Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Namaz iz piščanca – za Stanko

Namaz iz piščanca – za Stanko

Kot obljubljeno ti prepisujem recept za piščančji namaz. Za kakšno fešto je že prav prišel ;-))

Namaz s pečenim piščančjim mesom

Piščanec pripravljen za pečenje (cca 1 kg)
5 dag piščančjih jeter (jaz sem jih izpustila, ker jih nisem imela)
3 jedilne žlice olja
majhna čebula
strok česna
solatna kumara
jajce
10 dag masla ali margarine
2 jedilni žlici skute
sol, poper
čajna žlička paprike v prahu – sladke
šopek drobnjaka

Piščanca začinimo s soljo, poprom in papriko v prahu, premažemo z oljem in ga pečemo približno 40 minut v prej ogreti pečici na 200 stopinjah C, da dobi zlato barvo (jaz sem ga pekla brez kože); malo pred koncem pečenja dodamo jetra, da se tudi ta spečejo. Še toplo meso ločimo od kosti in ga ohladimo. Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo, drobnjak operemo in drobno sesekljamo, jajce v trdo skuhamo, splaknemo s hladno vodo in olupimo.

Piščančje meso, jetra, jajce, in solatno kumaro dvakrat drobno zmeljemo. Maslo penasto vmešamo in ga z mletim mesom, čebulo, skuto in česnom zmešamo v kremasto maso. Na koncu začinimo namaz s soljo, poprom in drobnjakom.

Zraven ponudimo kruh.

Recept je iz revije Dober tek.

LP

Sonce,
hvala ti! Tole bo pa prav prišlo, ko bo kakšna velika družba! Pride dosti namaza, a ne?
Lep pozdrav s sončne Štajerske!

Ja, seveda tega pride ogromno, jaz sem delala samo polovične količine, pa je bilo dosti – saj veš kako je na feštah – več stvari človek naredi, zato ne gre pretiravati ;-)).

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close