Napihal 0,75, začasno odvzeto vozniško dovojenje
Pozdravljeni
V torek sem dobil prvi sklep za zacasno odvzeto v.d.v petek bi opravil kontrolni zdravniski pregled ter napisal vlogo za zacasno vrnitev v.d.zdaj me zanima,ko opravim pregled ali dobim takoj potrdilo o pregledu in ali lahko nesem v petek takoj te zadeve na sodisce?ali morem pocakat na potrdilo?ali se morem prej najaviti na sodiscu?in koliko casa imam moznost za vloziti vlogo z pregledom po tem sklepu?v naprej se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam
Pozdravljeni, kolikor mi je znano dobite listino o opravljenem preglede nekaj za tem, ko ga opravite. Ko oimate listine lahko zaprosite za vrnitev začasno odvzetega v.d. Na sodišču se ni potrebno najaviti. Vlogo oddate na vložišču sodišča. Čas ni omejen. Lp
Pozdravljeni,
napihal sem 0.69. Seznanjem sem z celotnim postopkom pogojne vrnitve v.d. Me pa zanima sledeče: kako na postopek odložitve izvršitve prenehanja veljavnosti v.d. vpliva dejstvo, da sem moral izpit že ponovno opravljati pred 1 letom in 8 mesci (sicer zaradi dveh prekrškov iz naslova hitrosti – bil sem še voznik začetnik).
Hvala za odgovor in lp.
Pozdravljeni, se opravičujem za pozen odgovor, sem bil odsoten 14 dni. To, da ste že enkart ponovno opravljali v.d. ni najboljša popotnica pri odobritvi predloga za t.i. pogojni odvzem. Predlog lahko vložite vendar menim, da ne bo uspešen. Seveda je odločitev v sodnikovih “rokah”. Lp
Pozdravljeni!
Pri začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja je za njegovo vrnitev za čas trajanja postopka na sodišču odločilno sledeče:
– spoštovanje vseh predpisanih rokov za vložitev sodnega pisanja;
– vsebina predloga za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja mora vsebovati vse potrebne bistvene pravne vsebine (ne gre kar po domače);
– predlog mora biti primerno pravno utemeljen in individualno prilagojen vsakemu primeru posebej;
– primerno obnašanje pred Policijo in sodnikom;
– morebitne olajševalne okoliščine glede nujnosti vrnitve začasno odvzetega vozniškega dovoljenja (brezposelnost, nosečnost, otroci, bolezen v družini, …);
– vaši prejšnji storjeni prekrški;
– opravljen kontrolni zdravniški pregled.
Sodišče na podlagi vsega navedenega odloči o vsakem primeru posebej. V kolikor vam je začasno odvzeto vozniško dovoljenje za čas trajanja postopka pred sodiščem vrnjeno, imate v nadaljevanju po prejemu sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja bistveno večje možnosti, da se vam izvršitev ukrepa s primernim predlogom odloži. Zato je ta del postopka za preprečitev ponovnega opravljanja zdravniškega pregleda tolikio bolj pomemben!
Na podlagi preko 220 individualnih izkušenj po uvedbi novele Zakona o prekrških in Zakona o voznikih vam v naši pisarni nudimo:
– individualno obravnavo vsakega primera posebej (ne gre kar po splošnih obrazcih);
– nasvete, kako se zagovarjati na sodišču;
– pravočasno vložitev vseh sodnih pisanj, da ne zamudite rokov;
– nasvete kam na kontrolni zdravniški pregled in nasvete o potrebnih zdravljenjih pred pregledom v primeru hujših težav z alkoholom;
– v primeru brezposelnosti vam pomagamo pri oprostitvi (v primeru prejemanja socialne podpore) ali obročnem plačilu (v primeru prejemanja nadomestila) sodnih taks;
– ostale nasvete in vodenje skozi postopek.
Takoj po prejemu sklepa o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja napišite na njegovo prvo stran datum prejema. Poskeniran sklep in vabilo na zaslišanje čimprej pošljite na našo elektronsko pošto XXX. Priložite tudi vaše kontaktne podatke (GSM).
Ne ostani brez vozniške!
mag. Uroš Zadnikar, univ.dipl.uir.
Pozdravljeni,
situacija je taka da sem zavil s ceste in nekdo, ki je to videl je poklical policijo. Ta je prišla in mi dala pihat napihal sem 1,07. Začasno so mi odvezeli vozniško. Zanima me kako se ravnati sedaj. Policija obravnava dogotek kot prometno nesrečo. Ali imam sploh kaj možnosti, da dobim vozniško nazaj.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore!
