Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti namesto plače posojilo?

namesto plače posojilo?

Pozdravljeni!

Zaposlena sem v zasebnem podjetju, kjer zadnje pol leta ne izplačujejo plač oziroma so nekajkrat izplačali le majhen del mesečne plače. Zaradi finančnih razmer sem se odločila, da vložim izredno odpoved, kar sem prejšnji teden tudi storila.
Prejšnji mesec sem dobila od delodajalca nakazano približno polovico mesečne plače, a nakazilo je bilo na mojem TRR označeno kot posojilo – kredit z 1,3 % obrestno mero.
Isti dan sem prejela preko elektronske pošte od delodajalca v podpis kreditno pogodbo, v kateri je bilo navedeno, da gre za posojilo z obrestno mero 1,3 % (ali gre za dnevno, mesečno, ali letno, ni bilo navedeno) in da kredit zapade takrat, ko bodo na mojem računu vse plače, ki mi jih dolgujejo. Pogodbe nisem podpisala, saj za kredit nisem zaprosila, denarja pa tudi nisem vračala.
Zdaj me pozivajo, naj podpišem kreditno pogodbo. Ali imajo pravico od mene to zahtevati, glede na to, da za kredit nisem prosila? Ali delodajalec sploh lahko zahteva, da gre v primeru, ko mi dolguje še vsaj 3 plače, regres in odpravnino, da podpišem kreditno pogodbo kjer ni jasno definiranih rokov plačila? Ali lahko denar zadržim in ga smatram kot del plače, ki mi jo dolgujejo?

Hvala za pomoč in lep pozdrav!

Spoštovani,

Iz vašega pisanja ni razvidno ali ste vi kreditojemalka ali kreditodajalka.
Načeloma niste dolžni ničesar podpisovati, predlagamo pa vam, da pogodbo pregleda pravni strokovnjak, saj je lahko ugodna za vas (kolikor ste navedeni kot kreditodajalka). Z navedeno pogodbo lahko namreč delodajalec priznava dolg, ki ga ima do vas. Predlagamo, da delodajalcu napišete dopis v katerem mu pojasnite, da nakazilo na vaš TRR smatrate kot del neizplačane plače, zato boste denar zadržali.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close