Najdi forum

nalepke za na kuverte

Imam en kup naslovov, na katere bi rada pošiljala pošto. Do sedaj sem jih kar staromodno natipkala, ampak glede na to, da jih je čedalje več + uporabljam večkrat iste, me zanima, kako lahko zadevo spravim na nalepke.
Malo sem že brskala in našla navodila za spajanje dokumentov v Wordu in Excelu, ni mi pa čisto jasno, ali mora biti baza podatkov nujno narejena v Excelu ? Trenutno imam naslove shranjene v wordu, ampak zgolj zapisane in oštevilčene po vrsti. Kaj mi svetujete?
Nalepke imam Awery Zweckform, ampak mi v tem programu tudi ni še uspelo ugotoviti, kako zadeve funkcionirajo – če ima kdo kakšna enostavna navodila, se priporočam:)
Hvala vsem, ki si boste vzeli čas za odgovor!

Baza podatkov je lahko tudi v Wordu, vendar mora biti organizirana po stolpcih Wordove tabele (NPR: G-Ga, Ime_Priimek, Naslov, Pošta, Kraj, …), in vsaj prejemnik mora bit v svoji vrstici tabele.

Ko enkrat narediš to, ugotoviš, da je tak seznam itak lažje vzdrževati, sortirati,… v Excelu. In na koncu, če si pameten, pristaneš an Excelu.

Ni pa nujno, da na ta način delaš samo serijska pisma. Pred leti sem imel v takem seznamu npr. program za tiskanje virmanov (vsaka vrstica je bil en virman) ali pa program za pripravo pogodb.
Vedno so bili podatki v Excelu (zaradi lažjih poročil), Word pa je bil v vlogi prezentiranja besed in logotipov in lažjega oblikovanja izpisa (v glavnem, vse, kar so njegove prednosti – gradnje baze podatkov ni njegova prednost)

Torej, če imaš podatke v prostem tekstu, te čaka kar nekaj dela. Če so posamezni deli naslovov ločeni z npr. podpičjem, lahko del postopka pohitriš z ukazom Tabela/pretvori tekst v tabelo.

Jaz tudi delam z excelom, pa je super. Toplo priporočam prehod na excel.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close