Najdi forum

Namestitev DVD/RW pogona

Pozdravljeni!

Dobil sem nov DVD/RW pogon, ki sem ga želel namestiti v računalnik. Prej sem imel na računalniku en navaden DVD pogon in CD/RW pogon, ki bi ga rad nadomestil z kupljenim.
Odprl sem škatlo odstranil star CD/RW pogon in iste kable uporabil za DVD/RW.
Ko sem odprl računalnik sem videl, da mi je zaznalo samo nov pogon, pa še ta ne dela, o staremu (DVD) pa ni ne duha ne sluha.
Nekaj sem že probaval v BIOSU a brez uspeha.

Kako normalno namestiti nov pogon?

Lep pozdrav.

Najprej preveri jumperje na novem in jih nastavi tako, kot so nastavljeni na enoti, ki jo vzel ven. Mora gret, čeravno mu je vroče 🙂

Daj razloži mi prosim malo bolj “neračuinalniško”, da bom razumel ;)!

hvala

Na enoti imaš poleg konektorja še mali mostiček (jumper) na pinih. Od njegovega položaja je odvisno, ali bo enota priključena kot master ali slave. Privzeta nastavitev na novih enotah je master. Če si imel na stari enoti jumper na slave (SL), mostiček prestavi enako tudi na novem pekaču.

Aja, še to. Šele sedaj sem opazil, da nameravaš ohraniti tudi stari DVD, zakaj pa? Novi DVD pekač lahko uporabiš za vse: snemanje cd-jev, dvd-jev in seveda tudi za predvajanje. Torej, stara DVD enota je po moje odveč, samo obremenjuje računalnik. Lahko jo pustiš v računalniku, le kable izključi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close