namaz – zelo dober
TUNIN NAMAZ :
– 2 konzerve tune
– 2 stebla zelene ( z listi vred)
– 2 velika korenja
– 2 trdo kuhana jajca
– 1 velika čebula
– peteršilj
– poper, sol
– majoneza
…korenček drobno naribate ( jest dam kar 4 korene ), zeleno sesekljate z perjem vred, jajčka pretlačite, čebulo drobno sesekljate, tuno z vilicami zdrobite.
Vse skupaj zmešajte, solite po okusu, popoprajte in dodajte majonezo ( jest dam 1/ 3 majoneze, 1/3 kisle smetane in 1/3 jogurta ).
Dober tek
ha ha, frfra ne boš verjela. Včeraj zvečer je bila po tv neka nanizanka in se je mož razburjal na ženo, da tunin namaz brez zelene ni tunin namaz ampak brozga. Jaz še nikoli slišala za tunin namaz z zeleno.
Evo… in ti danes serviraš tunin namaz z zeleno.
Bomo poskusili.
Če imaš rada tuno – dobra kombinacija, lahko kot solata ali kot namaz, količine so žal po občutku: tune v konzervi, čebula, paradižnik, feta, česen in olive. Jaz nič ne solim, ker dam veliko fete. Vse skupaj obilno preliješ z odličnim olivnim olje. Jaz to postrežem na velikem pladnju, zraven pa dober kruhek in veselo namakanje.
lp
Frfra,cista resnica! Spomnila sem se na se en namaz z zeleno.
Olupljen gomolj na tanko naribamo in ga enostavno umesamo v majonezo pa se malo na drobno sesekljanih listicev in se kaksno zacimbo.
Samo pozor! Ce je kdo nagnjem k alergijam;ob lupljenju se izlocajo etrericna olja,ki so za nekatere kar mocan alergen. Prijateljica ze dozivela.
Lp Babi
jaz pa obozujem zeleno v solati !! gomolj olupim,prerezem na pol/ce je res velik/ in kuham v slani vodi z dodatkom belega vina. ko je kuhan-ohlajen, narezem na kocke in prelijem z olivnim oljem,veliko lim. soka,se malo posolim in popopram….vcasih dodam malo svezega petrsilja. v hladilniku naj stoji vsaJ 1/2 ure,da se okusi prepojijo. odlicno je zelo hladno! lp petra
Forum je zaprt za komentiranje.