Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek napake

napake

Govorim o Robijevem prepričanju, da je VELIKO takih žensk (že skoraj pravilo?)
Jaz pa recimo nobene take ne poznam, pa sem že dolgo na svetu.
To, kar ti opisuješ je skrajnost, ne pravilo.[/quote]

Da, skrajnost. Edino ne vem, če sva z istega planeta, ker takih, ki jih poznaš ti, jaz ne naštejem niti na prste ene roke, nasprotnih primerov pa kar za nekaj rok. Očitno so okoli tebe pač bolj pozitivne punce, žene, ki se v tej vlogi znajdejo in se zrelo spopadajo z izivi.[/quote]

Za nekaj rok ????? 30, 40 takih furij poznaš?
Madona.
Jest sem zdajle resno napela spomin, da se kakšne spomnim, pa je bila…ena mama od
moje sošolke…obup od ženske, nihče je ni maral, spomnim se, kako sem kot punca
gruntala, zakaj jo je od sošolke oče poročil, kaj hudika mu je bilo :-)))
Pa v familiji ena teta….ampak ona je bila en tak hecen primer….v prvi vrsti lena , je pa
znala super delegirat, kaj je treba narest in predvsem kako :-))) Ni pa bila tečna, bolj je
jamrala in se delala največjo revco….in krasno “skoz prišla” z nič dela 🙂
In to je to . Dva komada, ri pa 30?
Pa čist res ni možno, da si čist mejčken pristranski, glede na svojo izkušnjo?

Po onetovi teoriji se ženska po porodu spremeni (in moški ji mora sledit) :-)))

ja, jebela no, po večini tvojih zapisov sodeč sama ravno ne verjameš v to – kar se dedcev tiče. No, razen če k temu dodajaš, da jih je 9 od 10-tih takšnih, ne pa vsi. :-))), kajti dejstvo je, da se na tak način odzivaš- vedno apriori najprej nalepiš krivdo moškemu – brez pomisleka.

Moji zapisi pa seveda delujejo zagrenjeno in včasih pretiravam, priznam to. Ampak so le odgovor na tvoje in tvojim podobne – recimo v podobnem tonu :-))

Po onetovi teoriji se ženska po porodu spremeni (in moški ji mora sledit) :-)))[/quote]

Po moji teoriji se pa vsi ves čas spreminjamo in otrok je le eden izmed faktorjev…ostali
so recimo nove službe, novi ljudje, ki vstopajo v naša življenja, novi hobiji, športi, ki se
jih lotevamo, celo knjige, ki jih beremo in filmi in oddaje, ki jih gledamo.
Vse to vpliva na nas in nas spreminja.
In če spremenjena oseba uspe še vedno ljubiti drugo spremenjeno osebo, sta zmagala 🙂

Zanimivo.

Delegacija je umetnost.

*Samo za primer. Če se omejimo samo za našo državico, je problem ravno to, delegacija. Na eni strani bi ogromno ljudi radi delali, pa jim noben ne zna ali pa noče nič delegirat.

Zanimivo.

Delegacija je umetnost.

*Samo za primer. Če se omejimo samo za našo državico, je problem ravno to, delegacija. Na eni strani bi ogromno ljudi radi delali, pa jim noben ne zna ali pa noče nič delegirat.

ja, jebela no, po večini tvojih zapisov sodeč sama ravno ne verjameš v to – kar se dedcev tiče. No, razen če k temu dodajaš, da jih je 9 od 10-tih takšnih, ne pa vsi. :-))), kajti dejstvo je, da se na tak način odzivaš- vedno apriori najprej nalepiš krivdo moškemu – brez pomisleka.

