Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Napihal 0,75, začasno odvzeto vozniško dovojenje

Napihal 0,75, začasno odvzeto vozniško dovojenje

Pozdravljeni, glede na rezlutat pihanja Vam grozi odvzem. Verjetno so Vam policisti začasno odvzeli v.d.? Ali ste že dobili sklep sodišča o začasnop odvzetem v.d.? Na podlagi opravljenega kontrolnega zdravniškega pregleda lahko zaprosite za vrnitev do sodbe. Glede na sodbo lahko zaprosite za t.i pogojni odvzem. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Spoštovani,

glede na koncentracijo alkohola v organizmu, vam bo sodišče izdalo sklep o začasnem odvzemu VD. Po prejemu tega sklepa lahko predlagate, da vam sodišče začasno odvzeto VD vrne še pred zaključkom postopka. V predlogu morate natančno opisati zakaj VD potrebujete ter morate priložiti zdravniško spričevalo o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu. Če bo sodišče vašemu predlogu ugodilo, vam bo vrnjeno vaše VD in lahko spet vozite. Glede prekrška bo sodišče izdalo sodbo, s katero vam bo izreklo globo in 18 KT. Po pravnomočnosti te sodbe pa vam bo izdalo sklep o prenehanju veljavnosti VD. Po prejemu tega sklepa počakate 8 dni, nato pa v roku 15 dni vložite predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD. Če bo sodišče vašemu predlogu ugodilo vam bo izdalo sklep, v katerem vam bo določilo preizkusno dobo v kateri ne smete storiti hujšega prekrška in vam naložilo še nekatere druge obveznosti. če jih boste izpolnili, vam ne bo treba ponovno opravljati voznišjkega izpita.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Ja,policisti so mi v.d. odvzeli,sklep sodišča še nisem dobil.
Najlepša hvala za odgovore in nasvete!!!!

Ali obstaja kak formular za odlozitev odvzema VD ( tistega ki ga oddas za pogojno , ko si enkrat na zaslisanju)… ali je to isto kot prosnja da vam sodišče začasno odvzeto VD vrne še pred zaključkom postopka..

jst sm napihal 072. nobene kazni zadnjih 15 let, sklep sem ze dobil , a razgovor imam cez dobre 3 tedne. Ali bom v tako kratkem casu ( pred razgovorom) sploh dobil voznisko, ali naj kar pocakaam in oddam prosnjo in zdravniski pregled na samem zrazgovoru..

Mogoce pa prosnja po vrnitvi ( zacasni ) pomaga pri naslednjem koraku, saj stem dokazes da voznisko res potrebujes ?? 🙂

Pozdravljeni, ne razumem čisto dobor vprašanja. Torej napihali ste in so Vam začasno odvzeli v.d. Potem ste v roku 5 dni dobili sklep o začasnem odvzemu v.d. Sedaj vas zanima ali alhko dobite v.d. nazaj.
Če opravite kontrolni zdr. pregled in oddate vlogo na pristojno sodišče z kont. zdr. pregledom ter razlogi zakaj potrebujete v.d. boste (verjetno) dobili začasno odvzeto v.d. nazaj. Po zaslišanju bo sodišče izdalo sodbo v kateri bo ugotovilo, da ste storili prekršek za katerega je predpisano 18 k.t. in prenehanje veljanosti v.d. Na to sodbo oz. po njej lahko vložite predlog za odlog prenehanja veljevanosti v.d. oz. t.i. pogojni odvzem. Torej to je vrstni red kako bo oz. naj bi zadeva potekala. Seveda imate na vsak sklep možnost pritožbe kar pa odsvetujem. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Na to sodbo oz. po njej lahko vložite predlog za odlog prenehanja veljevanosti v.d. oz. t.i. pogojni odvzem..

Zanima me ali obstaja ta predlog za odlog kot kak form za ispovniti ali to napises sam ??
Hvala
LP

Pozdravljeni, predlog lahko napišete sami, ne obstaja obrazec za to. Lp

V kranju te pri kontrolnem pregledu napotijo na odvzem krvi 2× .. z eno mesecnim premorom in tudi na PAS test v metadonsko kliniko.. Je to normalna praksa ali ?

