Najdi forum

Imam na novo sklenjeno isdn-adsl pogodbo.
nikakor ne morem vzpostavit povezave z internetom.Znova in znova mi javlja napaka 691:dostop zavrnjen upor ime in/ali geslo

Ali mi ve kdo povedat kaj je to narobe?
Kako naj onemogočim LAN povezavo (javlja mi namreč, da je ne morem omogočiti ker neki z drugim uporabnikom)

Mam windovs xp

Pa imaš pravilno uporabniško ime in geslo ?? Je to preverjeno ??

Lan povezavo pa onemogočiš tako, da pač v nadzorni plošči (lan povezave) klikneš desno tipko miške na ikoni ter si izbereš željeno fukncijo.
Vendar le boš onemogočil LAN povezavo ti tudi ADSL ne bo delal.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

A to pomeni, da sploh še nisi vzpostavil povezave? Morda ti je na Telekomu še niso aktivirali ?

Sicer pa dobrodošel v svetu napake 691 – to napako ti bo javljalo vedno, ko bodo imeli na Telekomu kakšne težave. Pokličeš Siol (oni seveda nikoli nič ne vedo, da je kaj narobe), oni preverijo nato pri sebi, potem še na Telekomu (Telekom seveda najprej posumi, da je kriv tvoj modem, čeprav se potem vedno izkaže, da je napaka pri njih) in če imaš srečo, je napaka naslednji dan odpravljena.

Ko te kakšen mesec te njihove težave razjezijo do te mere, da se odločiš, da je čas, da ti malce odbijejo pri naročnini (ker recimo povezave nimaš 5 dni v mesecu), pa moraš TI DOKAZATI, da so bile težave (in jim v svetu e-povezam poslati klasično pismo – in preverjanje UPORABNIK – SIOL – TELEKOM se začne znova). Ko Telekom potrdi Siolu, da so res bile napake, ti to priznajo pri naročnini (če je bilo več kot 3 dni).

In preden pokličeš Siol, najprej resetiraj svoj modem (ga izklopi iz napetosti vsaj 5 min), ker sicer te bodo s tem navodilom odpravili. Tako boš imel vsaj možnost, da ti bodo prisluhnili.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Ta teden sem mislila, da se mi bo zmešalo. Ni in ni bilo povezave. Odgovori pa povsod takšni, kot jr napisala -štajerka.

Na Siolu, da naj modem izključim. Predno pa sem jih poklicala, sem to naredila najmanj 3x.

Na telekomu, da je modem pokvarjen. Se je izkazalo, da je modem čisto OK.

Še proklik ni delal, tako da sem morala nekaj čez 30 virmanov na banki plačat, s tem da sem jih pisala ročno, provizija za 1 virman pa je 410 SIT. Sedaj pa izračunajte. Kdo mi bo to povrnil? Telekom???

Betty, mislim, da je tvoja pritožba na Telekom upravičena. Drugače pa uporabi medije. Prišepnem pa ti sladko besedo: T-2

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Kaj pomaga T2, če bosta v ozadju še vedno kraljevala Telekom in SIOL?

Najbrž ne. Vsaj kraljevala ne več. Po moje bosta tako en kot drugi morala hitro potegniti kakšne ekonomske poteze, da zadržita uporabnike.

Telekom: naročnino za ISDN, ki sem ga MORALA kupiti, če sem želela imeti ADSL, plačujem več kot 3 k, klice znotraj Telekoma več kot 6 sit. Zakaj, če bom pri T-2 imela naročnino 1 k in klice znotraj T-2 ZASTONJ, do Telekoma pa 3 sit?

Siol: imam paket, ki me mesečno stane 8060 sit (ko so uvedli nove – cenejše pakete so nas stare uporabnike pustili na višji naročnini, novi dobijo isto hitrost za cca 1 k manj!!). Pri T-2 bi me ta hitrost stala pol manj.

Kaj me torej veže na Telekom in Siol?? Kopica spominov na njihov monopol, zasoljene cene ter neprijazne zaposlene na liniji za pomoč uporabnikom, ki vedo povedati le: a ste resetirali modem? A samo 3 minute? Dajte 5 minut pa potem pokličite, če še ne bo vredu… Nihče drug še ni klical zaradi napake. Pri nas je vse vredu. Zagotovo je vaš modem….

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Zdej pa ne vem, a ne živimo v istem svetu, al imam jaz tako proklemano srečo 🙂
Razen parih prekinitev mi vedno vse dela ok, edina “večja” prekinitev je bila, ko mi je strela skurila adsl modem in tv komunikator.

Kličem na Telekomov 080, povem kaj je bilo in tip mi lepo pove, da bojo prišli in brezplačno zamenjali. Ga vprašam kdaj približno (ker sem pač pričakoval kak teden ali 2), pa tip začne nekej mencat in izdavi, da je dans že taka čudna ura(blo je okoli 19h), če lahko jutri zjutraj 🙂
Na SIOL sem moral pa celo sam, ampak glede na to, da je po novi pogodbi modem in tv komunikator tvoja last, me je prav presenetilo, da ga zamenjajo brezplačno, kjub temu, da jim poveš, da ga je uničila strela.

Morda je to posledica prihajajoče konkurence….

