Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice NALEPKA EU – DA ALI NE?

NALEPKA EU – DA ALI NE?

Pozdravljeni,

imam vprašanje glede uporabe EU nalepke na avtomobilu, ali je le ta obvezna ali ne? V petek odpotujemo na morje in me zanima ali moramo nabaviti še to. Še to – kje se jo dobi?

Hvala

Mojca

Je obvezna, razen če imaš evropske registrske tablice. Dobiš jo na vseh črpalkah, cena mislim da je 200 SIT. Znanec je v Italiji plačal 50 Eur ker je bil brez nalepke.

Hvala za to informacijo

Mojca

EU nalepka sploh ni dovoljena. Če imaš stare tablice moraš imeti za v tujino BELO SLO nalepko. Če imaš pa nove (EU) tablice pa za po EU nalepka ni potrebna. Za kamorkoli drugam pa spet belo SLO nalepko.

Tiste nalepke ki jih prodajajo na Petrolu so evropske nalepke, se pravi da je SLO obkrožen z zvezdicami ali nekaj takega. Stare SLO nalepke niso več veljavne. Da obstaja nalepka z napisom EU pa prvič slišim.

Enzyme_X je čisto prav odgovoril. Stara SLO (ovalna, bela podlaga črne črke, črni rob, tudi velikost je določena) nalepka je standardizirana po celem svetu in zato veljavna kamorkoli potuješ. Za potovanje v države izven EU še vedno tudi obvezna. Vse ostale nalepke niso v skladu z mednarodnim standardom, vendar v večini primerov policija ne komplicira, če je le razvidno odkod prihajaš. Morda na petrolu res prodajajo tudi “evropske” nalepke, vendar te niso standardizirane in verjetno veljajo samo v državah EU (če še nimamo novih evropskih registrskih tablic), čeprav nekih problemov po Evropi z njo ne bi smela imeti)

Niko in Enzymex imata prav. Nalepka je brez zvezdic SLO in mora biti na avtu s starimi tablicami povsod čez mejo Slovenije tudi v Evropi. Z novimi EU tablicami (moder rob SLO) pa je ne rabiš v EU drugje pa. LP

Kot so že povedali Enzyme_X, Niko in stane.
Poleg tega pa tudi dodatna modra nalepka na starih tablicah ne nadomešča predpisane bele ovalne SLO nalepke in je celo prepovedana, kar piše tudi na hrbtni strani vozniškega dovoljenja (2. točka).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close