1.Predvsem me zanima ta 2× odvzem krvi , saj to podaljsa vse skupaj za en mesec.
PAS test dobis v 1 minuti.
LP

Pozdravljeni, glede zdr. pregledov se zdravnik odloča kako in kaj. Torej če zdravnik dvomi v Vaše rezultate vas lahko ponovno pošlje na preglede krvi ali česa drugega. Dostikrat so v dilemi ali so rezultati (npr. zaznajo alkohol v krvi ali na jetrih) trenutni ali trajni. Zato se odločijo za ponoven preglede čez nekaj časa. Od rezultatov je odvisno ali vam naložijo še psihosocialne ali eduakcijske delavnice, varno vožnjo, zdravljenje… Lp

Meni so nalozili 2× pregled krvi takoj .. brez da bi videli prvi izvid ? Tudi PAS je biu povsem negativen .. se bojim da bom stem zamudil rok za oddajo prosnje za odlok
LP

Pozdravljeni, zdravniku recite, da sem vam mudi zaradi oddaje predloga. Lp

Spoštovani,

Lahko vložite predlog in napišete, zakaj niste priložili tudi zdravniškega spričevala. Sodišče praviloma to upošteva.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Pozdrav.

Poskušam pomagati kolegu, ki je napihal 0,67. Sledil je začasni odvzem v.d. in predlog k sodniku za prekrške. Srečo imamo, da so na sporedu tudi sod. počitnice in bo verjetno potrebno še toliko več čakati.

Če prav razumem, je potrebno pridobiti zdrav. potrdilo in že pred tem pa se lahko tudi osebno zglasiš na okrajnem (pristojnem) sodišču in zaprosiš za zaslišanje in vrnitev začasno odvzetega v.d. Ali je potrebno prošnjo vložiti pisno in priložiti zdrav. spričevalo?

Vprašal pa bi še, kako sodišče upošteva kakšne procesne napake oz. če se te sploh lahko tako smatrajo. Npr. videli smo, da so policaji polkrožno obrnili v križišču in se podali v zasledovanje za nami, mi pa smo se med tem že ustavili in parkirali ter izključili motor. Brez luči so pristopili k avtu in zahtevali preizkus alkoholiziranosti oz. kontrolo prometa. Ali ima to lahko kakšen vpliv oz. ali je lahko to podlaga za zahtevo za izločitev dokazov?

Ali je olajševalna okoliščina tudi to, da je bil ustavljen na poti od kluba do doma v razdalji 500 metrov in 200 metrov pred domom. Nekaj minut Pred tem je spil 2 pivi in pol in je verjetno tudi zato toliko napihal.

Hvala in lep pozdrav.

A

Pozdravljeni, glede na napisano menim, da imate dobre možnosti za ugoditev predloga za odlog prenehanja veljavnosti v.d. (t.i. predlog za pogojni odvzem). Napišite predlog in v njem pojasnite, da voznik obžaluje prekršek in hkrati zakaj potrebuje v.d. Najprej naj opravi kontrolni zdravniški pregled in odda vlogo z razlogi za vrnitev v.d. Zraven nujno priložite kontrolni zdr. pregl. še prej si ga kopiratjte. V roku 5 dni ste morali dobiti sklep iz sodišča kje je začasno odvzeto v.d. Nato bo imel obravnavo in dobil kazen za prenehanje veljavnosti v.d. Po pravnomočnosti sodbe vlagate predlog za t.i. pogojni odvzem. V njem ponovno navedite razloge zakaj potrebuje v.d. in zraven priložite kopijo kont. zdr. pregleda, ter navedite, da ste izvirnik že oddali pri vlogi za vrnitev začasno odvzetega v.d. Kar se tiče procesnih napak glede na napisano menim, da jih ni bilo. Policisti lahko ustavijo kjerkoli in kadarkoli. To, da ste že stali ni podatek, ker so vas videli, da ste malo prej vozili. Lahko vam dajo za “pihati” tudi če sedite v parkiranem avtu. Lp

Spoštovani,

Glede procesnih napak, ki jih navajate jih sicer lahko uveljavljate na zaslišanju vendar zagotovbo ne bodo upoštevane, sploh če je voznik podpisal zapisnik o preizkusu alkoholiziranosti.

Čim prej opravite zdr. pregled oz. se nanj naročite, ker so dopusti in se čaka dalj časa. Na sodišču pa glede teh postopkov sodne počitnice ne veljajo in je vaš kolega lahko zaslišan tudi v tem času, če je sodnik, ki mu je zadeva dodeljena v službi.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Zanima me kako poteka kontrolni zdravniski pregled. Hvala za odgovore

Pozdravljeni, glede poteka zdr. pregleda se pozanimajte pri zdarvniku. Sam nimam informacij kako poteka pregled. Lp

Pozdrav
Bi potreboval nasvet, včeraj sem na skuterju 50ccm napihal 0,73. Policaj je dejal da mi je odvzeto dovoljenje za 24 ur. Ukrep bo dan s strani sodnice. V ponedeljek 12.8.2013 sem se prijavil na zdravniški izpit. Kaj sledi vsemu temu.
lp