Pozdravljeni, v roku petih dni boste dobili sklep o začasno odvzetem v.d. Na ta sklep lahko podate prdlog za vrnitev začasno odv. v.d. skupaj z kontrolnim zdravniškim pregledom. Na spodnjem naslovu najdete koncesionarje, ki izvajajo omenjne preglede. V predlogu opišite in podajte razloge zakaj potrebujete v.d. Predlog bo sodišče pregledalo in vam odgovorilo. Če VAm vrnejo v.d. se lahko vozite do sodbe o prenehanju veljavnosti v.d. Torej vabljeni boste na zaslišanje, kjer bo sodišče ugotavljalo dejstva. Glede na rezultat menim, da Vam bodo izdali sodbo o prenehanju veljavnosti v.d. Na to sodbo lahko vlagate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. t.i. pogojni odvzem. Za več info me kontaktirjate na mail ali tel. Lp
http://www.avp-rs.si/vozniki/rehabilitacijski-programi-za-voznike-prekrskarje
Pozdravljeni!
Danes so mojega moža ustavili in je napihal 0,62. Vzeli so mu vozniško dovoljenje. Star je 60 let.
Enkrat so mu že vzeli zaradi alkohola in je delal ponovno izpit.
Zanima me, kaj sedaj sledi. Nujno rabi v. d., ker je zaposlen v Avstriji, 4 mesece je v bolniški, ker je bil operiran na mehurju ( rak), poleg tega pa še ima osteroartrozo, ( dve težki diagnozi – je na tleh). Sedaj pa ima ogromno kontrol, slikanje, ultrazvok, komisijo za bolniško in to v Avstriji. Zaradi tega tudi stiska, dolgo ni pil ( v življenju pač ima nesrečo, da ga takrat ustavijo in če je to po nekaj mesecih, ko ne pije nič, pa se enkrat, ga ustavijo – vem to ni opravičilo).
Prebrala sem, da tudi vi pomagate reševati takšne primere. Kako poteka postopek, če vi prevzamete?
Pozdravljeni, postopek je sledeč, V roku 5 delovnih dni bo dobil sklep o začasno odvzetem vozniškem dovoljenju (z.o.v.d.). Če ga želi dobiti nazaj mora opraviti kontrolni zdravniški pregled (spodaj na povezavi imate seznam kje ga lahko opravi) in vložiti predlog za vrnitev z.o.v.d. V predlogu je potrebno navsti tehtne razloge zakaj potrebuje v.d. Če bo sodišče sledilo predlogu mu ga bodo vrnili in se bo lahko do nadalnjega vozil. Nato bo dobil vabilo na zaslišanje, kjer bo sodišče ugotovilo, da je storil prekršek za katerega je predpisana kazen min. 1200€ in izrek 18 kazenskih točk, po pravnomočnosti sodbe bo dobil sklep, ki bo govoril, da mu v.d. preneha veljati v roku 30 dni od prejema sklepa. Po pravnomočnosti tega, zadnjega sklepa lahko v roku 15 dni vlaga predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. predlog za t.i. pogojni odvzem. Če bo sodišče sledilo predlogu bo dobil od 6 mes. do 24 mes. t.i. pogojne dobe, v kateri ne bo smel storiti prekrška za več kot 3 k.t. ali za več kot 700€. Če bo storil tak prekršek mu bodo v.d. odvzeli oz. mu bo prenehal veljati. Za ostale stvari vam sporočim po mailu. Lp
Pozdravljeni,
V torek sem se zaletel v vozilo pred mano. Voznik se ni želel dogovoriti in je poklical policijo. Ko so mi dali za pihati je alkotest pokazal 0,65. Od prej imam že 10 KT. Policist mi je odvzel VD in mi dejal, da ga dobim nazaj v roku 5 dni.
Zanima me, ali je kakšna možnost, da bom dobil izpit nazaj? Mi lahko vi pomagate pri tem?
Zahvaljujem se vam za odgovore,
Primož
Pozdravljeni, policist Vam je verjetno rekel, da v roku 5 dni dobite sklep o ozačasno odvzetem v.d. Glede na rezultat alkotesta vam bo sodišče izreklo denarno kazen od 1200€ dalje in ukrep prenehanje veljavnosti v.d. Na sklep o začasno odvzetem v.d. lahko vlagate predlog za vrnitev skupaj z kontrolnim zdr. pregledom in tudi na sklep o prenehanju veljavnosti v.d. lahko vlagate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. ti. za pogojni odvzem. Predloge lahko spišete sami lahko pa vam pomagamo tudi mi. V slednjem me kontaktirjate na mail. Lp
Pozdravljeni,
Imam še vprašanja glede plačila globe, ki sem jo dobil op prekršku. Polovična globa velja 8 dni od pravnomočnosti.
