Namazi
Zelo enostaven tunin namaz je da tunini konzervi dodaš malce masla in kechup in vse to dobro premešaš – ni slabo moji bi to kar naprej jedli pa še v minuti je narejeno!
Drug namaz je pa malce več sestavin je pa tudi lahek:
2 konzervi tune in jih pretlačiš da niso veliki koščki
1 majhno belo čebulo oz. mlado čebulico sesekljaš na drobno
dodaš žlico masla ali margarine Rama ( lahko daš tudi več kolikor se ti zdi da bo dalo kremast priokus )
2 jajca skuhaš jih ohladiš in sesekljaš
Vse to skupaj dobro premešaš nato dodaš začimbe po želji – jaz dodam kumino, poprček, žlico kisa – kis ti naredi vseskupaj še bolj rahlo pa tudi občuti se ga ne!
Dober tek!
lp, Mojca
TUNIN NAMAZ
Sestavine:
· 20 dag tunine v olivnem olju (konzerva)
· 3 žlice majoneze
· 3 zdenka sirčki
· 1 strok česna
· 1 žlička senfa
Postopek:
Vse sestavine damo v multipraktik in mešamo, dokler ne dobimo željene mase. Sestavine (majonezo, sirček) lahko po želji dodajamo. Če je namaz pregost, dodamo majonezo, če je preredek pa sirček.
Jaz ti povem enega super:
feta sir (kupiš tistega v tetrapaku)
česen, peteršilj, poper, sol, olivno olje
Feta sir streseš v posodo, dobro zmečkaš z vilico, dodaš dve žlici olja (po potrebi dodaš še malo), vsaj ene 3 stroke na drobno sesekljanega česna ter kar veliko sesekljanega peteršilja. Dobro zmešaš in daš v hladilinik, da se prepojijo okusi.
Enkratno se je s prepečencem (veliko bolje kot s kruhom). Je pikantno in otroci tega niti ne marajo.
Drugi namaz je iz tune:
Podobno kot vsi zgoraj :
V skledo daš konzervo ali dve tune, dodaš nekaj sirčkov in dve veliki žlici majoneze; dodaš malo na drobno zmiksane čebule in eno zmiksano kislo kumarico, sol in poper. Dobro zmešaš in po okusu dodaš še kakšno začimbo, ter glede na “trdost” dodaš bodisi sirčke (če je premehko) ali majonezo (če je pretrdo), lahko tudi žlivo olivnega olja; jaz npr. dodam kar žlico ali dve kisa od kumaric. A ja, jaz dam tudi malo česna.
Jaz delam tunin namaz podobno, kot je že opisan zgoraj. Je pa za odtenek drugače, pa ti še jaz povem recept, potem se pa sama odloči, kaj in kako:
3 zdenka (ali kakšne druge topljene) sirčke
podobna količina margarine (po želji masla)
to z vilicami prepasiram
dodam tuinino iz konzerve (lahko dodaš tudi olje iz konzerve, lahko pa spustiš),
in vse skupaj spet prepasiram.
dodam še čajno žličko ali malo več gorčice, ter (kar veliko) sesekljanega svežega peteršiljčka.
To je to. Namesto tune lahko narediš podobno zadevo s konzervo sardel (prej odstrani kosti!).
Variacij je mnogo, od dodajanja sesekljane čebule, paprike, kislih kumar, pa majoneze, kečapa ipd., sam imam najrajši zgoraj opisano osnovno verzijo.
Forum je zaprt za komentiranje.