj dosti za pričakovat, kot le to, da boste dobili obvestilo kdaj vam v.d. preneha veljati. Lahko ugovarjate na posteopek, vendar verjetno ne boste uspešni. Za točne odgovore bi potreboval listine, ki jih posedujete do sedaj in krajši kronološki opis dogodkov. Najlažje je če me kontaktirte preko maila. Lp
Pozdravljeni pred 16 dnevi sem napihal 0.60. Policist mi je razložil da bom dobil po pošti dobil sklep za sodnika za prekrške, vendar še do zdaj nisem nič dobil po pošti. Brez sklepa pa ne morem it na zdravniški pregled, pred prekrškom nisem imel nobene kazni, nobenih kazenskih točk, in imam izpit že 10 let. Ne vem ali se je kaj zavleklo ali so spregledali mojo kršitev, sploh ne vem kak naj, ker vozniško potrebujem zaradi službe, ali moram kam poklicati na sodišče ali jim poslati pismo o mojem postopku?
Lp
Pozdravljeni pred 16 dnevi sem napihal 0.60. Policist mi je razložil da bom dobil po pošti dobil sklep za sodnika za prekrške, vendar še do zdaj nisem nič dobil po pošti. Brez sklepa pa ne morem it na zdravniški pregled, pred prekrškom nisem imel nobene kazni, nobenih kazenskih točk, in imam izpit že 10 let. Ne vem ali se je kaj zavleklo ali so spregledali mojo kršitev, sploh ne vem kak naj, ker vozniško potrebujem zaradi službe, ali moram kam poklicati na sodišče ali jim poslati pismo o mojem postopku?
Lp
Pozdravljeni, obrnite se na policijsko postajo, ki vas je obravnavala in povprašajte kje je vaše v.d. Ali ga še niso oddali ali pa vam še niso poslali sklepa o začasnem odvzemu. Glede na dano informacijo se pozanimajte dalje. Torej ali na pristojnem sodišču ali pa na upravni enoti. Lp
Spoštovani
V torek,04.03.2014 so me zaustavili policisti in odredili preiskus alkoholiziranosti,ki je pokazal 1,11.Bila je normalna kontrola,pred tem ni bilo nobenega prekrška ali nesreče.Pred štirimi leti sem že imel prepoved vožnje za 6 mesecev in ponovno opravil vozniški izpit, v vmesnem obdobju nobenega prekrška.Ali so možnosti,da mi sodišče omogoči odgoditev veljavnosti v.d.(pogojno in delavnice)?
lp igor
Pozdravljeni, vedno lahko podate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Ali sodišče sledi/ugodi predlogu je stvar sodišča. Vsekakor pa vam ne gre v prid, da ste ga v preteklosti že “izgubili”. Lp
Pozdravljeni,
zaradi vožnje pod vplivom alkohola sem bila kaznovana z 16 kazenskimi točkami.
Dobila sem plačilni nalog in zapisnik. Vozniško dovoljenje mi je bilo odvzeto za 24 ur.
Kaznovana sem prvič. Globo 450 € sem že plačala. Zanima me ali bom sedaj dobila še kaj iz
sodišča ali je to to ?
Hvala,lp
POZDRAV,
Pišem iz KOPRA, —v nedeljo sem napihal 0,72 , policisti mi niso odzeli prostost, ker sem se poćutil sasvim normalno, in sem tako izgledal. Dali so mi plaćilni nalog, 417 e–ali polovicu će plaćam v 8 dneh, a razlog je bil samo kemik ki sem ga vrgel po tle od jeze na samog sebe, Bi vas prosil da mi poveste kaj moram takoj delat pritožbu i zdravniški pregled, in odat skupaj na sodešće v Kopru, Po mojem će nisem presego 0,75 to je po starem čez 1,50 bi mi mogli samo izrećt denarnu kazen, in k, točke, Ali je to isto ili 0,72 ali 0,74, će je kazen ista za to, PROSIM će mi odgovoriste natančno kaj da počnem, v,d, rabim zaradi službe, NIKOLI NISEM KAZNOVAN ZA NOBEDEN PROMETNI PREKRŠEK 20 let najmanj, Zanima me kako , za ta zdravniški, kaj moram imet kakšen obrazec al kaj, Pa tudi bi vas proso će mi pošljete kako treba izgledat ta obrazec za prošnju za vrnitev v,d, Sem vas hoteo kontaktirat po tel, pa mi se niste oglasil,, verjetno bi mi hitreje vse razložili, kaj storit, Vse eno veliko HVALA
Pozdravljeni,
zaradi vožnje pod vplivom alkohola sem bila kaznovana z 16 kazenskimi točkami.
