nanasanje mascare
A mi lahko prosim poveste, kako naj nanesem mascaro, da ne bom zapackala cele veke? Mascaro uporabljam ze vec kot deset let (skoraj vsak dan) – trenutno imam od Isadore, imela sem ze L’oreal, Mannhatan, Jade, Revlon, Maxfactor …
Saj ni problem, “packarijo” pač odsrtanim potem z vatirano palcko in kremico za oci, samo sencila vedno nanasam potem ko sem se ze namazala z mascaro, drugace unicim vse, kar sem prej barvnega ustvarila na svojih vekah. Poskusila sem z zaprtimi ocmi pa z odprtimi, pa razlicne oblike scetk – vedno isto .
hvala in lp
jah tud men ni čist jasno kako si lahko zapackaš celo veko…najprej si namaži spodnje trepalnice, ker se potem manj sprimejo z zgornjimi. nežne poteze, na rahlo pač povleci od zgoraj dol. nato pa še zgornje trepalnice, od spodaj nazgor…le narahlo se jih dotakni…ne vem, probaj počasi pa narahlo, pa bo…sporoči kako ti bo uspelo!
Ker omenjaš zaprte oči, se mi zdi, da si maskaro nanašaš po zunanji/zgornji strani trepalnic, pri čemer je potem čisto logično, da imaš zapacane veke, saj ščetko od maskare vlečeš od vek navzdol. Upam sicer, da se motim, in da maskaro nanašaš PRAVILNO, to je na notranji strani, na tisti strani torej, kjer ni veke.
Vizažistka me je učila, da je potrebno mascaro najprej nanesti po zgornjem delu zgornjih trepalnic in šele nato od spodaj gor (na zgornjih), oboje pa s priprtimi očmi in jih potem vihaš navzgor. sledijo spodnje. samo ne glede na to, ali si jaz mažem samo zgornje in od spodaj gor sem vsa črna. je pa res, da nalahno pa nisem poskušala, kot je ena zapisala (to bom sprobala), ampak vedno poskušam ustvarit max volumen in dolžino. thanks anyway in uživajte
Živjo,
tole od zgoraj je po moje razen za kake vizažistične izvedence praktično neizvedljivo brez packarije (ali pa z bolj suho maskaro mogoče). Jaz si najprej spodnje, potem zgornje (od spodaj) z enim ali dvema cikcakastima potegoma po dolžini trepalnic. LP
PS: trepalnice od zgoraj redko kdo vidi, pa tudi današnje krtačke so že prava remek dela, zato je najbrž popolnoma nesmiselno matrat se z nanašanjem od zgoraj, pa še potlačiš jih.
Forum je zaprt za komentiranje.