Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika namaz – zelo dober

namaz – zelo dober

TUNIN NAMAZ :

– 2 konzerve tune
– 2 stebla zelene ( z listi vred)
– 2 velika korenja
– 2 trdo kuhana jajca
– 1 velika čebula
– peteršilj
– poper, sol
– majoneza

…korenček drobno naribate ( jest dam kar 4 korene ), zeleno sesekljate z perjem vred, jajčka pretlačite, čebulo drobno sesekljate, tuno z vilicami zdrobite.
Vse skupaj zmešajte, solite po okusu, popoprajte in dodajte majonezo ( jest dam 1/ 3 majoneze, 1/3 kisle smetane in 1/3 jogurta ).

Dober tek

frfra pa ti si zakon!

…hm..katarza…a si ti morda možakar ?…kakšen moj skrivni oboževalec ??…kar naprej se limaš name s kakšnimi kozlarijami….:))))))))))))

ha ha, frfra ne boš verjela. Včeraj zvečer je bila po tv neka nanizanka in se je mož razburjal na ženo, da tunin namaz brez zelene ni tunin namaz ampak brozga. Jaz še nikoli slišala za tunin namaz z zeleno.

Evo… in ti danes serviraš tunin namaz z zeleno.

Bomo poskusili.

Če imaš rada tuno – dobra kombinacija, lahko kot solata ali kot namaz, količine so žal po občutku: tune v konzervi, čebula, paradižnik, feta, česen in olive. Jaz nič ne solim, ker dam veliko fete. Vse skupaj obilno preliješ z odličnim olivnim olje. Jaz to postrežem na velikem pladnju, zraven pa dober kruhek in veselo namakanje.

lp

Frfra,cista resnica! Spomnila sem se na se en namaz z zeleno.

Olupljen gomolj na tanko naribamo in ga enostavno umesamo v majonezo pa se malo na drobno sesekljanih listicev in se kaksno zacimbo.
Samo pozor! Ce je kdo nagnjem k alergijam;ob lupljenju se izlocajo etrericna olja,ki so za nekatere kar mocan alergen. Prijateljica ze dozivela.
Lp Babi

ne,ne sem samo uboga nevednica in vidim, da si ti( saj te lahko tikam, a ne?) na vseh forumih tako polna idej in da veliko sodeluješ in si tako sposobna.
A si mogoče brez službe?? Oprosti moji radovednosti, sam tako sem mislila, ker veliko tule gor pišeš. Lepo se imej!

jaz pa obozujem zeleno v solati !! gomolj olupim,prerezem na pol/ce je res velik/ in kuham v slani vodi z dodatkom belega vina. ko je kuhan-ohlajen, narezem na kocke in prelijem z olivnim oljem,veliko lim. soka,se malo posolim in popopram….vcasih dodam malo svezega petrsilja. v hladilniku naj stoji vsaJ 1/2 ure,da se okusi prepojijo. odlicno je zelo hladno! lp petra

To delamo tudi mi,noni pa je bila v zadnjih letih skoraj najljubsa jed in selinka ,seveda. Lp

Mi damo pa zraven še fižol ( v zrnu ), je res odlično.

Lp, tanja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close