Pozdravljeni, v roku 5 delovnih dni boste dobili iz pristojnega sodišča sklep o začasno odvzetem v.d. Ko boste imeli kontrolni zdravniški pregled lahko na sodišče oddate vlogo z razlogi za vrnitev v.d. Načeloma vračajo začasno odvzete v.d. Ko Vam vrnejo v.d. se lahko vozite. Nato boste vabljeni na sodišče, na zaslišanje, kjer bodo ugotovili, da ste storili prekršek za odvzem v.d. in izdali sodbo o katera bo govorila o prenehanju veljavnosti v.d. Po pravnomočnosti sodbe lahko podate predlog z razlogi zakaj potrebujete v.d., za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. t.i. pogojni odvzem. Nato vam bo sodišče ugodilo ali pa ne. Odvisno od razlogov in vaše prometne preteklolsti. Če predlogu sledijo vam odobrijo odložitev v času od 6 mes do 24 mes. V tem času ne smete storiti hujšega prometnega prekrška. Če ga vam veljavnost v.d. preneha veljati. Lp

g.Luka,
Hvala na odgovoru. V teh petih dneh mi izpit ne velja? Kar se tiče kaznovanosti, je ni bilo, vsaj 15 let. Kako je pa kaj z pregledom storitev prekrškov za nazaj, gledajo za 10 let ali več. No tole z mopedom je bilo neodgovorno, če bi poznal zakon tega ne bi storil. Z avtom naredim do 150000 KM z motorjom ki ima 180 konjskih moči pa od kar imam družino vsaj 6000 km. V enajstih letih ni bil prisotnosti akohola pri vožnji . Saj pravim nisem vedel da se zgodi to, mislil sem da bo denarna kazen.
Za veljavnost sprašujem, ker moram delati in tudi pridobiti 12000€. Ker sem dobil občutek že od policista, da sem akloholik. Ne vem vse se ne more metati v isti koš. Bi pa še prašal vi naredite postopke, ki ste jih navedli?
lp
Primož

Pozdravljeni, v.d. vam ne velja dokler ga fizično ne dobite nazaj, torej tudi teh 5 dni ne. Vse postopke lahko peljemo mi. konatkitrajte me na mail info@as-amtk.si. Lp Luka

Pozdravljeni

V petek 9.8 so me ustavili policaji in mi odredili alkotest kateri je pokazal 0,58.odvzeli so mi v.d.in prepovedali nadaljno voznjo.ko je policaj izpolnil vse papirje sem jih vse podpisal brez kakrsnih koli problemov.povedal mi je da gre zadeva na sodisce in da imam zdaj trenutno prepoved v.d.zanima me kako naj zdaj postopam,ali je moznost da prav izgubim v.d in kaj lahko naredim da ga ne zgubim.

Pozdravljeni, najprej opravite kontrolni zdravniški pregled, spodaj na povezavi imate naslove kje se jih lahko opravlja. Nato lahko, z vlogo in kont. zdr. pregledom, zaprosite za vrnitev začasno odvzetega v.d. Ko ga dobite se lahko vozite. Kasneje boste dobili sodbo, ki bo govorila o prekršku in kazni. Za ta prekršek je predpisana kazen 16 kazenskih točk in 900€ globe. Torej, če od prej nimate k.t. vam ne grozi prenehanje veljavnosti v.d. Lp

http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si/pageuploads/zakonodaja/pravilnik_vozniki_2012/seznam_pooblascenih_izvajalcev_zdravstvene_dejavnosti.pdf

Pozdravljeni

Zanima me se to,namrec na dolocenih forumih in straneh sem zasledil da je zadnja meja 0.52,glede na to da sem napihal 0,58,me zanima ali sigurno drži to kar ste mi odgovorili glede kazni torej 900euro kazni in 16 k.t.hvala za vas odgovor in lepo pozdravljeni

Pozdravljeni, ja imate prav, narobe sem odgovoril, ne vem kako sem spregledal. Se opravičujem. Za ta prekršek je izrek 18 k.t. in 1200€ globe in posledično Vam “grozi” prenehanje veljavnosti v.d. Še vedno velja, da čim prej opravite kontrolni zdr. pregled in podate vlogo za vrnitev začasno odvzetega v.d. Potem boste vabljeni na zaslišanje in nato dobite sodbo, ki bo govorila o prenehanju veljavnosti v.d. Po pravnomočnosti oddate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. za t.i. pogojni odvzem. Še 1x se opravičujem za napačen odgovor prej. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close