naložba v stanovanje v okolici LJ. vs. stanovanje Umag
Nekaj malega sva prišparala, nisva naklonjena tveganim naložbam, zato se odločava, da bi kot naložbo kupila stanovanje v bližnji okolici Ljubljane, morda kakšne Domžale, Grosuplje. Stanovanje bi oddajala v najem.
Druga možnost je nakup stanovanja v Umagu ali na Krku, kjer se vsaj po napovedih pričakuje rast cen nepremičnin. Od tega, razen “zastonj” dopustov ne bi imela nič, ker ga ne bi oddajala.
Katera varianta je po vašem boljša, če gre izključno za naložbo denarja.
Glede na to, da sta bolj “konzervativna” vlagatelja je nakup stanovanja ena izmed opcij, ki je sigurno v ožjem izboru.
Kje kupiti?
Če ga kupita v SLO tam kjer si naštela potem ga lahko oddajata. Tako, da imata stroške pokrite in še najemnino dobita.
Če ga kupita na morju in ga ne oddajata je to res naložba in hkrati manjši prestiž. To, da bodo cene rastle ni dvoma še posebej zaradi lokacije. Poznati morata stroške, ki jih bosta imela pri praznem stanovanju.
eh, Antonio, pač se mi je zdela zanimiva izbira besed. Se mi zdi, da za dosti ljudi danes nakup stanovanja pomeni življenjski projekt in ne “nekaj malega”, zato se mi je res zdelo zanimivo, kako ljudje vrednotimo take nakupe. Itak pa jaz nimam nič od tega, pa če kupijo deset stanovanj v centru Londona. Konec besedi.
Forum je zaprt za komentiranje.