nakupi po Ljubljani
Okej, sej to je smešno. Punca omeni zmerne cene, ve pa potem pišete o Avantgardu, Centru 42 in Almiri… Zadnje čase se res počutim, kot da si vse frkljice lahko to privoščijo, razen mene. (Pa da ne bo kdo užaljen zaradi frkljic, sej sebe štejem vmes). 😉
No, jaz se bom za razliko od ostalih, ki so se osredotočile na modno, bolj posvetila zmerne cenam, ali vsaj približku le teh. Mango (BTC) je kar znosen in tud Top Shop nima ubijalskih cen, Miss Selfridge enako (oboje v Emporiumu, TS tudi v Nami). Drugače pa bolj nakupujem po kakšnih malih neznanih trgovinicah, ki se skrivajo v stari Ljubljani ali v BTCju, čeprav v slednjega raje čimbolj redko zaidem.
Skoraj isto kot je napisala iri, Mango v BTC, pa top shop, Miss Selfridge se je malo podražilo vse skupaj, drgač pa v stari Ljubljani je kar nekaj majhnih trgovinic v raznih prehodih, ki imajo normalne cene (Yasmins, Mia butik, pa se eni 5 trgovin katerih imena se ne spomnim). Splača se ti pogledati tudi v Clarku (v mestu majo boljšo izbiro), pa na Miklošičevi je ena štacuna Amadeus jeans (v bližini bivše Sportine), imajo veliko izbiro in ugodne cene.
Me pa res zanima koliko ljudi nakupuje v 42 center, Max&Co, Almira Sadar, Avantgarde in to kar naštevate? Normalne cene? Ma kaj dobivate take žepnine ali toliko zaslužite? Res da je študentski žep vedno prazen, ampak ko delaš cel dan 3x premislis a se splača določeno stvar kupiti. Na splošno so pri nas cene prenapihnjene. Se splača pogledati v tujini. Npr. v Avstriji spodnje perilo v H&M ( imajo največjo izbiro tangic na enem mestu), c&a, orsay, …, v Italiji Oviesse, v stari Gorici je polno majhnih trgovinic s kvalitetno robo, samo te trgovinice ni lahko najti, nekako tako jih najdeš kot pri nas v stari Ljubljani ( v tazadnji ulici, kjer najmanj pričakuješ da bo štacuna). Npr. take-two, v btc-ju v istoimenski štacuni so kavbojke 14 tisoč, v italiji v trendi delu stare Gorice v trgovinah isti model, znamka, barva vse isto cena od 7-8 tisoč. Potem vam je najbrž vse jasno. Pa itak je pol BTCa mede in italy. Ma sej še ne bi bilo narobe višje cene, če bi bila vsaj kvaliteta za kaj.
V zagovor Max&Co in Almiri Sadar – jaz tam občasno kupim kakšen večji kos (usnjeno jakno, plašč), kjer se cene navadno že kar približajo Mangotu ipd., je pa običajno res kvalitetno (se splača investirat v bolj klasične kose, če nameravaš nosit nekaj let zadevo). Za razne majčke in podobno tam pa na razprodajah, če je ravno potreba, glede na to, da so bolj sezonsko blago, se itak že prej v Mangotu založim, kjer je itak precej ugodno (bombažne majčke, leisure wear, zdaj npr. imajo majčke na štrikce (brez rokavov) za cca 1500 sit, ne vem, kje bi lahko to človek ceneje dobil, pa tudi kvaliteta ni tako slaba (sploh za ta denar).
Da še malo reklame naredim, na Poljanah je zdaj odprt Atelje Pozitive (mladi slo. oblikovalci), cene so precej zasoljene (za modne dodatke ipd.), ampak jaz sem si kupila dve ekstremno srčkani pisani pižami, potiskani z vzorci z valjčkov za pleskanje (spomnite se na kako babičino kuhinjo), pa še barve in vzorce si lahko naročiš po želji. Stanejo 8 tisoč, ampak so res fajn. Priporočam. Mogoče imajo zdaj tudi že kakšne majčke ipd. Imajo pa odprto samo ob sredah in petkih od 5 do 7 (morda že od 4ih). Napišite še kake take najdbe! LP
Forum je zaprt za komentiranje.