Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Napaka pri imenu pri rezervaciji let. karte preko interneta

Napaka pri imenu pri rezervaciji let. karte preko interneta

Prosim za nujno pomoč!!!

Moje ime, ki ga imam vpisanega tudi v osebnih dokumentih je URŠKA, sicer pa vedno uporabljam Ursa. Ko sem preko interneta kupila letalsko karto, sem si jo kupila na ime Urša (oz. Ursa), vsi ostali podatki pa se ujemajo z podatki iz os. dokumentov. ALI JE MOŽNO, DA BOM ZARADI TEGA IMELA PROBLEME????

Hvala bogu nimam tega problema, drugace sm slisla, da so zelo zatezeni glede tega, ce kej narobe napisano. Sam to bodo verjetno razumeli.

ME pa zanima, kaksne mas izkusnje z kupovanjem letalskih kart preko interneta? Sedaj razmisljam o tem, sam me malce varnost pri nakupu skrbi.
Ma kdo slabe izkusnje? Ma kdo kaksne tehten razlog, da tega ni pametno poceti?
Kupil bi pri nemskem STA.

ne vem ali ti naj pravim on ali ona… iz prejšnjega posta je ¨precej dvomljivo ;))

Najprej vprašanje; katero destinacijo kupuješ, da je na slovenskem STA-LJ nimajo?

Če boš pa kupoval/a karte s takšno percepcijo kot si začel tukaj, namreč s vprašanji “Ma kdo slabe izkusnje? Ma kdo kaksne tehten razlog, da tega ni pametno poceti?” potem zagotovo karte preko neta ne boš kupil/a! Vedno se bo našel nekdo ki je slišal ali bral da je to nevarno in se ne splača.

Ampak zadeva je preprosta, ta stran ki jo omenjaš in še precej podobnih, so ugledna podjetja ki skrbijo za največjo varnost pri takih nakupih, saj je od tega odvisen vedno večji del njihovega posla. Previden/a bodi pri nepozbnanih firmah.

Jaz preko nemškega STA še nisem kupoval, zagotovo pa bi!
S kreditnimi karticami pa sem kupoval karte pri Travel-overland.de, condor.de, ltur.de.
Literaturo preko nemškega in ameriškega Amazona.

Odločitev pa je seveda tvoja!

Mislim da je zadnje vprasanje dovolj jasno in direktno, izkusnje z nemskim STA.
Ce pa ima kdo kaksne slabe izkusnje s katero drugo firmo, se ji bom pa mogoce izognil…
Ali pa ce se komu zdi, da je treba biti na kaj pazljiv…

Zakaj nemski STA? Ker najdes lete s prosimi mesti, ko ti tukaj trdijo, da je nemogoce. Ti je to dovolj velik razlog? Ker ima slovenska STA spletno strani, ki jim je lahko v sramoto. Ker lahko najdes bolj ugodne lete (mogoce bi ti jih lahko tudi pri nas poiskali, sam se jim enostavno ne da). Torej ni nujno, da destinacije nimajo, mogoce jo samo slabo trzijo.

Kar se tice napacno napisanih imen… vem, da imas lahko precej hude problem, ce kej narobe napises. Zahtevajo tocno ujemanje s pasportom. Sam poznam primer, k so pac mel probleme, sam so se uspeli zmenit, k je slo pac za neko zamenjavo crk.
Kar se tice sumnikov pa ne vem kako imajo to urejeno, kolikor vem jih nemci ne uporabljajo in kdo ve kaj nastane iz poslanega sumnika na njihovi strani, si se kdaj to vprasal? Meni osebno, sumniki ne delujejo vedno, ker nek folk uporablja drugacne nastavitve (pa sm slovenc:) in potem zgleda tekst zelo neprijetno, pol motecih artifaktov namesto sumnikov.
Torej je pomankanje ene stresice morebiti lahko pojasniti… Sicer pa nimam nobenih sumnikov v imenu ali priimku in se mi s tem ni treba ukvarjati.
Osebno pa bi se obrnil na firmo ze prej in ne pol na letaliscu z njimi ukvarjal.

Drugace pa hvala za info.

Nekaj me se zanima, kako so ti karto dostavili ali si jo dvignil na letaliscu pred odhodom?

Dosedaj sem vedno karto dvignil na (nemških) letališčih tik pred odhodom. . S potrdilom stiskanim z interneta oz številko kupca in potnim listom.

Razen enkrat ko sem kupoval karto prek slovenskega Odklopa. Ampak takrat sem itak plačal preko plačilnega naloga e-banke. Karto so mi v nekaj dneh poslali domov

Nc, sem vprasal in seveda sploh ne smirgljajo sumnikov. Torej bi imela probleme, le ce bi jih uporabila. Pa velik srece na potovanju.

za urško:

moje izkušnje plačevanja in rezervacij kart preko neta so naslednje; ker imam tudi sam v priimku šičnike, pišem priimek enostavno brez njih. V zahod. državah itak ne poznajo šumnikov in šičnikov in tako tudi sisitem ne prepozna le teh in jih zamneja za kaj drugega. Potem pa so lahko komplikacije. Meni se je to zdelo logično kajti na vseh letalskih kartah v tujini je napisan moj priimek brez šičnikov in to sem tudi uporabljal ko sem rezerviral karte.

glede na to da imaš v osebnih dokumentih napisano Urška je vsekakor bolje da vnaprej rezerviraš pod imenom Urska in zagotovo ne bo nobenih problemov.
Lp

Definitivno bos imela tezave…ze takoj pri check in…tam najprej pregledajo karto in potni list.Srecno

Če so v računalniku popravili ime,ne bo imela težav,ker so baje 3 napakice pri tiskanju karte dovoljene.Jaz imam tudi kupljene karte in pri eni so se tudi zmotili pri imenu.Namesto črke M so napisali N,takoj sem poklicala na agencijo in povedala,da je prišlo do napake.Ženska je rekla,naj se nič ne sekiram,da je ona to v računalniku na rezervaciji že popravila in da na check in-u ne bodo nič komplicirali.

Kaj so šičniki?

? R’ u kiddn’ me ???

šičnik = č šumnik = š

LOL

Kaj je pa ž? Žvižgavec?

Včasih sem se Lordovim umetnijam nasmejala….zdaj pa vidim, da je več takih, ki poskrbijo, da se mi nariše nasmeh na obrazu….
b.

suniboy,
morda je pri vas na modrem planetu tako…tu je vendarle malce drugače…
b.

“Ž” je žičnik ali bolj po slovencko CVEK . Ja nekateri smo jih bili pri slovenščini kar vajeni (cvekov mislim in ne žičnikov ali je bolj prav celo žličnikov , kar pa spet ni cvek )

sicer smo se oddaljili od teme pogovora ampak,

:)) sem vesel da s skupnimi močmi celo koga nasmejemo!

pa tudi res je da mi je bila geografija vedno precej bližje od slovnice …

.. še prfokse so bile vedno najbolj zatežene ravno tiste, ki so poučevale slovenščino…, za razliko od tistih z geografije 😉

Jaz sem ze parkrat kupo preko neta (v nemciji, USA, UK, …), pa je bilo stalno vse OK. Ce pravocasno kupis karte jih dobis lepo po posti domov, ce pa je to kaki last minute (par dni pred odhodom), pa te cakajo karte lepo na salterju (samo PASSPORT pokazes pa potrdilo poslano po mailu).

l.p.

k. james

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close