Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice nakupovanje v Turčiji??

nakupovanje v Turčiji??

Hey!

Zanima me, kako je z nakupovanjem oblačil v Turčiji? Se splača? so stvari kolikor-toliko kvalitetne? Pri nasvetih za počitnice v Turčiji sem prebrala, da s seboj ni treba jemati veliko oblačil, ker bojda lahko vse kupiš dol, po nizkih cenah?
Pa me sedaj zanima če je to res? da ne bo tako kot v Bolgariji, kjer so govorili isto, potem pa sem prišla dol, je bila pa katastrofa glede tega –> nič pametnega, nekvalitetno…

lp

Po moji izkušnji je v Turčiji dražje kot njihova roba na tržnici BTCja.
Morda je ceneje kje izven turističnih krajev a tam nismo hodili.

V Bolgariji sem kupovala po butikih in je bilo cenovno ceneje kot pri nas.

V Turčiji pa sem kupila predvsem majice za otroke. Meni je bilo poceni.

Ne da se mi namreč vlačit kufre polne cunj – jih raje kupim po potrebi. Da bi šla pa v nek namenski šoping pa ne. Se mi še doma ne da, ne pa še na dopustu.

Hej Medy !

Bom ti napisal malo bolj konkreten odgovor. Z prijateljico sva lani potovala po Turčiji po dolgem in počez. Tudi midva nisva pretiravala z garderobo in sva poiskala določene zadeve doli. Nisi napisala v kateri del Turčije nameravaš zato bom napis nasplošno. Tudi v notranjosti obstajajo lepši turistični kraji ( predvsem tam kjer so kakšne naravne lepote ) in tam se lahko kupi kaj dokaj poceni. Spodnjega perila doli ni za kupovat ker je povsem izven mode. Stvari, ki so poceni so izjemno slabe kakovosti in tudi, če ti zagotavljajo da je orginal je 90% ponaredek. V večjih mestih ( Istambul, Ankara, Izmir, Efes, Bursa… ) imaš nekaj res orginalnih butikov in cene niso niti malo ugodne. V večini so celo dražje kot pri nas.Midva sva kupila nekaj flisov in športne copate. Copati me žulijo, flis pa mi po šivih po nekaj pranjih razpada.Moj nasvet je takšen: raje obišči razprodaje pri nas ! Doli si kupi kakšno majčko za spomin in to je to !

Želim ti lep dopust

Matjaž

Tudi mi smo bili na počitnicah tam in nakupovali.Pa tako kot pravi ptujčan, cene so visoke ponaredki pa taki, da jih vidiš že od daleč. je pa res, da kakšen pulover najdeš tudi kvaliteten. zato ne iti tja z velikim pričakovanjem.

Večkrat smo bili na počitnicah v Turčiji. Tudi letos na križarjenju in smo se ustavili v Izmirju in Istambulu. Smo kar veliko kupovali. Kar smo do sedaj kupovali je bilo kvalitetno. Seveda, če se kupuje po butikih je drago in nima smisla. Smo pa kupovali na bazarju in sicer čevlje, majice, usnjene pasove, Kavbojke. Ugodno je zlasti usnje (imam namreč 10 let staro usnjeno krilo, ki je skoraj kot novo), majice, zlatnina. Seveda pa cena, ki vam jo povejo je zelo pretirana in morate znižati vsaj za 30 procentov. Pa še to, v Izmirju so bili nakupi ugodnejši,cene nižje in prodajalci prijaznejši. Če pa kupujete znamke, seveda ne boste kupovali na bazarju v Turčiji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close