Se za to, da je kazen pravnomočna šteje datum vročitve ali 8 dni po njej (8 dni je namreč časa, da podaš pritožbo) in je torej čas za polovično kazen 16 dni od dneva prekrška?
Hvala in lep pozdrav
Primož
Spoštovani
Tudi jaz imam izkušnjo z alkoholom za volanom, gre kar nekaj živcev ,čakanja in denarja, ampak vse se uredi, pred kratkim sem dobil še sklep sodišča o prenehanju izvršitve veljavnosti vozniškega dovoljenja, v katerem piše, da imam preizkusno dobo 6 mesecev in v tem času se moram udeležiti psihosocialnih delavnic na katere sem se že prijavil in da v teh šestih mesecih ne smem storiti nobenega večjega prekrška. Zanima me dvoje, kaj se smatra kot večji prekršek je za to dovolj že pas ali telefon in še, če kdo ve kdaj se kazenske točke imam jih seveda 18 potem izbrišejo, po končanem rehalibitacijskem programu in preizkusni dobi ,to je v mojem primeru 6 mesecev ali po dveh letih kot je po zakonu
Najlepša hvala za odgovor
Pozdravljeni, za večji prekršek se smatra prekršek za katerega je so predpisane kazneske točke in prekršek za katerega je predpisana globa 700€ ali več. Kazenske točke se brišejo po dveh letih od pravnomočnosti prekrška. Lp
Pozdravljeni, odogovor za g. Primož na spodnje vpr. Polovična globa se lahko plača v 16 dneh od vročitve pl. naloga. Pravnomočna pa postane 8 dan po vročitvi. Lp
Imam še vprašanja glede plačila globe, ki sem jo dobil op prekršku. Polovična globa velja 8 dni od pravnomočnosti.
Se za to, da je kazen pravnomočna šteje datum vročitve ali 8 dni po njej (8 dni je namreč časa, da podaš pritožbo) in je torej čas za polovično kazen 16 dni od dneva prekrška?
Hvala in lep pozdrav
Primož
Hvala za odgovor, zanima me pa še to, po šestih mesecih ko opravim psihosocialne delavnice in poteče preizkusna doba in je vse tako kot mora biti, kaj še sledi, kajti če se k.t. 18 jih imam zbrišejo po dveh letih, potem je vse skupaj dejansko dve leti pogojnega, kaj se zgodi ,če po enem letu dobim 3 točke, je potem zopet isti postopek ali ti vzamejo vozniško. lp
Pozdravljeni, žal ne razumem vprašanaja oz. navedb. Kaj mislite s tem, da so vas ustavili z pipko, kaj je to? In kam nazaj so vas poklicali. Torej ali ste vozili avto se parkirali in izstopili nakar so k vozilu pristopili policisti in opravili postopek. MAlo bolj jasno napišite zadeve. Lp
Pozdravljeni…
Zanima me, če ima kdo kakšen vzorec kako mora izgledat prošnja za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega ? Ali je oblika enaka kot tale file http://zelenik.net/wp-content/uploads/2012/10/predlog.docx ali je potrebno kaj dodati / spremeniti ?
Hvala za pomoč, upam, da mi uspe 😛
Lp, Marko
mail : h3mpek@gmail.com
mene zanima,31.10 13 sem mela nesrečo,z vozniko osebnega vozila neregistriranega avtomobila,brez vozniškega dovoljenja,vinjen napiho 1,20 , v avtonu nldoletne otroke 3,5,10 let stare ,niti ene škode,kriv je pa biv on ,sporazumela sva se na mestu brez policije,nadknadno po 2urah je prijavila policiji nevem zakal
j,nesreča je bila ob 19 uri policisti so me pa ob 00.15uri peljali na strokovni pregled ki mi je pokazo kr 1.10,alkohol se uživala po nesreči ker smo imeli praznovanje ,zdaj po 8 dneh sem naredila pritožbo 10 let nobenga prekrška nikoli na cesti ne uživam alkohol ,skr da sploh ne pijem,dobila se odgovor na so mi oprostili in da so ustavli postopek vse ok.včeraj zvečer pa prideta policista in mi povesta da je kljub temu sodna medicina dala to na sodišče da so ugotovili da sem mela pri nesreči alkohol v sebi kam se še lahko obrnem prosim za pomoč
Pozdravljeni, trenutno ne morete narediti kaj dosti. Počakajte na listine, ki vam jih bodo poslali, verjetno boste dobili vabilo na zaslišanje in tam razložite kako je bilo. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.