Najdi forum

velika dnevna, torej velik tv. kar pomeni 140 cm ali več, za manj bi se težko odločila.
izbira pri tavelikih je boljša pri plazmah, kot gledanja je menda tudi boljši, slika, barve, pa seveda cene.
lcd ji dražji, dragi, sploh tisti z led.
tudi razlika med 140 in 152 se mi zdi pri ceni glede na cm nesorazmerno velika……
ampak plazmo mi večina odsvetuje. poraba e., vir toplote, krajša življ. doba. vse to me ne moti posebaj, le tisto z življ. dobo ne vem, kolko znese -10, 15 let?
prosim za kakšen komentar, nasvet, izkušnje…….
in seveda, kaj je trenutno ugodno za kupit………..

če prosiš za nasvet, ga še upoštevaj. če ti večina plazmo odsvetuje, zakaj jo potem na vsak način želiš kupit?

ker me z argumenti, ki jih navajajo ne prepričajo.
ker mi po drugi strani eni plazmo tudi priporočajo, razloge za oboje, ki jih poznam, sem navedla.
ker bi rada več mnenj, preden se odločim.

Playme imajo boljši vidni kot in bolj “naravno” sliko. Razlika v porabi elektrike je zanemarljiva.

kaj pa znamka? eni priporočajo samsung, eni lg in panasonic, za sony pravijo, da ni več haj, na vip testu pa dobre ocene………
je sploh pomembno, so razlike?

mi smo plazmo kupili lani (46″) – panasonic.

to, da ima plazma krajšo ž. dobo je najbrž zastarel podatek; to je veljalo takrat, ko je prišla na svet prva plazma, danes so vsi večji formati dobavljivi predvsem v plazmi.

imamo tudi 3 leta star lcd (42″ – lg) in ima plazma skoraj lepšo sliko, al pa mamo lcd slabo naštimane nastavitve.

najlepša slika ja zagotovo, če imaš naročen HD, to pa je samo LJ1, NG…. ful mal programov. pa najbrž se pozna če gledaš filme z blu-reya. drugač pa ni razlike. npr pri športu se pozna, ko smo OI gledali na plazmi, kjer imamo HD – res huda slika. pa ne zaradi TV ampak zarad HD.

poraba el. naj bi bila večja. bom pa zato eno rundo cunj posušila na štriku in ne v sušilcu.

Zažiganje znakov pri plazmi še vedno niso odpravili…to se zgodi le v primeru, če ob televiziji zaspiš za celo noč….načeloma je plazma, razen 3X višje porabe štroma in vžiganja znakov, v prednosti pred LCD…tudi pred LED LCD….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Ma kaki 3x višja poraba DRRR! Daj vir te informacije. Plazma, če že porabi, porabi mogoče 10-20% več, pa še to je odvisno od vrste materiala, ki ga gledaš. Se pravi, LCD porablja ves čas enako energije, plazma pa porabi več pri svetlejših scenah in manj energije pri temnejših. Na koncu se razlika nekako izniči. Jaz bi ta podatek zanemaril pri izbiri, ker sem pač prebral precej mnenj na to temo pred nakupom. Imam plazmo 42″, Panasonic in sem zelo zadovljen. Seveda pa tudi LCD ni napačna izbira. Jaz bi priporočal Panasonic, ki med plazmami nekako prevladuje v zadnjem času.
O življenski dobi pa ne vem, če je smiselno govoriti, saj vse bazira na nekih predvidevanjih, ker koliko vem, plazme in LCD-ji še niso 10-15 let v domači uporabi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close