napačno vnešen izdan račun 2008
Pozdravljeni,
družinsko podjetje, ob zunanji pomoči sama vodim računovodstvo in zaradi napake v komuniciranju se je primerilo naslednje:
mož je junija 2008 izdal račun za opravljeno storitev za npr 1000 EUR. Jaz sem račun vnesla v knjigo DDV in nato v glavno knjigo. Stranka je poravnala 500 EUR, ostalo imam še odprto. Ko pobaram moža, kaj bo naredil s sto stranko, ki še ni v celoti poravnala računa, mi reče, da ga je. In nato ugotoviva, da je on naredil napako, račun popravil na 500 EUR še preden ga je poslal stranki, samo mene ni opozoril, da je zamenjal račun, zato ga tudi jaz nisem popravila, preden sem ga dokončno poknjižila.
In sedaj imam original račun za 500 EUR, v glavni knjigi pa za 1000 EUR. Kaj narediti ?
Jaz bi naredila popravek v davčni knjigi v obdobju, ko ste napako ugotovili (knjižite tako kot da bi kupcu izdali dobropis), zraven pa si za primer, če bi dobili inšpekcijo, priložite čim več dokazil (bančni izpisek o nakazilu, star in nov račun, mogoče tudi kakšno pripisano opombo). Hkrati za neto znesek popravite preneseni rezultat preteklega leta.
Forum je zaprt za komentiranje.