Napaka pri zaustavitvi sistema
Približno vsakič petič ko hočem ugasniti PC se mi pokaže modro okno z sporočilom o napaki: Prišlo je do izjemne napake na naslovu…pritisnite Enter ali Ctrl+Alt+Del…” Pritisnem Enter in se zamenja samo naslov napake in to do 4x, potem zmrzne (črn ekran, PC še deluje). Ne preostane mi kot da izklopim PC iz omrežja ali resetiram PC…
Pa me samo zanima ali gre za napako na sistemu (imam WinME) ali je kaj narobe z periferijo ?
Če govoriš o isti mašini, kot v postu o grafični in driverjih, potem je zelo verjetno problem prav v driverjih za grafično karto.
Probaj najprej poštimat probleme z grafično in potem se ti bo verjetno poštimal tudi problem z vgašanjem. Sicer pa lahko malo tudi napišeš kak error približno ti javi ob ugašanju.
Pozabil pa napisati: sem dal gor že XP pa žal nima podpore za moj Saitekov volan, katerega uporabljata otroka za igranje avtomobilskih iger. Na uradni strani je jasno povedano da za XP ni gonilnikov, priporočena nastavitev 6 button pa pri meni žal ne deluje.
Verjetno je problem v matični plošči (BX 440) malo starejšega izvora (cca 5 let), sicer pa imam procesor PIII 500MHZ in 384 rama.
Mare ali Rebeca ali kdorkoli že. Ponavadi ko windowsi pokažejo neko napako, zraven napiše v katerem modulu se je napaka zgodila in prav tisti itd lahko včasih veliko pove.
Sicer pa poskusi računalo zagnati v varnem zagonu in ga nato zaustavi.
Pa povej če se tu normalno ugasne ali ga tudi tu kaj sračka.
Res je. Moti me le da bi rad po svoje dal gor XP-je pa kot rečeno potem volan ne bo delal in mašine se ne da ugasnit razen ročno. Ves problem je v plati.
Pa po svoje omahujem. Ko me pa zgrabi (in imam čas), potem ponavadi sledi FORMAT C:…..
Je pa lepo ker imam za ME ghost na CD-ju, za XP pa nebi šlo že zaradi dolžine same namestitve.
Oh, to računalništvo. Večkrat sem kak PC instaliral sam sebi ali prijateljem; včasih je imela kišta srečo da je bila prepletena z kabli, okno pa…
Če imaš dovolj velik disk si naredi dve particiji. Na eno daš XP za svoje delo, na drugo pa ME ali 98SE ali karkoli že namenjeno samo igricam. Nainštaliraš minimalno konfiguracio, da pokuri čim manj prostora. Deca ti ne bodo smetila po “tvojem” XPju, vsi srečni in zadovoljni do konca svojih dni, na vekomaj veke, amen.
Wega
Tko lep, pa pameten, pa tko skromen…
Forum je zaprt za komentiranje.