Res pa je, da so naša pričakovanja (očitno) različna. Priznam, da jaz nikoli ne pričakujem, da bodo prišli šele čez teden ali dva (kot ti in si bil zato prijetno presenečen, da je bila napaka naslednji dan odpravljena), ker pač računalnik in internet oba z možem potrebujeva za delo in si tega ne moreva privoščiti.

Modem, ki so ti ga zamenjali, pa je bil najbrž še v garanciji (kupil si ga pri njih) in so to garancijo oni uveljavljali do prodajalca ali pa imajo naprave zavarovane proti streli. Prepričana sem, da ti ga niso kar tako podarili na svoje stroške.

Saj ne, da bi pričakoval, da pridejo čez teden ali 2, ampak do zdaj mi je delalo vse ok in z njimi nisem imel nikakršnih “stikov”, ostali pa vsi tolk jambrate, da sem nekak bolj imel v glavi tedenske odzive 🙂

Da bi pa garancija veljala proti streli pa tudi še nisem slišal, naprava je pa po novem tvoja, zato bi jo sam moral imeti zavarovano.

Ja… če se mu ti kot uporabnik, pustiš odpravit na tak način, potem ne jamrat. (pa ne ti hmmm) Roko na srce – tako znam tudi sama – izklopit modem, počakat in naprej…

Kot že rečeno: uporabniki, ki kličejo pomoč, so sami krivi, da dobijo tak odgovor. Ne vejo točno kaj se jim je zgodilo, ne znajo opisat napake, kdaj in kako je do nje prišlo, kaj se dogaja, ko hočejo naredit to in to, itd. Skratka, sploh niso pripravljeni…
Saj je tukaj na forumu velikokrat isto. Potem morajo pa Klemenxx & CO vleč od uporabnika osnovne informacije: kateri OS,…. da ne naštevam dalje. Pa naj me kdo popravi, če to ni res.

Siolova pomoč – zgodba zase. Očitno je odvisno na koga naletiš.
Vsega skupaj sem jih klicala 2x, pa me je prvič na isti način poskušal odbrenkat, samo se mu nisem pustila… je potem lepo našel in rešil problem. Samo zobe jim moraš pokazat, pa gre!

Ti bom jaz že dala štumfe duhat! Na tak način, kot pokvarjena plošča, grem tudi jaz lahko tja sedet za 24/7.

Sorry, sem se morala oglasit.

Lp, Lady L

Morda se povprečen uporabnik res obnaša tako, kot si opisala ti. A potem jaz ZAGOTOVO ne spadam med povprečne uporabnike. Vedno prej naredim vse, kar je v moji moči (vključno z resetom modema – ki ni moj, dragi hmmm, ker imam pogodbo sklenjeno že zelo dolgo).

Skratka, povem mu, kdo sem (uporabniško ime in tel. št. odrecitiram na njegovo zahtevo) ter povem številko in opis napake (največkrat 691). Valjda, da se ne pustim odpraviti – ko mi reče, da naj pokličem na 116 (Telekomova št. za prijavo napak) mu rečem, da imam pogodbo sklenjeno z njimi, ne z Telekomom…

V teh nekaj letih sem jih klicala cca 20x, nekajkrat smo bili tudi par dni brez interneta, kar si glede na najino delo res ne moreva privoščiti. In pri NOBENEM klicu niso poslušali kar sem imela povedati ter dejali: “…bomo preverili, kaj se dogaja ter poiskusili napako odpraviti v najkrajšem času…”.

S tem bi bila zadovoljna!!!

A ne, oni so me prepričevali, da je napaka na modemu, pa računalniku … (pa sem jim povedala, da sta računalnika dva in bi bilo skoraj nemogoče, da bi okvara pri obeh nastopila isti trenutek….), NIKOLI SE NISO OPRAVIČILI za težave, celo več, od mene so potem zahtevali, da sem jim jaz dokazovala, da toliko in toliko dni ni bilo povezave….

Modemi so, če je bila pogodba sklenjena pred 1.6.2005, njihovi – lahko da imajo oni zavarovano proti streli – to sem mislila.

In še 1x: zagotovo ti niso novega podarili na njihove stroške.

LP

Se opravičujem… moj komentar ni bil namenjen direktno tebi, čeprav po nitih tako izgleda :))) Govorila, oz. pisala sem nasplošno… Je pa čisto res, da se na pomoči največkrat poslužujejo te fore z izklopom modema itd.

Brez zamere!

Jaz govorim za svoj primer, kjer sta modem in tv komunikator moja last.
Za zamenjavo sem plačal 0 SIT, kar pomeni, da ga na moje stroške niso zamenjali. Če ga tudi na svoje niso, na čigave pa so ga potem?

Po moje imajo modeme, ki so njihova last, zavarovane – to so vsi tisti, ki smo sklenili pogodbo pred 1.6.05 – zavarovalnino so, recimo, uveljavljali iz kvote teh modemov… Verjemi, da ti niso NIČ podarili.

Pomotoma sem odgovor “nalimala” na svoje sporočilo, za še 1x:

Po moje imajo modeme, ki so njihova last, zavarovane – to so vsi tisti, ki smo sklenili pogodbo pred 1.6.05 – zavarovalnino so, recimo, uveljavljali iz kvote teh modemov… Povprašaj njih, kako so uredili, jaz sem prepričana, da ti niso NIČ podarili, v kar jih ne zavezuje pogodba.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close