Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Nam najbližja “geografska depresija”?

Nam najbližja “geografska depresija”?

Ne vem če je tale izraz čist pravilen…. “geografska depresija = točka pod nivojem morja” … me pa zanima katera je nam najbližja… jezero, dolina,… karkoli?
A

Jaz vem za Vransko jezero na Cresu, nahaja pa se cca. 70 m pod morsko gladino.

V Kopru ob stari cesti proti Semedeli.
Ne vem, če je še, ali so jo ob gradnji nove ceste zasuli.

dno jezera leži 70 m globje od morske gladine

Kaj je zdaj? A je gladina ali dno jezera 70m pod morsko gladino? Kako je pa globoko jezero? A je to tisto jezero ko je “zaprto” (ograjeno in prepovedano za dostop) ker je rezervar za pitno vodo Cresa?
A

Mislim, da je ob reki Raši v Istri, zraven Labina kraj, ki je pod morsko gladino.
Tine

Se opravičujem, dno Vranskega jezera je cca. 70 m pod morsko gladino, gladina jezera pa je nekaj metrov nad morsko gladino. Temu se sicer reče “kriptodepresija”.

Vransko jezero je pri Pakoštanih (nekaj kilometrov od Biograda)

Takšno je potem tudi “jezero” v Fiesi, če že iščemo “nam najbližjo” depresijo.

od kdaj je pa biograd na cresu??? pa pakoštani???

Eno Vransko jezero je na Cresu, drugo pri Biogradu.

a ja? 🙂

povej to joe-u

Najbližja depresija molo večjih ”geografskih razsežnosti” je na Nizozemskem. So vrli Nizozemci ukradli morju dno. Tako je danes (od oka) 30-40% Nizozemske pod morjem. Med drugim tudi Amsterdam.
Ko smo bili s prijatli tam gori, smo bili stacionirani v kempu ene par kilometrov od obale Severnega morja. Pa smo šli nekega dne do obale. Pa se mi je zdelo malce smešno, ko sem moral, da bi prišel do morja, lesti v ”hrib”.

ena vecjih dipresij v bližini je mrtvo morje ki je na cca -400m pod morsko gladino , kjer se zacuti prave klimatske dejavnike (predvsem vročina).

lp
damjan

Katera je pa najglobja depresija? Oziroma kako globoko pod 0 m.n.m. lahko človek pride (brez potapljanja!!)? Kje?
A

Kolikor vem, je bila najgloblja depresija vseh časov depresija moje mame, ko je videla izpisek iz TR.

No, brez šale, kolikor vem, je to Mrtvo morje.

lp

bv

Najglobja depresija na svetu je res mrtvo morje -400 m.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close