Moji zapisi pa seveda delujejo zagrenjeno in včasih pretiravam, priznam to. Ampak so le odgovor na tvoje in tvojim podobne – recimo v podobnem tonu :-))[/quote]

Ne, sploh ne ne. Kot vidiš, me (pa še Robi) recimo v tej temi že ene tri strani
prepričuješ, kako jaz vedno trdim, da so moški vsega krivi, pa tega nisem niti
enkrat rekla. In to, kaj verjamem, bom pisala kar sama, tebi ni treba. Če bi bilo
tako, kot vidva z Robijem trdita, bi bila tale tema super za moja “izživljanja nad moškimi”,
pa na vajino veliko razočaranje ne čutim potrebe …ker enostavno ni res.
(Nekaj o projeciranju si prej pisal? Lahko kar nehaš)
Seveda verjamem, da je ogromno fajn moških, ki so fajn očetje, saj jih precej tudi
osebno poznam. Celo mislim, da je današnji trend, ko se mladi za otroke odločajo vedno
kasneje, pozitiven, saj so očki bolj pripravljeni na očetovstvo in so (vsaj tisti, ki so v moji
okolici ) zelo zagnani in aktivni.

ogromno ljudi rado delalo… predno me kakšen veliki_možgan ne poprav…

No, a ni res ? Če bi vsi delali v čemer so dobri pa delegirali vse kar niso oz ne marajo, bi bilo posla za vse. Tko pa mamo na en stran polno ljudi, k bi radi kaj delali, na drug stran ogromno ljudi, k potrebujejo storitve, vmes je pa luknja, ker noben ne zna to speljat in ta tvoja teta je bila sposobna, saj na koncu je važno samo da se stvari NAREDIJO. Kdor nima v glavi ima pa v rokah. Ta tvoja teta je imela v glavi.

ogromno ljudi rado delalo… predno me kakšen veliki_možgan ne poprav…

No, a ni res ? Če bi vsi delali v čemer so dobri pa delegirali vse kar niso oz ne marajo, bi bilo posla za vse. Tko pa mamo na en stran polno ljudi, k bi radi kaj delali, na drug stran ogromno ljudi, k potrebujejo storitve, vmes je pa luknja, ker noben ne zna to speljat in ta tvoja teta je bila sposobna, saj na koncu je važno samo da se stvari NAREDIJO. Kdor nima v glavi ima pa v rokah. Ta tvoja teta je imela v glavi.[/quote]

Po eni strani res, treba je imeti nekaj v glavi, da vidiš delo, da veš, kaj je treba.
Po drugi strani moraš pa najprej znati sam kaj dati od sebe, potem šele to zahtevati
od drugih. Če ženska ni znala (recimo) juhe skuhat, ampak znala je pa predavat cele
ure, kako se “pravilno” kuha….bohvar, da ni bilo tako, kot je rekla….
Teoretiki me ne prepričajo….

Ideal je oboje, samo realno so pa eni super učitelji a sami ne znajo nič, so pa še vedno super učitelji in delajo dobre učence. Npr. poglej razne strokovnjake za zdravje, prehrano. Pa sami so debeli, kadijo in vse, je potem njihovo znanje manj vredno ? Četudi so shujšali, pozdravili na tisoče ljudi ? Maš pa ljudi, k znajo super, samo znanja ne znajo predati oz. ne znajo nič delegirati (bom vse sam/a), zato delajo dokler ne padejo dol.

Če ta ženska ni znala juhe skuhat in je znala (pravilno) predavat cele ure kako se pravilno skuha in je potem bil rezultat, da jo je nekdo poslušal in juho odlično skuhal po njenih navodilih oz delegaciji, je potem naredila dobro delo 🙂

“You teach best what you most need to learn.” RB

Zato tudi tukaj na forumu je polno ljudi, ki so odlični svetovalci, pa vse natančno vedo kako se vesti v vezi, življenju, za uspeh (take in drugačne vrste) na raznih področjih, a sami niso sposobni temu slediti.. Pravzaprav so dokazano psihoterapevti in podobni iz sesutega življenja in preko tega sebe rehabilitirajo, zato jih je tudi to zanimalo navsezadnje. No in potem imamo dve opcije. Al ga vrednotimo po vsebini povedanega ali pa to utežimo z njegovim življenjem. Se pravi ali gledamo vsebino al pa ad hominem. Ideal je oboje samo zelo redki imajo oboje. Enkrat mi je ena ločenka razlagala vse živo o vezah, pa sem ji rekel da je zanimivo kako da ravno ločenke so največje ekspertke, pa je dobro odgovorila, da seveda, ker srečne v vezi, se s tem ne ukvarjajo 🙂 Kot (naravno) suhi pa fit ponavadi vedo bistveno manj od dietah kot nekdo k ma težavo s težo, v tem smislu nekaj.

