nalaganje OS
Ker z BIOS nimam nobenih izkušenj sem malce tja pogledal, pa me najprej sprašuje po nekem passwordu, kaj je to ze eno geslo?
Potem me pa zanima pod katero opcijo tam v BIOSu nastaviš, da se računalnik zažene iz CD roma.
Potem bom pa poizkusil. Kot prviš, da le slediš navodilom?
Bomo videli, če je temu res tako potem lahko ta postopek izvedemo tudi navdni smrtniki. :)))
lp
Če te najprej sprašuje po geslu in ga ne veš, vprašaj prejšnega lastnika za geslo. Obstaja sicer majhna možnost da je 00000 ali 12345 ali kaj podobnega. Če pa se ti bios le odpre potem pa itak nima veze.
Ke ne vem katero verzijo biosa imaš ti takole na oko lahko svetujem samo da pogledaš vsak podsklop in poiščeš kje piše nekaj podobnega kot “FIRST Boot Device” in kot izbira “floppy” (ali “A”, “C”, “HDD-0” …)
Ponavadi se to nahaja v podsklopu “advanced bios setup”
najbrž ti je jasno, da boš namesto “floppy”
izbral CD-rom.
LP
WEGA
Le pamete i skrome
Kar oiskušaj ustaviz CD-z opeeacijskim sistemom. Ponavadi je v biosu ze nastavljeno tako da se boota iz cd. Drugače pa boš moral dobit geslo od biosa in spremenit opcijo “boot sekvences”.
Še ena možnost je (poglej če v fazi, tam kjer naj bi se začel zaganjato OS posveti led od diskete), da sistem startas iz zagonske diskete in pri tem izbereš možnost zagon s podporo CD-roma. Poteme napises e:\setup.exe
Forum je zaprt za komentiranje.