Kaznovana sem prvič. Glede na to da sem zraven zapisnika dobila tudi položnico
me zanima ali bom dobila še sklep od sodišča. Globo sem poravnala takoj naslednji dan. Prijavljena sem že tudi na zdravniški pregled z svetovanjem, saj moram kar se da hitro “pobrisati” štiri točke.
Za odgovor se vem najlepše zahvaljujem, lp
Pozdravljeni,
prosim za informacijo. Glede na to da sem bila kaznovana zaradi vožnje pod vplivom alkohola
z 16 točkami, ali je smiselno “zbijati” točke z kontrolnim zd. pregledom in delavnico, ki jo predpišejo po opravljenem zd. pregledu ? Grem prostovoljno, saj sem kaznovana prvič in točk od prej nimam.
Če delavnice opraviš, dostaviš potrdilo, v kolikšnem času so točke pobrisane ?
Hvala,lp
Odgovor za REFAIL:
Pozdravljeni, v roku 5 delovnih dni naj bi dobili sklep o začasno odvzetem vozniškem dovoljenju (z.o.v.d.). Na ta sklep lahko vlagate predlog za vrnitev z.o.v.d. skupaj z izvirnikom kontrolnega zdravniškega pregleda. Če bo sodišče sledilo/ugodilo predlogu boste dobili v.d. nazaj. Nato bo sledilo zaslišanje, kjer bodo ugotovili, da ste storli prekršek za katerega je predpisana min kazen 1200€ in izrek 18 kazenskih točk (k.t.) ter s tem posledično prenehanje veljavnosti v.d. Na sklep o prenehanju veljavnosti v.d. boste lahko vlagali predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. predlog za t.i. pogojni odvzem v katerem je potrebno navesti tehtne razloge zakaj potrebujete v.d. Če bo sodišče sledilo predlogu vam bodo odredili od 6 mes. do 24 mes. t.i. pogojne kazni. V tem času ne boste smeli storiti hujšega prometnega prekrška, če ga boste vam bo v.d. prenehalo veljati. Na spodnji povezavi imate seznam pooblaščenih izvajalcev kontrolnih zdravniških pregledov. Prijavite se lahko preko telefona. Lp
Odgovor za POSTPE:
Pozdravljeni iz sodipča ne boste dobili nič več. Na mestu prekrška vam je bila vročena kazen in zapisnik. Kot ste navedli ste že prijavljeni na posvet pri zdravniku. Z listino, ki jo bo izdal lahko predlagate izbris 4 k.t. Z kontolnim zdr. pregledom si ne morete brisati kazenskih točk (k.t.). K.t. se brišejo enkrat v dveh letih. Lp
Pozdravljeni še enkrat,
hvala za tako hiter odgovor. To da se točke brišejo po dveh letih razumem. Ne vem pa če sva se pravilno razumela glede izbrisa 4 kazenskih točk. Prostovoljno grem k izvajalcu kontrolnih zdravniških pregledov. Po pregledu bo psiholog določil rehabilitacijo. Se pravi ene ali druge delavnice. Po opravljenih delavnicah oz. po prejetem potrdilu le tega pošljem na ministrstvo. Ker sem napihala 0,45 ne zadostuje mnenje osebnega zdravnika, temveč moram k izvajalcu kontrolnih zdravniških pregledov. Si razlagam prav ?
Najlepša hvala,lp
Pozdravljeni, kot ste navedli je prav. Če bi napihali do 0,38 bi zadostoval posvet pri osebnem. Se opravičujem sem spregledal količino napihanega. Z kontrolnim zdr. pregledom oz. z delavnicami si ne boste mogli izbrisati k.t. Pregled se rabi pri ponovnem pridobivanju v.d. ali pri predlogu za vrnitev začasno odvzetega v.d. oz. pri predlogu za odlog prenehanja veljavnosti v.d. K.t. se lahko brišejo zaradi hitrosti (če se udeležite programa varne vožnje) ali pri alkoholi, če napihate do 0,38. Drugače si jih ne morete brisati. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.