Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style namesto mehčalca

namesto mehčalca

Ali obstaja kakšna stvar, ki se jo da uporabiti namesto mehčalca za tiste, ki nam mehčalec draži kožo, bi pa vseeno rada, da imam bolj mehko perilo, za vonj mi ni tolk važno, da diši.

jaz uporabljam alkoolni kis – prozoren in potem perilo večinoma likam, je mehko, edino brisače, če jih ne dam v sušilca so mal bol trde, ostalo pa vse super.

Vinski kis, ki ga dodaš v prekat za mehčalec.

zadevi se reče sušilni stroj…

sicer pa eni dodajajo tudi par žlic vinskega kisa

jaz nisem uporabljala ničesar… mi je najbolj odgovarjalo.

Alkoholni kis, nalijem v dozirno posodico skupaj s pralnim gelom.

Kislina + Baza (pralno sredstvo) = nevtralizacija?

že nekaj let uporabljam kis za vlagat ,nabavim ga v lidlu 1l cc 0.45€ kože mi ne draži,res da roba ne diši kot po mehčalcu ampak se zavedam da je boljše za mojo kožo kot vse tiste kemikalije,

POzdravljeni,

obstajajo tudi mehčalci, ki so dermatološko testirani in tudi praški, ki so celo pediatrično testirani – pomeni za otroke. Amway Home kolekcija.
Ni nujno da so samo domači zvarki tisti, ki pomagajo.
Poglejte tudi v trgovinah z naravno hrano in bio izdelki, tudi tam se najdejo ekološki izdelki, ki so ustrezni za občutljive kože in obenem primerni za pralne stroje, ter za to tudi testirani.

Jaz imam sama doma otroka občutljivega na določene praške in tudi sama ne prenašam karkoli. zato sem se tudi poglobila v te izdelke, ki se jih tudi nanaša na kožo, kar je moje področje in preden rešujem alergije pri strankah najprej opozorim na to, potem gremo na druge vzroke.

Vedeti moramo nekaj, da so stroji za pranje in pralni izdelki ( praški in Co.) nameneni in testirani za te stroje. v kolikor doma izdelujete pralna sredstav ni nujno da so primerna za v stroje.
To so mi povedali serviserji, ki imajo probleme in se stroji mašijo in kvarijo zaradi neustreznih dodatkov. Domača čistilna sredstva lahko preveč spenijo vodo in tako stroj daje signal da je poln vode, stroj lahko tudi poškodujejo.
Bio in naravno ni vse isto in to moramo tudi malo razlikovat.

To s čemer so prale babice je za pranje na roko, stroji pa niso isto.
Če se gremo Natur – potem peremo na roke.
Če pa uporabljamo stroje, potem nismo čisto naravni- mislim da se je potrebno odločiti.
Ni vsa tehnika in znanost škodljiva.

Danes se tudi tehnologija prilagaja naravnemu življenskemu slogu in vse samo biznis in zaslužek. Veliko je podjetij, ki so trajnostno usmerjena, ker gradijo dolgoročno.
Na žalost pa taka niso močno agresivna z reklamo in se moramo sami potruditi in pozanimati.

Simone Godina – Moderator

Antiaging Beauty Coach

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close