Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija nakup videokamere

nakup videokamere

Živjo!
Kupujem digitalno videokamero.
Nekako sem se odločila za kamero s trdim diskom ( čeprav že tukaj nisem zihr, da sem se prav odločila, ampak upam, da mi ne bo žal). Zanima me, kakšne menite, da so razlike v kvaliteti med JVC in Sony? Mi priporočate kakšno od teh dveh znamk že apriori, ne glede na model?

In če se odločam med Sonyjevimi, koliko je DCR-SR190 boljša od DCR-SR72?
Kaj konkretno mi pomeni oz kdaj mi prideta prav funkciji CMOS ( je to le za slike ali tudi za snemanje ) in pa 5.1 zvok ( je to uporabno le pri 5.1 sistemu zvočnikov , kjer pač zadevo predvajaš ali se pozna v vsakem primeru ).

Se JVC model GZ-MG67 lahko primerja z zgornjima modeloma?

Najlepša hvala že vnaprej za vsakršno pomoč!

Naj samo opozorim, da za 5.1 snemanje zvoka potrebujete dva dodatna mikrofona,ker kamera nima vgrajenih 5 mikrofonov.
Pozanimajte se tudi okoli Panasonicovih 3CCD kamer, ki svoje delo opravljajo zelo kvalitetno.

Kje so tiste stezice.......

Kamera na trdi disk je zelo vredu varianta;
že več posnetka stane gor (sicer odvisno od kapacitete), hitrejši prenos je potem na računalnik,
manjša možnost okvare…

CMOS pa ni funkcija (vem, v katalogih to vedno čudno napišejo),
ampak je oznaka za tipalo. V glavnem imaš dve vrsti tipal: CMOS in pa CCD.
Eni proizvajalci se odločijo za CMOS, eni za CCD ali pa variirajo med določenimi modeli.
Razlika med njima je ogromna ampak za končnega uporabnika zelo nepomembna.
Verjetno je podatek, v stilu CMOS 800×600 ali pa CMOS 2Mpix nekaj takega.
To pomeni, da lahko ta kamera zajame tudi sliko (funkcija kot fotoaparat) in pa tudi kakšnih max. dimenzij je lahko posnetek.

Primerjati pa ne morem, ker se na kamere ne spoznam.
Sem v fotografskih vodah.

LP

Ali si že kaj nabavila?

Kje so tiste stezice.......

New Report

Close