Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo napaka pri knjiženju bančnega izpiska

napaka pri knjiženju bančnega izpiska

Lepo prosim za pomoč vse uporabnike minimaxa.

Ta program uporabljam na novo in se za zdaj kar nekako dobro znajdem. Ne morem pa ugotoviti, kaj je narobe pri knjiženju bančnih izpisov. Sem pregledala že vsa navodila, pogosta vprašanja, poskusila po navodilih, rešila sem druge zadeve, ki se mi pojavljajo, ampak napake pri knjiženju BI pa nikakor ne morem rešiti.

Ko namreč poknjižim prejeto plačilo ali plačan račun s TRR-ja, se mi stalno pojavlja obvestilo Napaka pri knjiženju BI. Ko poknjižim plačilo provizij, obresti ali prispevkov (sem s.p.), teh težav ni, gre gladko čez.

Zato imam malo na sumu, da se mi zapleta z DDV-jem (sem zavezanec) pri plačanih računih oz. prejetih plačilih.
Še to, pri knjiženju izpiska sočasno zapiram račune. Ali je mogoče, da pri zapiranju računov program ne poravna tudi obveznosti iz DDV-ja?

Res več ne vem, kaj bi še bilo narobe, zato pač iščem možne ideje. V ponedeljek bom poklicala še SAOP, samo vesela bi bila, če bi lahko težavo rešila čez vikend, ker sem si vzela čas za knjiženje.

Povejte, prosim, ali se je še kdo srečal s podobno težavo in kako ste jo rešili. Hvala za pomoč in vsakršne ideje.

Programa Minimax sicer ne poznam ampak sklepam, da bi lahko bila vnesena kakšna varovalka, da sta konto 120 in 220 saldakonta in je vnos dobavitelja in kupca obvezen. Ali pa je vnesena varovalka, da morate vnesti vezni dokument (številko listine).
DDV ne vpliva na omenjeno napako.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close