Ideal je oboje, samo realno so pa eni super učitelji a sami ne znajo nič, so pa še vedno super učitelji in delajo dobre učence. Npr. poglej razne strokovnjake za zdravje, prehrano. Pa sami so debeli, kadijo in vse, je potem njihovo znanje manj vredno ? Četudi so shujšali, pozdravili na tisoče ljudi ? Maš pa ljudi, k znajo super, samo znanja ne znajo predati oz. ne znajo nič delegirati (bom vse sam/a), zato delajo dokler ne padejo dol.

Če ta ženska ni znala juhe skuhat in je znala (pravilno) predavat cele ure kako se pravilno skuha in je potem bil rezultat, da jo je nekdo poslušal in juho odlično skuhal po njenih navodilih oz delegaciji, je potem naredila dobro delo 🙂

“You teach best what you most need to learn.” RB

Zato tudi tukaj na forumu je polno ljudi, ki so odlični svetovalci, pa vse natančno vedo kako se vesti v vezi, življenju, za uspeh (take in drugačne vrste) na raznih področjih, a sami niso sposobni temu slediti.. Pravzaprav so dokazano psihoterapevti in podobni iz sesutega življenja in preko tega sebe rehabilitirajo, zato jih je tudi to zanimalo navsezadnje. No in potem imamo dve opcije. Al ga vrednotimo po vsebini povedanega ali pa to utežimo z njegovim življenjem. Se pravi ali gledamo vsebino al pa ad hominem. Ideal je oboje samo zelo redki imajo oboje. Enkrat mi je ena ločenka razlagala vse živo o vezah, pa sem ji rekel da je zanimivo kako da ravno ločenke so največje ekspertke, pa je dobro odgovorila, da seveda, ker srečne v vezi, se s tem ne ukvarjajo 🙂 Kot (naravno) suhi pa fit ponavadi vedo bistveno manj od dietah kot nekdo k ma težavo s težo, v tem smislu nekaj.[/quote]

Je nekej na tem.
Samo v realnem življenju mi grejo taki ljudje, ki znajo samo pokazat na delo, narediti
pa nič, precej na jetra. Čist moja osebna fora.

Nič od tega, kar si napisal ne drži.
Tud 10% ne..[/quote]

Žal se motiš skela, doživel na lastni koži. Krpal in krpal, na koncu zakon in družina razpade.
Kljub temu, da sem se kljub utrujenosti potrudil in se ukvarjal z otrokoma, pomagal tudi za šolo, sem po njenem konstantnem nerganju tudi od otrok slišal kako me nikoli ni doma, kako se z njima ne ukvarjam ipd. Ponavljala sta pač za njo…
Nato sem moral vse skupaj vprašat, kdaj sem odšel od doma, kakšen je moj delavnik, kdaj potem lahko pridem domov, itd. Bivša je pač prihajala domov med 15:30 in 16:00, ker je imela tak delovnik, moj delovnik je bil do 17:00 in sem prihajal domov med 17:30 in 18:00. A pri teh djestvih ni mogla razumet, kako ne morem priti prej domov. Bentila je glede tako banalnih reči namesto, da bi to sprejela in dojela, da je naše blagostanje bilo od tega močno odvisno. Otroka sta to njeno bentenje pač gledala in sčasoma povsem povzela mišljenje po njej, lego kocke, smučanje, sankanje, pravljice za lahkonoč so bile nenadoma pozabljene…
Posebna kategorija teženja je bila nabava v trgovini: Preden sem odšel iz službe dobim sms s seznamom. Na seznamu je bil tudi kruh. Ob 17:30 v trgovini pač ni več svežega kruha, ampak je tisti od zjutraj in ker ni bil svež sem takoj fasal kritiko o brezbrižnosti poleg tiste, kje sem hodil tako dolgo.[/quote]

Nobene še ni šla od hiše, če je bila samo (svežega) kruha lačna…. 😉

Ma kakšen kruh, kakšna pozna ura…. ona je samo rabila nekoga, da bi ji malo na dušo popihal in ker ji ni je bila tečna in je nergala, našla 1000 in eno stvar, da ti je težila. V resnici je pa samo rabila nekaj pozornosti od tebe.
Ti si pa za svežim kruhom letal? 😛

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ta kruh je zmaga, to si bom zapomnu za celo življenje. SMS nakupi pa SVEŽ kruh, haha…

Ja se strinajm z onem. Kruh je bil sam simbol za kurca al pa pozornost, no eno al drugo ni daleč 🙂

Mogoče je pa hotla rezat kruh https://www.youtube.com/watch?v=KESyoPHt2kw

Eni majo hude zahteve, specifike, vsak ma svoje fore.

