Napihal 0,75, začasno odvzeto vozniško dovojenje
Pozdravljeni, z sklepom so začasno vam začasno odvzeli v.d. do konca postopka o odločanju o prenehanju veljavnosti v.d. Sledilo bo zaslišanje, po zaslišanju sodba z min. globo 1200,00€ in izrekom 18 kazenskih točk. Po prvavnomočni sodbi boste dobili sklep o prenhanju veljavnosti v.d. Če opravite kontrolni zdravniški pregled lahk ozaprošamo za vrnitev začasno odvztetega v.d. in nato še za t.i. pogojno obdržanje v.d. Če sodišče sledi/odobri predloge vam v.d. vrnejo in določijo od 6mes. do 24mes. pogojne kaznei, v kateri se lahko vozite ne smete pa storiti hujšega prometnega prekrška. Če ga vam v.d. preneha veljati in če ga želite imeti ga je potrebno ponovno opraviti. Lp
Pozdravljeni,
Že pred nekaj leti so mi odvzeli vozniško dovoljenje. Žal je bila tudi po tem vožnja brez VDja, tudi ta je bila že pred več leti. Zanima me kakšne so časoven omejitve za ponovno opravljanje VDja? Oz ali lahko kje preverim ali lahko že opravljam VD ali še velja kakšna omejitev?
Hvala za odg,
Z.
Pozdravljeni, načeloma je prepoved vožnje 6 mes. po prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Lahko je tudi več. Za vse informacije se osebno obrnite na upravno enoto in vam bodo povedali kako in kaj. Če je preteklo več let menim, da nimate prepovedi ampak preverite kot sem napisal. Lp
Pozdravljeni, v zvezi s čem imate zaslišanje? Predvidevam, da ste napihali več kot 0,52 in so vam začasno odvzeli v.d. Če je tako, lahko po opravljenem kontrolnem zdr. pregledu, z predlogom, zaprosite za vrnitev začasno odvzetega v.d. Po zaslišanju boste dobili sodbo in po sodbi sklep o prenhanju veljavnosti v.d. Tudi na ta sklep lahko podate predlog za t.i. pogojn oobdžanje v.d. Če sodišče sledi predlogom vam vrnejo v.d. in določijo od 6 mes. do 24 mes. pogojne dobe v kateri se lahko vozite ne smete pa storiti hujšega prekrška. To je vsak prekršek za katerega so predpisne kazenske točke. Za več info mi pišite na mail, ki je spodaj. Lp
Pozdravljeni,
Naletel sme na težavo po imenu prva pomoč. Ker ne najdem kartončka o opravljeni prvi pomoči sem prosil, za izdajo dvojnika pri RK območno združenje Ljubljana. Žal so mi sporočili, da me ne najdejo v registru.
Če se prav spomnim sem delal prvo pomoč ob vozniškem, je pa že dolgo nazaj in se ne spomnim ravno dobro. Je možno, da sem to delal v avtošoli? Žal avtošola ne obstaja več. Zanima me kakšne so sploh še možnosti, da pridem do »kartončka«? Je možno, da je avtošola sodelovala z kako drugim območnim združenjem in ne Ljubljanskim? Lahko mogoče poizkusim z poizvedbo pri več območnih združenjih?
Hvala za odg.
Lp
Z
Pozdravljeni, RKS oz. Območne enote imajo arhiv izpitov prve pomoči nekje od leta 1980. Morda ne vsa združenja ampak večino njih. Tako, kot ste pomislili vam predlagam, da se pozanimate na bližnjih območnih enotah RKS, npr. Grosuplje, Domžale, Vrhnika in morda vas najdejo v arhivu. Povejte jim, da avtošola ne obstaja več in jih povprašajte, če so sodelovali kdaj z njimi. Drugače pa, če vas nikjer ne najdejo boste morali ponovno opravljati izpit iz prve pomoči. Lp
Pozdravljeni, upanje obstaja. Ko je pregled opravljen lahko podamo predlog za vrnitev odvzetega v.d. Vrnitev je odvisna od tehtnih razlogov zakaj potrebujete v.d. in spisanega predloga. Lp
Pozdravljeni, če boste predlog oddali brez pregleda ga načeloma zavržejo kot nepopolnega. Tako, da vam ne priporočam vlaganje brez pregleda. In predno ne dobite sklepa o začasno odvzetem v.d. ga ne morete vlagati. Verjamem, da se vam mudi vendar je potrebno sprejeti odgovornost za prekršek, ki ste ga storili. Imamo zakonsko predpisane postopke, ki so kakršni so. Srečo imamo, da sploh obstaja možnost obdržanja v.d. Predlagam vam, da opravite pregled in se nato oddaja predlog za vrnitev. Razloge, ki ste jih našteli so lahko zadovoljivi. Pomembno je, da je predlog dobro in razumno spisan. Postavite se “kožo” sodnika, ki dnevno bere razloge zakaj potrebujete v.d. in hkrati se odloča ali ste varni ali ne, torej ali vas spusti na cesto ali ne zaradi varnosti. Predvsem je osnova ta, da ste bili močno vinjeni za volanom in voznik, ki se zaveda, da je odvisen od v.d. tega ne stori. Vsakemu pa se lahko zgodi. Ni vse samo v tem, da se v.d. potrebuje za službo. Služba lahko nadomesti manjkajočega ali spremni način dela. Torej previdno pri pisanju… Lp