Eni morajo baje jest kosmiče parnega števila 🙂

Moji zapisi pa seveda delujejo zagrenjeno in včasih pretiravam, priznam to. Ampak so le odgovor na tvoje in tvojim podobne – recimo v podobnem tonu :-))[/quote]
Je pa tud treba upoštevat, da forumu se vlači večinoma, če ne kar samo, “problematične”. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

“…PO forumu…” (popravljam)

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Po onetovi teoriji se ženska po porodu spremeni (in moški ji mora sledit) :-)))[/quote]

Ženska po porodu dobi otroka in zanj praviloma skrbi, otrok jo na nek način obvezuje čeprav se ga v resnici veseli. Dete zahteva precej dela.
Moški bi pa še kar bandal dalje, se ukvarjal s svojimi hobiji, pričakoval, da ga bo ona… ne vem kaj… Če tip ne spremeni svojega sistema vrednot in mu je nap. pijančevanje s prijatelji višje na lestvici kot žena z otrokom…. sory dečko, no go.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ženska po porodu dobi otroka in zanj praviloma skrbi, otrok jo na nek način obvezuje čeprav se ga v resnici veseli. Dete zahteva precej dela.
Moški bi pa še kar bandal dalje, se ukvarjal s svojimi hobiji, pričakoval, da ga bo ona… ne vem kaj… Če tip ne spremeni svojega sistema vrednot in mu je nap. pijančevanje s prijatelji višje na lestvici kot žena z otrokom…. sory dečko, no go.[/quote]

Kje ti fant moj zajemaš pamet?

Ohala. Kar sevaš.

Od znotraj (from within). 2:25 https://www.youtube.com/watch?v=7yoDE-3dTvU

Moški bi pa še kar bandal dalje, se ukvarjal s svojimi hobiji, pričakoval, da ga bo ona… ne vem kaj… Če tip ne spremeni svojega sistema vrednot in mu je nap. pijančevanje s prijatelji višje na lestvici kot žena z otrokom…. sory dečko, no go.[/quote]

Ohala. Kar sevaš.[/quote]

In tebe je sedaj ožarčilo? 😀
Abošček…….

Ohala. Kar sevaš.[/quote]

In tebe je sedaj ožarčilo? 😀
Abošček…….[/quote]

Da. Kako že sam sebi ne greš s svojimi odgovori na qurac?

Ne vem zakaj ti svojega podstavljaš?
Ne bi bilo bolj pametno, da ga pospraviš? Te saj ne bi bolel…

je bilo nazadnje tu govora o piojančevanju?

je bilo nazadnje tu govora o piojančevanju?[/quote]

Ni bilo, dal sem malo bolj ekstremen primer.
Saj je vseeno, če noče sodelovat, ne bo šlo dolgo.

haha, kle sem se pa narežal

Zato pa naj babnca preden se odloči za otroka bo 101% prepričana da bo njen tip želel it po njeni poti spreminjanja….. a ni to bistveno, da ne produciraš otrok dokler nisi 101%, šele potem narediš nekaj tako pomembnega in TRAJNEGA v svoj lajf…..

Ni to odločitev ali boš jutri kuhal čuifte ali filano papriko ampak je to JEBEN OTROK! Nekaj kar te zaznamuje do konca lajfa…..

Kako si babnce ki so tako odrasle in sposobne in emancipirane, DRZNEJO dovolit tako GENERALNO napako in spočnejo otroka s kretenom ki mu potem ni? Potem pa je krivda na tipih, namesto da bi se dvakrat focnile kaj so študirale PRED spočetjem….. a jim je kdo pištolo na glavo držal?

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close