Pozdravljeni.Dne 20.4 2020 sem v naselju prevozil radar 75 km/h 25 vec alkotest mi je pa pokazal 0,73 promila.Takojsen odvzem. Zdaj pa me zanima,ce je mozno dobit izpit nazaj.S tem da sem 24.2.2017 prav tak imel odzem,alkotest mi je takrat pokazal 0.86 promila.Takrat sem dobil izpit nazaj,odlok,zdravnisko spricevalo in endukacijske delavnice(najcenejse).Dne 14.6.2018 mi je potekla preiskusna doba in izbris tock.Med obema prekrskoma je minilo 3 leta in 2 meseca.Od preiskusne dobe pa do prekrska pa 1 leto in 8 mesecov.Ta bo tezka ali upanje mora bit.Najlepsa hvala za odgovor. Joze 44 let
Pozdravljeni, od zadnjega poteka pogojne dobe mora preteči dve leti, v nasprotnem bo sodišče predlog zavrnilo. Glede na situacijo pa vseeno predlagam, da poizkusite s ponovno oddajo predloga za odlog prenehanja veljavnosti v.d. za t.i. pogojno obdržanje v.d. Morda uspe. Torej sam ne bi sedaj zahteval vračilo začasno odvzetega v.d. ampak počakal na sodbo in sklep o prenehanju in nato vlagal predlog za pogojno. Kakorkoli, potrebovali boste kont. zdr. pregled in brez le tega ne morete zaprositi za vračilo začasno odvzetega v.d. Med tem morda poteče dve leti od zadnje pogojne. Pomeni pa tudi, da ste ves ta čas brez v.d. in pregled boste potrebvovali tudi v primeru ponovnega opravljanja v.d. Lp
Pozdravljeni.Kako to mislite ni otezevalnih okoliscin?Ker meni se zdi,da je minilo 1 leto in 10 mesecev od pogojne ( v presnjem postu sem narobe napisal 1 leto 8 mesecev).Potem bi to pomenilo ,da mi manjka se 2 meseca.Ce to drzi in ce vlozim zdaj takoj za zacasno vrnitev je velika verjetnost da nebo nic z izpita.? Kako ste mislili,da mi mogoce potece 2 leti pogojna s tem,da dobim domov sklep npr:28.6.2020?In v tem primeru so moznosti za vrnitev vecje?Ali to pomeni,da se ne steje pogojna do prekrska ampak do sklepa o prenehanju vozniskega izpita? Leta 2017 sem cakal 8 mesecev na sklep o prenehanju v.d in 10 mesec dobil pogojno v.d. Upam da nebo zaj tak. Ce pa je slucajno od pogojne ze vec kot 2 leti takrat pa lahko zaprosim takoj zdaj za v.d?Najlepsa hvala ka ste si vzeli cas za mene pa mi pomagali.Stres je malo manjsi. Lep dan Joze 44let
Pozdravljeni, zgleda, da sem odgovorjal nekomu drugemu in napačno posredoval prejšnji odgovor vam. Se opravičujem. Torej v vaši zadevi mora poteči najmanj dve leti od poteka zadnje pogojne dobe. Če še ni, bo sodišče predlog avtomatično zavrnilo zaradi tega. V odgovoru pred tem, sem že enako odgovoril in hkrati zapisal, da bi sam kljube temu, po pravnomočnem sklepu o prenehanju veljavnosti v.d. oddal predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d., ker bo morda takrat že poteklo dve leti od zadnje pogojne ,če vam manjka samo 2 dobra meseca kot navajate. Če pa ne bo poteklo, pa boste ostali brez veljavnega v.d. Žal ste se znašli v situaciji, ko trenutno ne morete nič drugega kot samo čakati kdaj vam sodišče pošlje listine itd. Predlagam vam tudi, da se na pristojni UE ali sodišču pozanimate kdaj točno poteče dvoletni rok od zadnje pogojne oz. kdaj točno se vam je zadnja pogojna iztekla in tako dobite točen datum kdaj lahko ponovno vlagate predlog za pogojno obdržanje v.d. Sam vam takole na pamet ne morem povedati kdaj je to, ker je vse to napisano v listinah, ki ste jih dobili v prejšnjem postopku-prejšnji pogojni. Res bo najlažje, če se pozanimate najprej in nato premislite kako in kaj naprej. Če 28.6.20 poteče dve leti od zadnje pogojne potem lahko po tem datumu, vlagate predlog za novo pogojno in bo sodišče to obravnavalo, če ne bo prepozno. Če pa ne poteklo dve leti od zadnje pogojne pa bo sodišče predlog avtomatično zavrnilo zaradi tega.
Za vrnitev začasno odvztetega v.d, potrebujete opravljen kontrolni zdravniški pregled, ki pa ga, kot mi je znano, sedaj ne morete opraviti saj jih ne opravljajo. Pozanimajte se kdaj vam poteče pogojna in kako je z opravljanjem kont. zdr. pregleda. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.